Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

15ος Αγώνας ΘΥΣΙΑΣ (updated ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Με έναν κλασσικό ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοικτής θαλάσσης και διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων, ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου για την ιδιαίτερα ανταγωνιστική περιφέρεια Πατραϊκού - Κορινθιακού. Ο Αγώνας ΘΥΣΙΑΣ κάνει την πρώτη εμφανισή του το 1985 και διοργανώνεται σποραδικά μέχρι το 1996. Από το 1997 και μετά παίρνει την σημερινή ονομασία και διοργανώνεται κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα.

Είναι αφιερωμένος στην Θυσία του Μεσολογγίου που επί 12 ολόκληρους μήνες αντιστάθηκε ηρωικά, προώθησε το ελληνικό ζήτημα, όσο καμιά άλλη ελληνική νίκη, πλημμύρισε

τους άλλους Έλληνες και τους Ευρωπαίους με αισθήματα θαυμασμού για τους άνδρες της φρουράς και τον ηρωικό πληθυσμό του Μεσολογγίου.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται σε δύο ιστιοδρομίες, η πρώτη το Σάββατο του Λαζάρου με την εκκίνηση να δίνεται στις 11π.μ. με διαδρομή Πάτρα-Φίδαρης-Μεσολόγγι και 2η ιστιοδρομία την

Κυριακή των Βαϊων με εκκίνηση στις 12π.μ. με διαδρομή Μεσολόγγι-Φίδαρης-Πάτρα. Ο αγώνας εντάσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Παρ' όλες τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες αναμένεται μεγάλος αριθμός σκαφών που θα συμμετάσχουν, τα οποία ετοιμάστηκαν με πραγματικές θυσίες και στερήσεις των ιδιοκτητών τους προκειμένου να είναι έτοιμα για συνθήκες αγώνων. Πραγματικά αν η πολιτεία δεν εξετάσει κάτω από διαφορετικό πρίσμα το θέμα αντιμετώπισης των ναυταθλητικών σκαφών τότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για πόσο ακόμα θα μπορέσει να επιβιώσει στην χώρα μας ένα από τα σημαντικότερα και χαρακτηριστικότερα αθλήματα όπως αυτό της ιστιοπλοϊας.





ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

8 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η αναδρομή στο παρελθόν. Καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΑΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΚΟΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΗΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους συμμετέχοντες. Ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς και τα πήγαν όλοι καλά. Η επιτροπή του αγώνα αν και έδειξε ιδιαίτερο κέφι και ζήλο είχε λάθη στις αποφάσεις της. Πιστεύουμε πως στους επόμενου αγώνες θα τα πάει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιτροπή πρωτοτύπησε πάλι. Πέρσι έκανε τερματισμό στην νοητή γραμμή της προβλήτας και των ανεμογενητριών στο απέναντι βουνό. Φέτος ήταν η νοητή γραμμή μεταξύ του πλωτού φάρου και της καλύβας που είναι στην ξηρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποτελέσματα συνολικά στην Club δεν έχει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στις επιτροπές έκλεψαν τις εντυπώσεις.
    Μη τα κάνετε όλα τώρα έρχεται και το Ράλλυ.
    Συγχαρητήρια στους ιστιοπλόους που δοκιμάστηκαν οι αντοχές τους, ψχικές και σωματικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε έναν αγώνα χωρις ενδιάμεση πόρτα κάνετε επιβράχυνση ; Που το ακούσατε αυτο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή