Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2012

Οι Ολυμπιονίκες κοντά στα παιδιά (updated)

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας "Ανοιχτών Οριζόντων και Προοπτικής" με πρωτοβουλία που ανέλαβε και ολοκλήρωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου 2012. 
Η μεγάλη επιτυχία του αγώνα οφείλεται στην παρουσία των Ολυμπιονικών Σοφίας Παπαδοπούλου και Βιργινίας Κραβαριώτη οι οποίες με την ενεργή συμμετοχή και καθοδήγηση τους απέδειξαν πως τα παιδιά επιθυμούν
να κάνουν αθλητισμό υψηλού επιπέδου αρκεί να έχουν την έμπνευση και καθοδήγηση από ανάλογους ανθρώπους.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» της οποίας κοινό συμπέρασμα όλων ήταν πως πως παρά το ζοφερό περιβάλλον η διέξοδος που προσφέρει ο αθλητισμός είναι πάντα εκεί για μικρούς και μεγάλους. 
Στις εκδηλώσεις επίσης παραβρέθηκαν και οι Ολυμπιονίκες μας  Βασίλης Πολύμερος (κοπηλασία), Εύη Μωραϊτίδου (υδατοσφαίριση),  Κοζομπόλη Βούλα(υδατοσφαίριση)  και Βούλα Ζυγούρη (πάλη). Στον ιστιοπλοικό αγώνα αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις βρέθηκαν μικροί αθλητές και εκπρόσωποι από το Ξυλόκαστρο, Αίγιο, Κιάτο, Σαλαμίνα, Άσσο κ.α. οι οποίοι έτυχαν εξαιρετικής φιλοξενίας. 
Ευχή δική μας είναι η πραγματοποίηση και άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών οι οποίες δίνουν όραμα και ελπίδα στα Ελληνόπουλα ώστε η κοινωνία μας να καταφέρει να μείνει άκαμπτη στις περίεργες εποχές που ζούμε.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «Ανοιχτών Οριζόντων και Προοπτικής» που συνδιοργάνωσαν Σ.Ε.Ο και Ναυτικός Όμιλος Ξυλοκάστρου, υπό την καθοδήγηση των Χάλκινων Ολυμπιονικών του Πεκίνο, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14/10, οι τριήμερες δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών στην Κορινθία στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας».
Με βάση το παραπάνω πρόγραμμα, ομάδα Ελλήνων Ολυμπιονικών αποτελούμενη από τους Δημοσθένη Ταμπάκο, Βασίλη Πολύμερο, Εύη Μωραϊτίδου, Βούλα Κοζομπόλη, Βούλα Ζυγούρη, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη και Νίκο Ξυλούρη, βρέθηκε το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου στη Κορινθία και συνέβαλε στη προαγωγή των αξιών του Αθλητισμού στην Τοπική Νεολαία, ενώ κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Ο Ελληνικός Αθλητισμός στα Χρόνια της Κρίσης» κατέθεσε τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις της, για το μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού στα χρόνια που έρχονται.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 12/10 οι Ολυμπιονίκες επισκέφτηκαν σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όπου αντάλλαξαν απόψεις με τα παιδιά και τους παρουσίασαν τα αθλήματά τους, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να αθληθούν μαζί τους. Η θερμή ανταπόκριση των παιδιών στην παρουσία των Ολυμπιονικών και διάθεσή τους να αντλήσουν όσες περισσότερες πληροφορίες από εκείνους ήταν αξιοσημείωτη.
Το Σάββατο 13/10 στην Ημερίδα «Ο Ελληνικός Αθλητισμός στα χρόνια της Κρίσης» που διοργάνωσε ο Σύλλογος τους, οι Ολυμπιονίκες πραγματεύτηκαν ενδιαφέρουσες θεματολογίες, παρουσιάζοντες προτάσεις για τον μέλλον Ελληνικού Αθλητισμού και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, όπως η Γενική Γραμματέας του ΣΕΟ κα Εύη Μωραϊτίδου, που ανέπτυξε το θέμα του Αθλητικού

Τουρισμού και η Ολυμπιονίκης -manager πλέον- της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών κα Βούλα Κοζομπόλη, που ανέλυσε το θέμα της Επένδυσης στην Αθλητική Παιδεία και το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας σημαντικοί άνθρωποι του Αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν απόψεις και προτάσεις, όπως ο γνωστός αθλητικογράφος κ. Νίκος Τσώνης που κατέθεσε συμπεράσματα και διαπιστώσεις από τους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σχολικός Σύμβουλος και Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κ. Στέλιος Δασκαλάκης που παρουσίασε τα μοντέλα ανάπτυξης του σχολικού αθλητισμού στην Ελλάδα, ο κ. Σάββας Ανεστιάδης Πρόεδρος του μεγαλύτερου Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, η προσπάθεια του οποίου και των συνεργατών του αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα, πως ερασιτεχνικές διοργανώσεις, δομημένες με επαγγελματικό τρόπο, μπορούν να φέρουν ανάπτυξη σε καιρό κρίσης, η κα Ιωάννα Καριοφύλλη, Γενική Γραμματέας του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου ‘Καλλιπάτειρα’, που ανέλυσε τη διάσταση και τη συμβολή του εθελοντισμού στη δημιουργία του αθλητικού προϊόντος. Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Μιχάλης Γιαννούλης κατέθεσε πρόταση συμμετοχής μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε θεσμοθετημένες αθλητικές δράσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο κ. Λάμπρος Μπούκλης αναφέρθηκε στη σχέση αθλητισμού και οικολογίας. Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Αντώνης Νάτσιος αναφέρθηκε στην επιμόρφωση των μαθητών για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέροντας ιστορικά παραδείγματα αθλητών που προάγουν τις ανθρώπινες αξίες και η κ. Φρόσω Πατσού, διακεκριμένη αθλήτρια του στίβου και Αθλητική Ψυχολόγος, ανέπτυξε τις στρατηγικές αντιμετώπισης του τερματισμού της αθλητικής καριέρας. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του αντιπροέδρου της ΔΟΑ και μέλους της ΕΟΕ, κ. Πέτρου Συναδινού με θέμα τον τίτλο της Ημερίδας. 



Το τριήμερο των δράσεων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14/10, με τη διοργάνωση του 1ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «Ανοιχτών Οριζόντων και Προοπτικής» όπου πριν και κατά τον οποίο οι Ιστιοπλοείς-Χάλκινες Ολυμπιονίκες του Πεκίνο, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη συμμετείχαν ενεργά, έχοντας όλη την επίβλεψη και τον σχεδιασμό της διαδρομής, συμβούλεψαν τους μικρούς αθλητές,  δίνοντας τους οδηγίες από την εμπειρία τους και παρουσιάζοντάς τους τεχνικές και στρατηγικές ναυσιπλοΐας, ενώ στο τέλος έκαναν και τις απονομές στους νικητές.
Με την ολοκλήρωση του τριημέρου δράσεων στην Κορινθία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Δημοσθένης Ταμπάκος δήλωσε: «Τα αποτελέσματα του τριημέρου δράσεων του Συλλόγου μας στην Κορινθία ήταν πολύ ικανοποιητικά και ενθαρρυντικά για τη συνέχεια. Οι ομιλίες της Ημερίδας που διοργανώσαμε ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και κατέληξαν σε χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία άμεσα θα επεξεργαστούμε με τους παράγοντες του αθλητισμού και όλους τους αρμόδιους φορείς. Θα ήθελα να σημειώσω και να τονίσω ότι η αποτελεσματικότητα της επίσκεψής μας στα σχολεία της περιοχής, φάνηκε στον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα που συνδιοργανώσαμε με τον Ναυτικό Όμιλο Ξυλοκάστρου δύο ημέρες αργότερα και έγκειται στο γεγονός ότι η παρουσία των Ολυμπιονικών Κραβαριώτη -Παπαδοπούλου αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλά παιδάκια, ώστε να έρθουν στον αγώνα, να ενημερωθούν από εκείνες και να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα. Στα πλαίσια ενός σχεδιασμού που ονομάσαμε «Κοινωνική Ανταποδοτικότητα», σκοπεύουμε να συνεχίσουμε παρόμοιες δράσεις, για την προαγωγή του Αθλητισμού και των αξιών που πρεσβεύει, σε όλη την Ελλάδα. Θα ήθελα τέλος να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στον κ. Λεωνίδα Τυπάλδο και τους συνεργάτες του για τη φιλοξενία που μας παρείχαν στο Ξενοδοχείο SIKYON COAST, εκδηλώνοντας έμπρακτα με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους για τον αθλητισμό, συμβάλλοντας κατ’ επέκταση στην πραγματοποίηση της τριήμερης αυτής δράσης μας». 

Για την Ημερίδα «Ο Ελληνικός Αθλητισμός στα Χρόνια της Κρίσης» απέστειλαν χαιρετισμό η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κ. Κυριακή Γιαννακίδου, ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΟΑ κ. Γιώργος Λιβέρης, ο πρόεδρος των ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ κ. Γιώργος Δογάνης και η Χρυσή Ολυμπιονίκης και μέλος της ΕΟΕ κ. Σοφία Μπεκατώρου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου