Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2014

Βυθισμένο βρέθηκε το ιστιοφόρο στον Πάτροκλο

Το νησί Πάτροκλος έκρυβε τελικά το μυστικό του αγνοούμενου ιστιοπλόου και του ιστιοφόρου.

Η γυαλάδα στην μπουνάτσα που γινόταν ορατή με γυμνό μάτι, προξένησε εντύπωση σε έναν ψαρά που προσέγγισε το σημείο. Ειδοποίησε τις Αρχές και επαγγελματίες δύτες του Λιμενικού Σώματος βρήκαν το ιστιοφόρο σε βάθος 12 μέτρων, στο νότιο μέρος του νησιού.

Το σκάφος ZIESJOEM με σημαία Ολλανδίας,
σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φαίνεται να προσέκρουσε στον Πάτροκλο, γιατί έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στην πλώρη.


Ομάδα του Λιμενικού Σώματος έλεγξε το εσωτερικό του ιστιοφόρου για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, του 27χρονου Τάσου Σιώρη, με αρνητικά όμως αποτελέσματα.

Έμφαση δίνεται στην ταυτοποίηση των στοιχείων του πτώματος άγνωστου άνδρα, που εκβράστηκε στις Σπέτσες. Έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον αγνοούμενο και για τον λόγο αυτό η οικογένεια έδωσε δείγμα DNA.

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Σιώρης 27 χρόνων, χάθηκε κοντά στο νησάκι Πάτροκλος λίγο πριν φτάσει τον προορισμό του στη μαρίνα «Ολύμπικ Μαρίν» κοντά στο Λαύριο.

Ο Τάσος θα άφηνε εκεί για επισκευή το ιστιοφόρο μήκους 14 μέτρων. Εργαζόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην εταιρία «ALPHA Τεχνική Επισκευαστική Σκαφών», η οποία εδρεύει στον Άλιμο.

Τελευταία φορά επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εταιρίας λέγοντας του ότι το σκάφος είχε υποστεί μηχανική βλάβη και θα συνέχιζε την πορεία του χρησιμοποιώντας τα πανιά.

Μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν έδειχναν ότι ο ιστιοπλόος μαζί με το σκάφος του έφτασε μέχρι το νησάκι Πάτροκλος χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα. Μάρτυρες είδαν το σκάφος σε αρκετά σημεία της θαλάσσιας διαδρομής ως και το Σούνιο. Πληροφορία επίσης ανέφερε ότι στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, το ιστιοπλοϊκό έδειχνε να μην ελέγχεται και να κινείται κυκλικά σαν να ήταν ακυβέρνητο.
Ένα αλιευτικό σκάφος εντόπισε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, ένα σωσίβιο του σκάφους έξω από τη Μακρόνησο.


Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου για εντοπισμό Ι/Φ σκάφους, το οποίο βρισκόταν βυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή στο νότιο άκρο Ν. Πάτροκλου.

Άμεσα απέπλευσε από το λιμένα Λαυρίου πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., συνοδεία ιδιωτικού πνευστού σκάφους με επαγγελματία δύτη, προς ακριβή εντοπισμό ναυαγίου και διαπίστωση άλλων στοιχείων αναφορικά με την ταυτότητά του, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μεσημβρινές ώρες διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το Ι/Φ σκάφος «ZIESJOEM» σημαίας Ολλανδίας με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 27χρονο, που αγνοείτο από τις 28-01-2014.

Ομάδα ΜΥΑ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έλεγξε το σκάφος και το εσωτερικό του ως προς τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη με αρνητικά όμως αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου