Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2015

20 λόγοι για τους οποίους αξίζει να συνταξιδέψετε με έναν ιστιοπλόο

  1.  Οι ιστιοπλόοι χρησιμοποιούν λίγες αποσκευές. Λόγω της έλειψης άπλετου χώρου σε ένα ιστιοπλοϊκό, η στοίβαξη και το πακετάρισμα των αποσκευών γίνεται έτσι ώστε να καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο. Έτσι, ο συνταξιδιώτης σας ιστιοπλόος θα καταναλώνει πολύ λίγο χώρο με τις αποσκευές του στο αυτοκίνητο ή στο ξενοδοχείο και πολύ λιγότερο χρόνο αναμονής στην παραλαβή αποσκευών των αεροδρομίων. 
  2. Δεν θα παραπονεθούν για τις συνθήκες ύπνου. Έχουν μάθει να κοιμούνται σε μικρές κουκέτες ή στο κατάστρωμα, με ή χωρίς μαξιλάρι. Δεν θα τους δείτε να διαμαρτύρωνται για το αν θα κοιμηθούν σε κρεββάτι ή στον υπνόσακο. Σε πολύωρες πτήσεις και ταξίδια μπορούν άνετα να κοιμηθούν αρκεί κάπου να στερεώνονται,
  3. Ποτέ δεν θα διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες τουαλέτας.
  4. Ξέρουν πως να εκμεταλευτούν και τον ελάχιστο χρόνο κατά τις ανταποκρίσεις πτήσεων ή τις στάσεις τρένων, λεωφορείων κλπ.
  5. Ξέρουν με μια ματιά να ξεχωρίσουν και πως να αποφύγουν μία "παγίδα" για τουρίστες μιας που τα λιμάνια είναι γεμάτα από αυτές.
  6. Οι ιστιοπλόοι με κάποιον περίεργο τρόπο ξέρουν τους πάντες. Όπου και αν βρεθούν αρκεί να ρίξουν 2-3 ονόματα άλλων γνωστών τους ιστιοπλόων και ξαφνικά εκεί που ήσασταν εντελώς άγνωστοι, ξαφνικά είστε τα τιμώμενα πρόσωπα στο βραδυνό beach party.
  7. Έχουν το ταλέντο να μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες για έναν τόπο όχι από τους τουριστικούς οδηγούς αλλά από τους ντόπιους, με αποτέλεσμα ότι μαθαίνουν να είναι αυθεντικό και να ψωνίζουν από τα ποιοτικότερα μαγαζιά τα εκλεκτότερα προϊόντα μιας περιοχής. 
  8. Μπορούν να επισκευάσουν σχεδόν τα πάντα. Εάν χαλάσει κάτι είναι ικανοί να το επισκευάσουν με ελάχιστα μέσα. Μαγκάιβερ βλέπατε μικροί ;
  9. Δεν τους χαλάει την διάθεση ο κακός καιρός. Μια κακοκαιρία που θα προκύψει και που θα διακόψει για λίγο ή θα καθυστερήσει την έναρξη ενός ταξιδιού, δεν θα τους προκαλέσει γκρίνια. Το πιθανότερο είναι να πάνε σε ένα καφενείο, μπαρ κλπ όπου με τους ντόπιους θα ανταλλάξουν θαλασσινές ιστορίες.
  10. Αν η φωτογραφία που βγάλατε από το μαγικό ηλιοβασίλεμα δεν πέτυχε, τότε σίγουρα μπορείτε να κλέψετε μία από τις δικές τους. Έχουν εκατοντάδες φωτογραφίες που μπορούν να θεωρηθούν έργα τέχνης που και οι ίδιο δεν το ξέρουν ή δεν δίνουν σημασία.
  11. Σε οποιαδήποτε ακτογραμμή στον κόσμο και αν ταξιδεύετε οι πιθανότητες να σας καλέσουν σε ένα σκάφος αυξάνονται δραματικά όταν συνοδεύεστε από έναν ιστοπλόο. Είναι τόσο μεγάλο το δίκτυο γνωριμιών μεταξύ τους που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο που είναι πολύ πιθανόν να συναντηθούν. Είναι πολύ πιθανον να σας καλέσουν σε ένα σκάφος για μια βόλτα ή ένα ποτό.
  12. Ξέρουν τις κατάλληλες παραλίες για surf ή για χαλάρωση, γνωρίζουν που θα έχει κύμμα ή μπουνάτσα.
  13. Μπορούν να φτιάξουν καρμπονάα με ένα καμινέτο. Ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο μέρος με τα ελάχιστα υλικά μπορούν να μαγειρέψουν ένα πλήρες γεύμα. Δεν θα πεινάσετε ποτέ.
  14. Δεν θα τους περιμένετε ποτέ να "σενιαριστούν". Δεν χρησιμοποιούν πιστολάκι για τα μαλλιά ή άλλα καλλυντικά. Έχουν μόνιμα αυτό το ανεμοδαρμένο -ηλιοκαμένο look.
  15. Έχουν ειδικότητα στο να κλείνουν εισητήρια ή να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία.
  16. Δεν θα φρικάρουν χωρίς ρεύμα ή wi-fi. Ένα βιβλίο και μια λάμπα πετρελαίου τους είναι αρκετά για ένα όμορφο απόγευμα.
  17. Είναι οι αυθεντικοί πρόσκοποι. Πάντα έχουν πάνω τους ένα πολυεργαλείο. Είναι πάντα έτοιμοι να ανοίξουν ένα μπουκάλι κρασί.
  18. Μαζί τους δεν θα χαθείτε ποτέ. Είναι από μόνοι τους ένα GPS. Η θέση του ήλιου ή των αστεριών τους είναι αρκετά για να βρίσκουν τον δρόμο.
  19. Οι ιστιοπλόοι ξέρουν να ράβουν. Δεν είναι ντροπή για αυτούς να πάρουν βελόνα και κλωστή. Άλλωστε τα πανιά δεν ράβονται από μόνα τους. Σας σκίστηκε η τσάντα ; Δώστε την στον συνταξιδιώτη σας ιστιοπλόο και σε λίγα λεπτά θα είναι σαν καινούργια.
  20. Οι ιστιοπλόοι γνωρίζουν πως όλες οι στιγμές είναι ωραίες στιγμές...... 
ΠΗΓΗ: http://www.livesaildie.com/20-reasons-sailors-best-people-travel/



3 σχόλια:

  1. Αλίμονο αν δεν μετάφραζοταν το άρθρο. Αλλά είναι έχει πολλά λάθη η μετάφραση. ΚΑΙ χωρίς την πηγή του αυθεντικού άρθρου μάλιστα.
    Τςτςτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία όποιες διορθώσεις σου στην μετάφραση δεκτές. Όσων αφορά την πηγή του άρθρου δεν μπήκε λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Ευχαριστούμε πολύ για την καλοπροαίρετη κριτική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,έτσι ακριβώς είναι!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή