Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2014

ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Γράφει ο Ιωαννίδης Δάκης 

Αγαπητοί Φίλοι της ιστιοπλοΐας με τις παρακάτω γραμμές θα ήθελα να θέσω προς συζήτηση κάποιους προβληματισμούς μου .

Αισθανόμουν χαρά πέρσι που παρά την κρίση έβλεπα σε κάθε αγώνα του ομίλου μου αρκετά σκάφη να συμμετέχουν .
Φέτος λοιπόν, δυστυχώς κατά την άποψη μου, αυτό θα αλλάξει μετά
από κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν από κάποιους κυβερνήτες και από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

Θέτω τους προβληματισμούς μου μήπως και ορισμένοι αλλάξουν γνώμη έστω και τώρα.

Ας δούμε λοιπόν 2 σημαντικά πράγματα που σήμερα μετά λύπης μου πληροφορήθηκα .
Άλλαξε ο υπολογισμός του ( για την ιστορία παράνομου ) τέλους ελλιμενισμού.
Και λέω παράνομου γιατί η Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ έχει παραχωρήσει στον όμιλο χώρο για τον ΔΩΡΕΑΝ ελλιμενισμό τον ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΩΝ σκαφών .
Ο όμιλος με την σειρά του έβαλε ένα τέλος ελλιμενισμού ως ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ με έργα συντήρησης του χώρου που βέβαια δεν γίνονται άρα για ποιο λόγο να πληρώνεται αυτό το τέλος?
Αυτό το τέλος λοιπόν μέχρι πέρσι έβγαινε με κάποιον πίνακα που σαν κριτήριο είχε το πόσα μίλια έκανες σε αγώνες ( όσο περισσότερα τα μίλια τόσο μικρότερο το τέλος ).

Από φέτος λοιπόν αυτό άλλαξε μετά από απόφαση κάποιων που το μόνο που δείχνει να τους ενδιαφέρει είναι να ΒΟΛΕΨΟΥΝ το σκάφος τους και να κάνουν τις διακοπές και άντε και 2-3 αγώνες τον χρόνο για να λέμε ότι έχουμε ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ και να χαίρουμε προνομίων.
Αποφασίστηκε λοιπόν να πληρώνουν όλα τα σκάφη το ίδιο αρκεί να κάνουν 120 μίλια.
Αυτό βεβαία όχι μόνο ΑΔΙΚΕΙ τα σκάφη που πραγματικά βρίσκονται στον χώρο γιατί αγαπάνε την ιστιοπλοΐα άλλα παροτρύνει και κάποια σκάφη που έστω έκαναν κάποιους αγώνες παραπάνω για να μειώσουν αυτό το τέλος τώρα να επαναπαυτούν στα 120 μίλια αφού ούτως ή άλλως φθηνότερα θα τους έρθει και οι καιροί είναι δύσκολοι.

Δείτε τώρα την αδικία.

Ο όμιλος διοργανώνει φέτος 12 αγώνες.
Το ένα  σκάφος τους τρέχει όλους άρα έχει 12 * 10 = 120 ευρώ συμμετοχές.
Παράλληλα θα φάει όλα του τα σαββατοκύριακα μέσα στην θάλασσα με ό,τι καιρικές συνθήκες και να βγουν και βέβαια αν θα τρέξει και ράλλυ ιονίου θα πληρώσει άλλα 50 ευρώ συμμετοχή  
( δεν αναφέρω πουθενά έξοδα μετακίνησης και διατροφής ) .
Το άλλο σκάφος τώρα θα κάνει 3 αγώνες ( μια Οξειά 60 μίλια και δυο αγώνες τον 40 μιλίων ) και συμπλήρωσε τα 120 μίλια ( μετά ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΜΕ για φέτος, πάμε διακοπές )
Αποτέλεσμα το πρώτο σκάφος έχει πληρώσει στον όμιλο 120 + 50 = 170 ευρώ και καλείτε να πληρώσει άλλα 150 για ελλιμενισμό σύνολο 320 ευρώ και μεγάλη καταπόνηση του σκάφους του.
Το δεύτερο έχει πληρώσει 30 ευρώ και 150 σύνολο 180 ευρώ και γελάει με τον κόπανο που θαλασσοδέρνεται όλη την χρονιά.

Συμπέρασμα καλύτερα να μην ονομαζόμαστε ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ αλλά για παράδειγμα Όμιλος Σκαφάτων Φίλων που Λατρεύουν τις Κοντινές Βόλτες για Ουζάκι και Κρασάκι. ( δεν ξέρω βέβαια αν αυτό εντάσσεται στην Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ).

Όσο για την δεύτερη απόφαση που πήρε το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και εξεπλάγην μόλις την διάβασα είναι πως αν κάποιο σκάφος άλλου ομίλου ( εκτός βολεμένων του ομίλου ) που αποφασίσει να τρέξει αγώνες του ομίλου γιατί ο όμιλος του δεν διοργανώνει αγώνες θα πληρώνει συμμετοχή 50 ευρώ ανά αγώνα αντί για 10.
Δηλαδή χωρίς να αναφέρω όνομα σκάφους από όμιλο διπλανής περιφέρειας που κάθε χρόνο επειδή ο όμιλος του δεν κάνει αγώνες και ο Κυβερνήτης του αναγκαζόταν να πληρώνει πετρέλαια για να έρθει Πάτρα να τρέξει τώρα θα πρέπει να πληρώσει και το ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΛΙΚΙ των 50 ευρώ.
Αποτέλεσμα ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΜΕ εμείς με τρεις αγώνες και οι εκτός ομίλου να πληρώσουν και κάτι τις παραπάνω για την ενίσχυση του κατά τα άλλα ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.
Αυτές οι σκέψεις που σας παραθέτω ελπίζω να σας κάνουν να σκεφτείτε πιο σοβαρά το που οδηγούν κάποιοι το άθλημα που πολλοί αγαπάμε.

Υ.Γ.1 Υπογράφω επωνύμως γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα έχει για μένα αυτό το άρθρο

Ιωαννίδης Δάκης 

Κυβερνήτης σκάφους ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ που την σεζόν 2013 έκανε πάνω από 800 μίλια συμμετέχοντας  και σε αγώνες στην Αθήνα με την σημαία του ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ σωματείου.

Υ.Γ.2  Προς αποφυγή παρεξηγήσεων αυτά που γράφω δεν χαρακτηρίζουν όλους τους κυβερνήτες άλλα μια μικρή μειοψηφία ικανή όμως να κάνει μακροπρόθεσμα κακό στον όμιλο.

54 σχόλια:

  1. Είναι βασική αρχή της σελίδας να δημοσιεύει άρθρα που μας στέλνετε, εφ' όσων αυτά είναι επώνυμα είτε συμφωνούμε με αυτά, είτε διαφωνούμε. Άλλωστε τα πάντα τίθενται στην κρίση και στον σχολιασμό των αναγνωστών μας οι οποίοι επωνύμως ή ανωνύμως μπορούν να σχολιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ποσό συμμετοχής έκαστου σκάφους για τον κάθε αγώνα αναγράφεται ρητά στην αντίστοιχη προκήρυξη, χωρίς να εξαρτάται ούτε από το μήκος του, ούτε από την παλαιότητά του, ούτε από την οικονομική κατάσταση του πληρώματος του.
    Πόσο μάλλον από τον όμιλο στον οποίο είναι εγγεγραμμένο...
    Καλό λοιπόν θα ήταν κάποιες τέτοιες αυθαιρεσίες κάποιων "δικτατορίσκων" του ναυταθλητικού παραγοντισμού οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την συνέχιση και πρόοδο του αθλήματος, να καταγγέλλονται επισήμως στην ΕΑΘ, προκειμένου να επισείονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις αλλά και κυρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάπου την άκουσα και γω αυτη την γελοιότητα περί συμμετοχής . Περιμένουμε απλα την πρωτη προκυρηξη αγώνα . Και κει θα χάνει η μανα το παιδι και ο πρόεδρος την μπάλα . Εν αναμονή λοιπόν . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα διατυπωθεί μια προκήρυξη κατ αυτό τον τρόπο , ούτε βλέπω τι εξυπηρετεί ,
    Υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στο χώρο της ιστιοπλοΐας και αυτό είναι η ιδια η οικονομική κρίση .
    Περίμενα στοχευμένες κινήσεις από τους μεγάλους ομίλους σχετικά με τα ναυταθλητικά και το ΤΠκαιΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από όσο γνωρίζω η πρώτη απόφαση στην οποία αναφέρεται το άρθρο δεν πάρθηκε απλά από κάποιους κυβερνήτες. Είναι απόφαση της συγκέντρωσης κυβερνητών του ομίλου και είτε είναι σωστή είτε λάθος, είναι απολύτως σεβαστή.

    Όσο για την δεύτερη απόφαση, που διαφοροποιεί το παράβολο συμμετοχής στους αγώνες που διοργανώνει ο όμιλος είναι απαράδεκτη. Να θυμίσω πως τους αγώνες τους διοργανώνουν οι όμιλοι υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Μία τέτοια απόφαση κατά την προσωπική μου άποψη αντιτίθεται στον ορισμό του Fair Play και σε ότι πρεσβεύει το αθλητικό ιδεώδες γενικότερα. Δεν είναι δυνατόν ένας όμιλος που θεωρείται ναυαρχίδα στην περιοχή να βάζει τέτοιες τρικλοποδιές που καθόλου δεν βοηθούν την ανάπτυξη του αθλήματος. Επιφυλάσσομαι μέχρι να ξεκαθαριστεί το τι πραγματικά συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ καλα τα λεει ο Δακης πιο πανω . Όσο και αν πολλές φορες εχω διαφωνήσει μαζι του αυτη την φορα τα λεει σωστά και μπράβο του .
      Τωρα για την πρωτη απόφαση σαν μέλος του ομίλου εχω δει πολλές φορες αλλοιώνεται μια απόφαση απο εξωγενείς παράγοντες . Δεν κατηγορώ βέβαια οτι έγινε ετσι γιατι τυχαίνει να μην ειχα βρεθεί στην συγκεκριμένη συγκέντρωση και αυτο γιατι δεν ειμαι ιδιοκτήτης σκάφους . Αλλα πολλές φορες έχουμε δει σε διάφορες αποφάσεις ξαφνικά να εμφανίζονται ατομα που εχει να τα δει ο όμιλος απο τον καιρο του βασιλιά και ψηφίζουν .

      Διαγραφή
  6. Αφού ακόμα εκει στην πατρα έχετε τον ΣΑΜΑΡΟΠΟΥΛΟ τι περιμένετε ?
    ´´ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΣΚΟΣ ´´ που ειπε και ο φίλος πιο πανω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό είναι να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί όπως δικτακτορίσκος Σαμαρόπουλος κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιωαννίδης ΔάκηςΔευ Φεβ 24, 08:02:00 μ.μ. EET

    Καλησπέρα σε όλους .
    Αυτά που έγραψα είναι απόψεις και προβληματησμοί μου και τους έθεσα προς συζήτηση.
    Χαίρομαι που σε τόσο λίγη ώρα υπάρχουν ήδη απαντήσεις .
    Θα παρακαλούσα βέβαια και εγώ με τη σειρά μου να αποφεύγονται κάποιοι χαρακτηρισμοί.
    Τώρα ως απάντηση στον Οδυσέα έχω να πω το εξής το ότι πάρθηκε μια απόφαση κατά πλειοψηφεία αναγκαστικά και να την σεβαστώ δεν μου αναφέρει κάνεις όμως το δικαίωμα να την κατακρίνω και να την σχολιάζω .
    Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω έχουμε στον όμιλο έχουμε 26 σκάφη εκδίδουν πιστοποιητικό‎ για αγώνες . Πόσοι βρέθηκαν σε αυτή την συγκέντρωση ? ( εγώ για παράδειγμα δεν ενημερώθηκα για την συγκέντρωση αυτή ).
    Μήπως ψήφισαν κάποιοι που δεν τρέχουν αγώνες πάρα μόνο έχουν σκάφη γραμμένα στον όμιλο ?
    Αν ξέρει κάποιος θα παρακαλούσα να μου απαντήσει .
    Τώρα όσο για την απόφαση είπαμε τι να κάνουμε θα την σεβαστούμε όσο και αν είναι άδικη αλλά για σκεφτείτε και αυτό : Βάζουμε 5 λύκους και ένα πρόβατο να ψηφίσουν για το φαγητό τους είναι και αυτή μια πλειοψηφική απόφαση .
    Αμ δεν θα υπάρχουν αρνιά αύριο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όσο γνωρίζω ενημερώθηκαν οι κυβερνήτες με mail όπου τους καλούσε ο έφορος σε συγκέντρωση. Προφανώς δεν παραβρέθηκαν όσοι ήταν αδιάφοροι για τα θέματα αλλά και κάποιοι που δεν είχαν τον χρόνο ή δεν μπορούσαν Τώρα αν δεν εκλήθησαν όλοι τότε πράγματι αυτό είναι ένα θέμα. Πάντως ο συγκεκριμένος όμιλος έχει δείξει ιδιαίτερη τυπικότητα και συνέπεια όσων αφορά τέτοια θέματα.

      Διαγραφή
    2. Ιωαννίδης ΔάκηςΔευ Φεβ 24, 08:49:00 μ.μ. EET

      Οδυσσέα να σε ενημερώσω πως δεν ήμουν αδιάφορος αλλά δεν έχω λάβει κανένα mail τα ξανά έψαξα τώρα ένα προς ένα.
      Καθώς και δεν έχω λάβει mail και με τις τελευταίες αποφάσεις του συμβουλίου και τις ζήτησα από άλλο μέλος να μου τις κάνει προώθηση .
      ΑΑΑΑ και μην βιαστεί κανείς να μου πει μήπως έχει πρόβλημα το mail μου γιατί άλλα mail από τον όμιλο έχουν φτάσει κανονικά όλο αυτό το διάστημα.

      Διαγραφή
  9. αγαπητέ κύριε Δάκη,

    χωρίς να θέλω να διαφωνήσω μαζί σας και χωρίς να κρίνω της αποφάσεις που παίρνει κάποιος όμιλος έχω να πω τα εξής:

    θεωρώ ότι στην Πάτρα ο ελλιμενισμός κοστίζει πολύ λίγα χρήματα γιατί στην Καλαμάτα για παράδειγμα ιδιωτικό σκάφος 9 μέτρων πληρώνει 1300 ευρώ το χρόνο.
    Επίσης αυτά τα λεφτά τα εισπράττει ιδιότης και όχι ο όμιλος του σκάφους όπου όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα οι όμιλοι και πόσο ζωτικής σημασίας είναι να έχουν έσοδα από ελλιμενισμούς. Άρα και λιγότερα από άλλους πληρώνετε και ο όμιλός σας επιβιώνει απροβλημάτιστα.

    Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι το ανταποδοτικό όφελος για τα ''παραπάνω'' αγωνιστικά μίλια που κάνει ένα πλήρωμα πρέπει να μετράτε σε παραπάνω εμπειρίες, παραπάνω όμορφες στιγμές και παραπάνω ιστιοπλοΐα γενικότερα. Όχι σε οικονομικά οφέλη. Και ιδικά εάν μιλάμε για ήδη ωφελημένους ιδιοκτήτες και ιδιωτική αναψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωαννίδης ΔάκηςΔευ Φεβ 24, 08:40:00 μ.μ. EET

      Φίλε ανώνυμε το ότι στην Καλαμάτα ο όμιλος σας δεν έχει κυνηγήσει την πάσα αρχή ώστε να απαιτήσει δωρεάν ή μειωμένο έστω ελλιμενισμό είναι κάτι που πρέπει να το ψάξετε εσείς οι ίδιοι.
      Η Πάτρα με πολύ κυνήγι πριν χρόνια από άλλα συμβούλια που πέρασαν μετά από πολλές απαιτήσεις το κατάφερε όπως και πολλοί άλλοι όμιλοι στην Ελλάδα.
      Εκει λοιπόν είναι η ανησυχία μου ότι αν βολευόμαστε και δεν κάνουμε αγώνες θα χάσουμε αυτό το προνόμιο .
      Και κάτι ακόμα πως το ακούς όταν στην Πάτρα πέρσι σκάφος έτρεξε σχεδόν όλους τους αγώνες αλλά επειδή δεν υπάρχει χώρος πληρώνει και 1000 ευρώ τον χρόνο στην μαρίνα και ταυτόχρονα να υπάρχουν σκάφη που δεν έλυσαν τον κάβο πέρσι παρά μόνο για διακοπές και να έχουν θέση με 120 ευρό ?

      Διαγραφή
    2. σίγουρα είναι άδικο

      Διαγραφή
    3. Ιωαννίδης ΔάκηςΔευ Φεβ 24, 09:08:00 μ.μ. EET

      Ok πες μου τώρα αύριο ο όμιλος Καλαμάτας γιατί απ ότι κατάλαβα από εκεί είσαι
      με κάποιο τρόπο εξασφαλίζει 10 θέσεις για τα σκάφη που κάνουν αγώνες .
      Εσύ είσαι ένας από τους δέκα που παίρνεις μια θέση, τρέχεις αγώνες και πληρώνεις συμμετοχές πετρέλαια ζημιές και στο τέλος πληρώνεις τα ίδια με αυτόν που έκανε τις διακοπές του .
      Πως το βλέπεις ?
      Και εκτός αυτού υπάρχει και άλλος ένας φόβος , οι αποφάσεις σήμερα αλλάζουν και αποφασίζεται να αρθεί ο δωρεάν ελλιμενισμός λόγο μη συμμετοχών αρκετών σκαφών στος αγώνες .
      Ένα παράδειγμα εδώ :
      Επιστροφή ολων των σκαφών ιδιοκτησίας Ε.Ι.Ο. και αναδιανομή
      Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΟ, μετά την δια στόματος Υφυπουργού Αθλητισμού ενημέρωση στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ για την εκ νέου μείωση της επιχορήγησης της ΓΓΑ στις ομοσπονδίες κατά 50%, σε συνεργασία και με αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισε όπως όλα τα σκάφη ιδιοκτησίας της ΕΙΟ (υπάρχουν όλοι οι αριθμοί πλαισίου της τελευταίας 20ετίας) να επιστραφούν στις εγκαταστάσεις της και να γίνει αναδιανομή. Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί απαράδεκτο εν μέσω οικονομικής κρίσης να υπάρχουν σκάφη στον περίβολο σωματείων και να μην συμμετέχουν σε αγώνες (διασυλλογικά, περιφερειακά, πανελλήνια κλπ). Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για σκάφη που δόθηκαν για χρήση σε συγκεκριμένους αθλητές με απόφαση της ΓΓΑ ή της ΕΟΕ και εφόσον ο αθλητής/τρια έχει σταματήσει την αθλητική δραστηριότητα.

      Διαγραφή
    4. έχετε δίκιο ότι πρέπει να γίνει αναδιανομή τον θέσεων πιο δίκαια από τον ίδιο τον όμιλο σας.
      Το παράδειγμα ήταν τυχαίο και το ανέφερα γιατί γνωρίζω τι γίνετε σε πολλά μέρη (δεν είμαι από Καλαμάτα). Πολύ όμιλοι προσπαθούν για αυτό που έχετε εσείς αλλά δεν είναι παντού το ίδιο εύκολο. γιαυτό και μόνο πρέπει να νιώθετε τυχεροί.

      Διαγραφή
    5. Ιωαννίδης ΔάκηςΔευ Φεβ 24, 09:46:00 μ.μ. EET

      αναδιανομή ?
      αχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις ?

      Διαγραφή
  10. δηλαδή για να καταλάβω, αν κάποια στιγμή στην Πάτρα σταματήσει να παίζει ρόλο η αγωνιστική δραστηριότητα στα λιμανιάτικά σας, θα σταματήσετε να ασχολείστε με τους αγώνες? εάν ναι, τότε αυτό που κάνετε εκεί δεν είναι αθλητισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωαννίδης ΔάκηςΔευ Φεβ 24, 09:23:00 μ.μ. EET

      Αυτά ακριβώς αναφέρω .
      Και γιατί για αυτούς να πάρει η μπάλα και όσους ασχολούνται πραγματικά .
      Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου .

      Διαγραφή
  11. Φίλοι από την Πάτρα. Εσείς που σας αρέσει η αγωνιστική ιστιοπλοϊα (νομίζω ότι είστε η πλειοψηφία) ενεργοποιηθείτε. Πηγαίνετε στις συγκεντρώσεις, πείτε την άποψή σας χωρίς να φοβηθείτε κόστος και μην αφήνετε τους άσχετους ή τους "σαμαρόπουλους" να εκμεταλλεύονται το πάθος σας. Και αν αποδειχθεί ότι αυτοί ελέγχουν την κατάσταση παρατήστε τους και πάτε κάπου αλλού (η φτιάξτε κάτι άλλο). Αυτή είναι η λύση. Προσέξτε μόνο ποιούς θα πάρετε μαζί γιατί οι βολεψάκηδες ακολουθούν πάντα, μόνοι δεν αξίζουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό που λέει ο παραπάνω φίλος είναι πολύ βασικό πιστεύω.Πριν φέρεις το θέμα σε ένα blog αγαπητέ Δάκη το έθεσες πρώτα στον όμιλο που ανήκεις ; Προσπάθησες με επιχειρήματα να τους πείσεις ; Συμφωνώ με πολλά από όσα γράφεις παραπάνω. Αλλά από την άλλη τα εν οίκο μη εν δήμω.... Εκτός και αν η εκ των έσω αντιμετώπιση δεν σου δίνει άλλα περιθώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ιωαννίδης ΔάκηςΤρί Φεβ 25, 02:54:00 μ.μ. EET

    Οδυσσέα τα έχω πει πολλές φορές άλλα πάντα βρίσκω τοίχο . Ακόμα και το Σάββατο που βρήκα έναν από το συμβούλιο και πήγα να συζητήσω οι απαντήσεις που πήρα ήταν αστείες.
    Το πιο αστείο όμως είναι πως όσους κυβερνήτες βρήκα και κουβέντιασα όλοι διαφωνούν με αυτές τις αποφάσεις.
    Θυμίζω για άλλη μια φορά πως μέσω email δεν έχω ενημερωθεί από τον όμιλο ούτε για την
    συγκέντρωση κυβερνητών ούτε για τις αποφάσεις του ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ ξέρετε τι λέω ? Ο ΟΠΑΘΑ ποτέ δεν πεθαίνει. Το λέω γιατι ο ΙΟΠ με ΟΠΑΘΑ αρχίζει και μου μοιάζει. Με το ταβερνάκι του. Με τους ψαράδες του και με όλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πριν απο πολλα χρονια ενας μεγαλος ελλην πολιτικος ειπε " Η Ελλας ειναι ενα απεραντο φρενοκομειο".Φαινεται πως η δηλωση αυτη παραμενει αληθης και κυριως απολυτως επικαιρη.
    Αντωνης Μπαρμπετας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Αντώνη και στο δικό μου το χωριό λένε ένα ρητό που ταιριάζει στην περίσταση αλλά δεν το θυμάμαι
      Γεώργιος Μαλούχος

      Διαγραφή
  16. Δεν έχω την καλύτερη γνώμη για τον αρθρογράφο. Έχω ακούσει διάφορα. Δεν μπορω ομως να μην δεχτώ πως έχει απόλυτο δίκιο. Παρακολουθώ άλλες φορές από κοντά και άλλες απο μακρυά τον όμιλο για πανω απο 20 χρόνια. .Ασ θυμισει καποιος στον προεδρό σας τις επιστολές που έστελνε. Ταιριαζουν κουτι στην προεδρία του. Κυριοι όλα για την καρέκλα γίνονται. Όλα για την προσωπικη προβολή. Για να μας πει καποιος κατι που εγινε επι σης προεδρίας του. Τιποτα. Όλα ετοιμα τα βρηκε αυτος και η κομπανία του. Θυμηθειτε πως θα τα κανουν ολα ρημαδιό και θα ειναι οι πρωτοι που θα εγκαταλείψουν το πλοίο. Θα σας έλεγα ένα παραμύθι τώρα για να κοιμηθείτε, αλλά σας έχουν πει τόσα, που κοιμόμαστε όλοι όρθιοι πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σας,

    Κατ’ αρχάς να σας υπενθυμίσω ότι κάνουμε κάτι για να γίνουμε καλύτεροι και για να το ευχαριστηθούμε, πάντα με γνώμονα την ιστιοπλοΐα και όταν μιλάμε για ναυταθλητικούς ομίλους μιλάμε για αγωνιστική ιστιοπλοΐα και όχι τουριστική. Αυτό το λέω για να καλύψω το κύριο πιο πάω που μίλησε για έξτρα εικόνες και στιγμές σαν επιβράβευση στους αγωνιζόμενους, και στους μη αγωνιζόμενους ‘’τουρίστες’’ που ήδη τις έχουν μαζέψει έξτρα εικόνες και στιγμές διότι μόνο τουρισμό κάνουν με τα υποτίθεται ναυταθλητικά σκάφη να επιβραβεύονται με τα προνόμια ενός πραγματικού ναυταθλητικού σκάφους.

    Επίσης να με συγχωρήσει ο κύριος πιο πάνω που μίλησε για τον ΟΠΑΘΑ και τον σύγκρινε με τον ΙΟΠ, στον ΟΠΑΘΑ έχουν έναν όμιλο που ασχολείται με το αντικείμενο για το οποίο έχει δημιουργηθεί. Συζητούν για το πώς θα βελτιώσουν τις ικανότητες τους στο ψάρεμα, στον άλλο όμιλο η συζητήσεις είναι για το πως οι αγώνες θα διαμορφωθούν στα μέτρα μας (μιλάκια, κούρσες εύκολες/μικρές,συντελεστές, κλπ) ώστε επειδής γερνάμε να μας είναι πιο εύκολο καθώς και υψηλού επιπέδου σε υλικά και πατέντες για να βάλουμε στα σκάφη τα πάντα για τέλειο τουρισμό.

    Στο κ. Οδυσσέα Εν Πλω απόλυτα σαφές το ‘’τα εν οίκο μη εν δήμω’’, αλλά με συγχωρείτε πολύ για ποιο οίκο?? Τον οίκο που κάθε προσπάθεια για υγιή ιστιοπλοΐα πέραν από τα όρια των γαλουχημένων μυαλών στα πλαίσια της ομήλικης κατάστασης και που επί του πρακτέου δε γνωρίζει το εκτός Πάτρας ιστιοπλοϊκό γίγνεσθαι και ότι διαφορετικό το κατηγορεί το κατασυκοφαντεί και το ωθεί εκτός ομίλου με διαφόρους τρόπους. Διότι πολύ απλά χαλάει τη πιάτσα και ζορίζει τα μέλη του που έχουν οργανώσει τόσο όμορφα και περίτεχνα τόσα χρόνια αυτό το ναυταθλητικό όμιλο στα μέτρα τους για τα όποια οφέλη. Δεν είναι τυχαίο που μετά από τόσες εκατοντάδες κόσμου να αποφοιτούν από τις σχολές ανοιχτής θάλασσας να μην υπάρχει ούτε ένα 5% ποσοστό στον όμιλο έστω και σε επίπεδο απλής συμμετοχής σε διάφορες δραστηριότητες. Τυχαίο.??

    Όσο για τον αρθογράφο να του θυμίσω ότι πριν χρόνια ήταν ο ίδιος που φώναζε στον γιατί δόθηκαν χρήματα σε ομάδα που έτρεξε με τη σημαία του ομίλου σε αγώνες στην Αθήνα και όχι σε σκάφος, εκφράζοντας την επιθυμία την επόμενη χρονιά ο ίδιος να διοργανώσει και να κάνει κάτι ανάλογο, δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.

    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια, και όταν αποφασίζει ο οποιοσδήποτε να αγοράσει ένα σκάφος και πόσο μάλλον να ασχοληθεί με αγώνες να γνωρίζει το κόστος. Και δευτερεύοντος το πώς μπορεί το εκάστοτε σωματείο να στηρίξει τη προσπάθειά του, και όχι να απαιτεί από τον όμιλο πράγματα και οφέλη λες και ο όμιλος γεννήθηκε και υπάρχει για να βοηθάει να τη βγάζουμε τσάμπα μάγκες. Οι όμιλοι ξεκίνησαν από ανθρώπους με όρεξη για να πάει η ιστιοπλοΐα μπροστά και διάθεση να μπει κόσμος στη θάλασσα. Έχουν καταντήσει να μπαίνει ο κόσμος στο τσάμπα ταβέρνα-yachting και από ιστιοπλοϊκή ποιότητα τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ιστιοπλοια έχει καταντήσει όχι μόνο στη Πάτρα αλλά και σε άλλα μέρη του Ιονίου ένα καλό μέσο για πρ....για να μαζεύονται ο κόσμος να τρώει να πίνει να ψαρεύει και έτσι για το καλό να ανοίγει κάνα πανί για να δικαιολογεί το ΣΚ του ή για να κοροιδεύει τον όμιλο που απο την μία του δίνει τα οικονομικά οφέλη για την συμμετοχή και τον επιβραβεύει για την μπριζολο-τσιπουροπλοια του.Ποια η έννοια του ναυταθλητικού ομίλου τη στιγμή που το άθλημα βαλτώνει και μετατρέπεται από όμιλο που προάγει τον αθλητισμό,την ιστιοπλοια και την ευγενή άμυλα σε μέρος οινοποσίας φαγητού και μιας σκαφάτης εικόνας που έξω δίνει την εικόνα στον απλό κόσμο ενός συνόλου ανθρώπων βολεμένων και όχι κάποιων αθλητων που τους αρέσει το σπόρ αυτό.....Οι σχολές γεμίζουν κόσμο...και μετά αδειάζουν και μένουν πάλι οι ίδιοι γραφικοί και ούτε ένας παραπάνω.....Γιατί???? Μα γιατί δεν είναι μ@λ@κες ο κόσμος βλέπει και απεχθάνεται αυτό που βλέπει γιατί άλλο φανταζόνταν και άλλο του βγαίνει....Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως ο κόσμος βλέπει την ιστιοπλοία σαν βόλτα σαν διασκεδαση σαν παρέα σαν ποτό ίσως ή ότι άλλο βλέπει μέσα σε αυτό το χώρο ο καθένας....όμως γουστάρει και τον ανταγωνισμό τον γρήγορο τεχνικό αγώνα....Θεωρώ ότι δεν φταίει ο στόλος ούτε ατάκες του στυλ ααα εγώ έχω κλαμπ που να τρέξω με τα αγωνιστικά ή εγώ έχω αργό ο άλλος γρήγορο....Παλιά τρέχανε όλοι με όλα και κανένα πρόβλημα....δεν φταίνε λοιπόν τα σκάφη που το επίπεδο έχει πέσει μα η νοοτροπία του "ωχαδερφισμού" και του "που να πάμε να τρέξουμε παλλινδρομικη".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπου παλλινδρομική μπορεί να 'ναι μια μικρή τριγωνική...ένας αγώνας που περιλαμβάνει νύχτα 'η στη χειρότερη των περιπτώσεων πρόκειται για αγώνα που δεν έχει φαγοπότι σε άλλο μέρος και είναι καθαρά ιστιοπλοικός....Ω τι ντροπή και αίσχος να μην έχει φαγοπότι και θέλετε και συμμετοχές.....

      Διαγραφή
  19. Ιωαννίδης ΔάκηςΠαρ Φεβ 28, 09:07:00 μ.μ. EET

    Όσο για τον αρθογράφο να του θυμίσω ότι πριν χρόνια ήταν ο ίδιος που φώναζε στον γιατί δόθηκαν χρήματα σε ομάδα που έτρεξε με τη σημαία του ομίλου σε αγώνες στην Αθήνα και όχι σε σκάφος, εκφράζοντας την επιθυμία την επόμενη χρονιά ο ίδιος να διοργανώσει και να κάνει κάτι ανάλογο, δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.

    Φίλε ανώνυμε καλησπέρα.
    Προς αποφυγή λάθους εντυπώσεων να διευκρινίσω τα εξής έτσι για την ιστορία .
    1) Πράγματι φώναζα για την πριμοδότηση της συγκεκριμένης ομάδας αλλά για τους εξής λόγους.
    Δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση από τον όμιλο πριν τον αγώνα ( μπορεί να ήθελε και κάποιος άλλος να τρέξει ).
    Δεν ήταν αγώνας στο καλεντάρι της ομοσπονδίας και κατόπιν εορτής μας ήρθε να εγκρίνουμε έξοδα για λεωφορεία,ξενοδοχείο,φαγητό ( ευτυχώς όχι και για τα τσιγάρα τους ) και κατόπιν εορτής το ξαναλέω ενώ είχε αποφασιστεί πως αν δεν υπάρχει έγκριση δεν κινήτε τίποτα.
    Όσο για τον αν ήθελα να οργανώσω κάτι εγώ την επόμενη χρονιά να σε παραπέμψω στους αγώνες του σκάφους ( υπάρχουν στην σελίδα της ομοσπονδίας ) για να δεις πως το σκάφος μου είναι το μοναδικό που από το 2008 τρέχει και σε αγώνες εκτός Πατρών χωρίς ποτέ να είχε ζητήσει το παραμικρό .
    Με την αφορμή αυτού του γεγονότος λοιπόν ζήτησα από τον όμιλο μόνο τα έξοδα του Ισθμού και τα πετρέλαια ( 300 ευρώ ) όχι γιατί θα μου έλυναν το οικονομικό αφού σε 8 αγώνες στην Αθήνα με αμιγώς πλήρωμα από την Πάτρα τα έξοδα ξεπέρασαν τα 2500 ευρώ αλλά για να τους δείξω για μια ακόμη φορά πως υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά και πως αν δεν έχεις την εύνοια μερικών δεν παίζεις επί ίσης όροις.
    Αυτά μόνο γιατί μπορεί να τα έχεις ακούσει λάθος και να βγάζεις λάθος συμπεράσματα .
    Να τονίσω κάπου εδώ πως πολλές φορές έχω γίνει ο κακός της παρέας μόνο και μόνο γιατί λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη και από όλους να ακούω δίκιο έχεις αλλά ....
    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΑΜΦΟΙΝ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ"
    ΦΩΚΥΛΙΔΗΣ ΕΚ ΜΙΛΗΤΟΥ

    Αντωνης Μπαρμπετας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης ΑντύπαςΣάβ Μαρ 01, 02:26:00 μ.μ. EET

      Φίλε Αντώνη τα ρητά καμιά φορά μας κάνουν να ξεφεύγουμε από την ουσία. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις αποφάσεις του ομίλου; Η προσφορά ενος κυβερνήτη που τρέχει 850 μίλια με την σημαία του ομίλου του είναι ίδια με κάποιον που συμπληρώνει 120 μίλια και μετά τέλος οι αγωνες; Τι θα γινόταν αν ολοι κάναμε 120 μίλια και μετά πηγαιναμε για γρανίτες; Συμφωνείτε με το 50αρικο που βάζει ο όμιλος για συμμετοχή στους αγώνες του για σκάφη ομίλων που δεν διοργανώνουν αγώνες; Θυμάστε το σκάφος που ερχόταν απο την Ιτέα καθώς και το άλλο απο το Αίγιο; Έπρεπε να τους χρεώνουμε μεγαλύτερη συμμετοχή; Εγώ ως αθλητής το θεωρώ αντιαθλητικό. Ως μέλος το θεωρώ ιδιαίτερα επικίνδυνο. Για τέλος να υπενθυμίσω πως δεν είμαι αντίθετος με πρόσωπα, έτσι κάποιοι διαδίδουν, είμαι αντίθετος με αποφάσεις.

      Διαγραφή
    2. My dear FRIEND the way you put it ,in this case alone, a no answer is the best answer.

      Αντωνης Μπαρμπετας


      Διαγραφή
    3. Έτσι είναι βρε Αντώνη. Αντί να δίνουμε κίνητρα βάζουμε εμπόδια. Και επειδή λέμε το αυτονόητο γινόμαστε κακοί. Ακούμε για άνοιγμα προς την πόλη και αντί για αυτό κλεινόμαστε στον εαυτό μας. Προτάσεις εποικοδομητικές θα ήθελα να ακούω. Πόσα χρόνια έχεις να ακούσεις κάποια;

      Διαγραφή
  21. Οι προτάσεις δυστυχώς οι εποικοδομητικές χάνονται μέσα στη μιζέρια της αμπελοφιλοσοφίες σα του κ. Αντώνη και λοιπών και τον κομπλεξσισμό για να μη χαθεί η θεσούλα και το προνομοιάκι, η ιστιοπλοϊα της ταβέρνας και της καρέκλας δε πάει μπροστά το τόπο. Για να πάει μπροστά πρέπει να βρέξεις κώλο και μεταφορικά και κυριολεκτικά, αλλά απ' ότι φαίνεται εδώ ακι χρόνια το σκηνικό δεν αλλάζει γιατί στεγνοί έρχονται και στεγνοί φεύγουν και όσοι κατά καιρούς τον έβρεξαν και προσπάθησαν τους έστειλαν σπίτια τους για να στεγνώσουν. Άντε και καλή σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλε μου ΑΓΝΩΣΤΕ επικριτη ,σε ευχαριστω που ασχολήθηκες με την τεραστίων διαστάσεων "αμπελοφιλοσοφία μου", όμως τουλάχιστον εγώ ότι έγραψα το υπέγραψα. Πάντως εγώ, σαν ιδιοκτήτης και συνήθως κυβερνήτης τους σκάφους μου προσπαθώ στο μετρό των δυνατοτήτων μου ,οικονομικών και χρονικών, να επιτύχω τα καλύτερα δυνατά αρκεί βεβαίως τα επιδιωκόμενα να είναι ρεαλιστικά και προσγειωμένα.
      Είναι βέβαιο ότι αλληλοπροσβαλομενοι και αλληλουβριζομενοι δεν θα φθασουμε πουθενα. Αντιθετως αν εκφρασουμε τους όποιους προβληματισμούς μας μέσα στα θεσμοθετημένα όργανα, μέσα στους ομίλους που όλοι ανήκουμε τότε είναι δυνατό να έχουμε εφικτές αλλαγές, όπου ,και εάν, αυτές χρειάζονται. Έχω κουραστεί να παρακολουθώ αληλοσπαρασομενες φατρίες που διαδέχονται μεταξύ τους στην διοίκηση και που όταν η μια είναι στα πράγματα η άλλη προσπαθεί να μηδενίζει ή και υπονομεύει το έργο της άλλης. Έχω να πω ,λοιπόν , ως κεχρισμενος αμπελοφιλοσοφος, οτι καθε δοιηκηση ,την οποια ΕΜΕΙΣ, εκλεξαμε αφηνει καποιο εργο αλλωτε πολύ καλό και άλλοτε λιγότερο. Από όσο ξέρω ΚΑΝΕΝΑ από όλα τα διατελέσαντα μελή Δ.Σ. δεν ήσαν επαγγελματίες Managers, αντιθέτως όλοι είχαν τις δουλιες τους τις οικογένειες τους και γενικά την ζωή τους και όμως τα παραμέρισαν όλα αυτά προκειμένου να ασχοληθούν με αυτό που λέμε "Διοίκηση του ομίλου" και προφανώς χωρίς πληρωμή. Έχουμε λοιπόν κάποιους "ηλίθιους" που κάνουν την δαυλιά για μας και εμείς τους βρίζουμε πατόκορφα και τους περνάμε γενναίες δεκατέσσερις .Και εδω γενάται το ερώτημα "δεχόμεθα άκριτα και αδιαμαρτύρητα ότι αποφασίζεται για εμάς;" προφανώς ΟΧΙ. Μαζεύεις ,λοιπόν, στοιχειά τα μελετάς τα συνδυάζεις και τότε εκφράζεις την οποία πρόταση σου ή γιατί όχι και την οποία καταγγελία σου, εποικοδομητικά και καλοπροαίρετα. Μπορουμε αραγε να σκεφτουμε ποσο πολύ μπορεί να πειράξει να προσβάλλει ή και να πληγώσει μια άδικη κριτική και μάλιστα μια κριτική σε ένα άνθρωπο ή σε ένα σύνολο ανθρώπων που κατά τεκμήριο αυτά που σε ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που σε χωρίζουν . Για να τα δούμε λίγο ψύχραιμα τα πράγματα.
      Κλίνοντας θέλω να δικαιολογήσω τα περί φρενοκομείου που έγραψα πιο πάνω. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που προκύπτει από ένα μεγάλο μέρος των κειμένων της παρούσας σελίδας ,είναι ότι είμαστε μια ομάδα σκαφών επιπέδου AMERICA'S CUP και πως όλοι εμείς είμαστε οι μεγάλοι αγωνησταραδες που όλοι μας τα έχουμε όλα σωστά και που στο πρώτο κάλεσμα για αγώνα βλέπεις και γεμίζει ο Πατραϊκός από κατάρτια και αλλά πολλα.Έ μα μην τρελαθούμε και τελείως...!
      Καλοί μου φίλοι είμαστε μια κοινωνία ανθρώπων και μάλιστα Ελλήνων, με ότι και αν σημαίνει αυτό.

      Αντωνης Μπαρμπετας

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε Αντώνη, πρώτα από όλα σε ευχαριστώ που συμμετέχεις στην συζήτηση. Προσωπικά θα προτιμούσα όλα όσα γράφουμε εδώ μέσα, να τα συζητούσαμε ο κάθε ένας από εμάς, επώνυμοι και άγνωστοι, στον όμιλο μας. Μην κατακρίνεις αυτόν που υπογράφει ως άγνωστος. Μπορεί κι αυτός να έχει τους λόγους του, όπως τους έχει και αυτός που γράφει επώνυμα. Αλήθεια, γιατί δεν τα συζητάμε όλα αυτά στον όμιλο μας; Έχουμε αναρωτηθεί γιατί ; Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γιατί όμως; Πραγματικά θα ήθελα την απάντηση σου σε αυτό το γιατί. Επώνυμα ή ανώνυμα, δεν με πειράζει.

      Διαγραφή
    3. Δημητρη μου ,για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους, μαλλον εγω κατακριθηκα παρα κατεκρινα.
      Παρα την συταση σου εγω θα επιμεινω στην ενυπογγραφη τοποθετηση αποψεων και αυτο γιατι Scripta manet.
      Οσον αφορα το γιατι δεν γινονται συζητησεις πιστευω στο οτι οφειλεται στο γεγονος οτι δεν υπαρχουν οι καταληλες προυποθεσεις και ομοιογενεις συναξεις για τον σκοπο αυτο. Ισως ειναι και κατι αλλο που μου εχει πει ενας φιλος μου " η κοινωνια των ανθρωπων ειναι σαν ενα λιβαδι, ολοι ειναι φυτα, αλλοι, ομως γινονται σεγκοϊα και αλλοι θαμνοι"

      Αντωνης Μπαρμπετας

      Διαγραφή
    4. Δημήτρης ΑντύπαςΤετ Μαρ 05, 01:53:00 π.μ. EET

      Ακριβώς αυτό Αντώνη. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Δυστυχώς !!! Θα σου θυμίσω την τελευταία συγκέντρωση κυβερνητών. Θυμάσαι ποια ήταν η πιο εποικοδομητική και αξιόλογη πρόταση που έγινε ; Θυμάσαι για πότε βγήκε από το τραπέζι ; Θυμάσαι ποιοι την έβγαλαν ; Πες μου τώρα αυτός ο χαμηλών τόνων και ευγενής άνθρωπος με τι καρδιά να ξαναφέρει πρόταση; Είναι αυτό κατάλληλο κλίμα και προϋποθέσεις ;
      Και επειδή σου αρέσουν τα ρητά..

      Qui tacet consentit

      Διαγραφή
    5. Ιωαννίδης ΔάκηςΤετ Μαρ 05, 01:55:00 π.μ. EET

      Αντώνη καλησπέρα και παλι . Να σου θυμίσω πως προτάσεις είχαν γίνει πριν 3 χρόνια και ήταν και πολυ εποικοδομητικές . Για τους αγώνες και ήταν αυτές που έφεραν πανιά στη θάλασσα . Αν θες μπες στον κόπο και ρίξε μια ματια στα ranking list των προηγούμενων τριων ετών και θα δεις πως τα περισσότερα σκάφη ξεπερνούσαν κατα πολυ τα 120 μίλια . Εν αντίθεση με το τι γινόταν πριν τρία χρονια ( και θα ξαναγίνει όπως δείχνουν τα πράγματα και απο φέτος ) άρα το συμπέρασμα ειναι πως δεν μας φταίει τόσο η κρίση που υπήρχε ούτως η άλλος την τελευταία τριετία αλλα μάλλον κάτι αλλο .
      Φιλικά ...

      Διαγραφή
    6. 120 μίλια το χρόνο είναι πολύ λίγα και εσείς τα θεωρείτε πολλά??

      ένας οπτιμίστας μόνο για της προπονήσεις του ξέρετε πόσα μίλια κάνει?? έχετε αναρωτηθεί ποτέ???

      πάνω απο 1000 μίλια κύριοι!!! ο γιος σας κάνει τόσα (και όχι στεγνός) και μια πειθαρχεία σχετική την έχει.. (και δεν ψήφισε και κανέναν)

      Διαγραφή
  22. Αγαπητοί φίλοι ιστιοπλόοι,

    όλη αυτή η γκρίνια στα ηλεκτρονικά καφενεία αλλά και στα κανονικά είναι ένα τεράστιο πρόβλημα από μόνο του για το χώρο μας και κάνει κακό σε όλους.

    όσοι έχουν ιδέες και τρόπους για να λυθούν τα προβλήματα που πάντα θα υπάρχουν, γιατί δεν γίνετε να είναι ποτέ όλοι ευχαριστημένοι, μπορούν να γίνουν οι ίδιοι παράγοντες για να προσφέρουν αυτά που δεν προσφέρουν οι άλλοι.

    Αν πάλι δεν θες γιατί δεν σε ενδιαφέρει το κοινό όφελος αλλά μόνο το δικό σου, μάθε τι κάνουν οι μεγάλες ομάδες και τα καταφέρνουν οικονομικά. Με βόλτες γύρο γύρο στον πατραϊκό, ιόνιο κάθε χρόνο σε κατηγορία club non spin, και μια φορά στα 20 χρόνια μια Ύδρα, δεν βρίσκεις ούτε χορηγό, ούτε θα πείσεις ποτέ κανέναν ότι είσαι αγωνιστική ομάδα που κάνει αθλητισμό!

    υπάρχουν ευτυχώς ομάδες για παραδειγματισμό στα ίδια μέτρα και σταθμά όλων… είτε έχεις λεφτά, είτε δεν έχεις, αν είσαι από επαρχία ή κέντρο, μικρό σκάφος ή μεγάλο… πάντα υπάρχει κάπου ένας ίδιος με σένα, με τα ίδια προβλήματα που πέτυχε. (στον αόριστο όλα αυτά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωαννίδης ΔάκηςΤρί Μαρ 04, 09:20:00 μ.μ. EET

      Φίλε ανώνυμε όπως και ο Κύριος Μπαρμπέτας με μπερδέψατε λίγο ....

      Διαγραφή
    2. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΙΣΤΕΨΑ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΟΔΕΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ......... ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ........ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ" ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ; ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ;

      Διαγραφή
    3. πολύ καλά τα λέει ο φίλος, αν τα καταλαβαίνατε δεν θα είχαμε τέτοιες συζητήσεις εδώ…

      να σας ρωτήσω και κάτι, έχει απορήσει ποτέ κανένας πως γίνετε να έχει τόση απήχηση τέτοιου είδους ''Postαρίσματα'' (γκρίνιας, συνωμοσιολογίας, κυπελλολαγνίας, συμφεροντολογίας, καταστροφολογίας) ενώ άλλα post που έχουν να κάνουν με επιτυχίες αθλητών και ομάδων να μην έχουν ούτε ένα σχόλιο.

      συγχαρητήρια για το blog είναι πολύ καλό να ανταλλάσσουμε απόψεις για τα κοινά θέματα αλλα βλέπω ότι το κακό ξεκινάει απο εμάς τους ίδιους που ο καθένας κοιτάει την παρτη του.
      Αν δεν στηρίζουμε εμείς οι ίδιοι του συναθλητές μας έστω και ηθικά πως περιμένουμε να μας στηρίξει ένας όμιλος?

      Κάντε ένα κόπο και πηγαίνετε πίσω σε παλιότερα post και σχολιάστε τα κατορθώματα άλλων και κάποια μέρα αν το αξίζετε θα έρθει και η σειρά σας!!

      Διαγραφή
    4. Ιωαννίδης ΔάκηςΤετ Μαρ 05, 08:25:00 μ.μ. EET

      Φίλε που μιλάς για το ποστάρισμα μου (γκρίνιας, συνωμοσιολογίας, κυπελλολαγνίας, συμφεροντολογίας, καταστροφολογίας) θα ήθελα αν μπορούσες να μάθω και το όνομα σου. Εγώ έθεσα κάποιους προβληματισμούς επώνυμα και από ότι βλέπω οι περισσότεροι συμφωνούν με τα γραφόμενα μου.
      Αν θες λοιπόν να κατηγορήσεις κάποιον μην κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία .

      ΥΓ: "Θα σε καλούσα σε μια πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος" (Σαίξπηρ)

      Διαγραφή
    5. ενώ εσύ που είσαι γερά οπλισμένος γιατί δεν τα συζητάς αυτά με τους αρμόδιους και προτιμάς το ηλεκτρονικό κουτσομπολιό;; δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα βλέπω γιατί πρέπει να αλλάξει όχι απλά ένα συμβούλιο, αλλά δύό γενεές ιστιοπλοϊκής νοοτροπίας.

      συγνώμη αν σας ενοχλεί η αλήθεια αλλά έτσι είναι!

      Διαγραφή
    6. Ιωαννίδης ΔάκηςΤετ Μαρ 05, 10:16:00 μ.μ. EET

      Είδες που δεν ξέρεις ?
      Τα έχω συζητήσει πολλές φορές πριν .
      Αν θέλει μπορεί να βγει κάποιος επώνυμα από το συμβούλιο να με διαψεύσει .
      Οπότε ή άσχετος είσαι ή .....

      Διαγραφή
    7. Μπαμπης ΜπενιτσεςΠέμ Μαρ 06, 03:06:00 μ.μ. EET

      Γεια σας κι απο μενα. Ειμαι ο Μπαμπης καφετζης στο επαγγελμα. Δεν καταλαβαινω γιατι ολη αυτη η μανουρα με τα καφενεια να πουμε. Υπαρχει προβλημα με τους καφετζηδες και τα καφενεια ? Αν υπαρχει να μου το πειτε μηπως και το αλλαξω κι το γυρισω σε ψαροταβερνα που ειναι πιο ιστιοπλοικο να πουμε.

      Διαγραφή
  23. Οι κοκορομαχίες δεν νομίζω πως ωφελούν σε κάτι. Δάκη δεν σε είδα από κάποιους ανώνυμους οι οποίοι συμφωνούσαν μαζί σου, να τους ζητάς να μιλήσουν επώνυμα. Τώρα που είναι λίγο καυστικός ο κύριος απέναντί σου ζητάς επωνυμία. Νομίζω έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά στις απαιτήσεις σου. Ξαναλέω, τι διαφορά έχει ένα ανώνυμο σχόλιο από ένα επώνυμο ? Δηλαδή αν υπογράψει κάποιος ως Αριστείδης Εξαρχόπουλος, πάει να πάει πως είναι ο ίδιος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε οδυσσεα δεν έχω δυο μέτρα και σταθμά. αλλά ο συγκεκριμενος δεν διαφώνησε άλλα κατηγόρησε ανώνυμα ελπίζω να καταλαβαίνει ο '' ΚΥΡΙΟΣ '' τη διαφορά .

      Διαγραφή
  24. Αγαπητέ "Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2014 - 1:42 μ.μ",
    καλό είναι ο καθένας να κρίνει πρώτα το δικό του καφενείο και μετά να κάνει κριτική στα καφενεία των άλλων. Το ότι το συγκεκριμένο άρθρο έχει ξεπεράσει τα 50 σχόλια και έχει πάνω από 500 επισκέψεις ξέρεις τι μου λέει εμένα; Πως όταν γίνονται εκλογές ομίλων και ψηφίζουν λιγότεροι από όσους έχουν σχολιάσει εδώ μέσα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Πως ένα μέρος του κόσμου των ομίλων έχει θέματα που ζητούν διερεύνηση και μένουν επίτηδες άλυτα και ασυζήτητα επί της ουσίας. Συμφωνείτε κύριε με τα θέματα τα οποία θέτει ο αρθρογράφος ή διαφωνείτε ; Αν το θέμα ερχόταν προς ψήφιση στον όμιλο σας, θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά ; Τα αποτελέσματα της έρευνας του "καφενείου" θα τα ζητήσει ο όμιλος σας να τα επεξεργαστεί ; Μέχρι στιγμής 3 όμιλοι μας τα ζήτησαν και τους τα στείλαμε. Είναι οι 3 top όμιλοι και δεν είναι τυχαίο που ενδιαφέρθηκαν. Σχεδόν όλοι οι άλλοι απλώς υπάρχουν. Εκεί είναι το θέμα. Τα υπόλοιπα, περί καφενείων, είναι παραπλάνηση και στάχτη στα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα σας!!

    Να ολοκληρώσουμε τα σχίλια πιστεύω με την επιβεβαίωση από πλευράς Ι.Ο.Πατρών ''ταβέρνα'' για την βοήθεια στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στη περιοχή και τις τρικλοποδιές και φοβίες πιθανώς από τον Ι.Ο.Πατρών στην ανάπτυξη κάποιας άλλης δραστηριότητας από άλλο όμιλο. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι προηγούμενες χρονιές ο όμιλος είχε την ευγένια και την ευγενή άμιλα να φιλοξενή και να κάνει δεκτά επί ίσης όρης σκάφη από ομίλους (Μεσσολογγίου,Ιτέας) που ΔΕΝ διοργάνωναν αγώνες. Βλέπε τα σκάφη αυτά έκαναν κύπελλα των πρώτων πιο λαμπερά και τα άρθα πιο πλούσια καθώς είχα ενδιαφερόμενους και σκάφη από άλλες πόλεις κλπ κλπ. Βλέπετε όταν ο όμιλος μπορεί να είναι στο δίπλα ντόκο τότε πρόκειται για άλλη περίπτωση και πρέπει να κάνουμε κάτι για να μη τους αφήσουμε να τρέξουν και να τους τιμωρείσουμε που δεν είναι στη ταβέρνα μας κλπ κλπ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριοι αυτό δεν είναι ναυταθλητισμός αλλά κομπλεξισμός ο αέρας και τα πανιά δεν κάνουν διακρίσεις τέτοιου ίδους η θάλασσα όσους δε τους θέλει ή τους πάει στο πάτο ή τους ξεβράζει.

    Καβαλίστε τα σκαφάκια σας και βρέξτε κώλο να πάει μπροστά το άθλημα γιατί όλα τα άλλα είναι καφενείο.

    ΠΡΟΚΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ''ΘΥΣΙΑΣ'' 2014

    6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    6.1 Στους αγώνες γίνονται δεκτά σκάφη καταμετρημένα κατά ORC International και ORC Club ολικού μήκους ίσου ή μεγαλύτερου των 6,5 μέτρων και με έγκυρο πιστοποιητικό καταμέτρησης 2014.
    6.2 Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται σε 10 ευρώ για όλα τα σκάφη εκτός αυτών που ανήκουν σε ομίλους που δεν διοργανώνουν αγώνες Αν. Θαλάσσας. Για τα σκάφη αυτά το παράβολο ορίζετε στα 50 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή