Να αντιταχθούμε κατηγορηματικά σε αυτή την
προοπτική καθώς, πρόκειται για ένα απονενοημένο εγχείρημα που θέλει να μετατρέψει την πιο μεγάλη κλειστή θάλασσα του κόσμου – βρέχει τις ακτές 21 χωρών – σε ένα απολιθωμένο και μολυσματικό τοπίο καταστρέφοντας την Κοινωνική και Οικονομική ζωή των 427.000.000 κατοίκων που ζουν γύρω της, σε περίπτωση ατυχήματος.
Να σημειωθεί πως το σημείο – σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα – που έχει επιλεγεί για να γίνει η εξουδετέρωση (υδρόλυση) των συριακών χημικών, απέχει: μόλις 228 μίλια από τις ακτές της Ηλείας, 260 μίλια από τις ακτές της Αχαΐας, 250 μίλια από το Δυτικό άκρο της Κρήτης και 200 μίλια από τις Στροφάδες των Ιονίων Νήσων.
Είναι απαράδεκτη η ληφθείσα απόφαση από τον ΟΗΕ και στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ την ίδια στιγμή που προωθείται από την ΕΕ η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την γαλάζια ανάπτυξη, σε μια κλειστή θαλάσσια περιοχή που αποτελεί το πλουσιότερο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα της Ευρώπης.
Πρέπει εμείς οι πολίτες να αναλογιστούμε πως θα διασφαλστεί ότι η Μεσόγειος από κοιτίδα Πολιτισμού δε θα μετατραπεί σε Χαβούζα Χημικών και Μολυσματικών Αποβλήτων μετά από μια τέτοια ενέργεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου