Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

IONIAN REGATTA 2015

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών διοργανώνει στις 30 Μαΐου τον αγώνα IONIAN REGATTA με διαδρομή  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΙΘΑΚΗ.
Η απόφαση για την διοργάνωση αυτού του αγώνα πάρθηκε από τους ανθρώπους του ΝΟΠατρών με κριτήριο την επιθυμία να κάνουν έναν αγώνα έξω από τα όρια του Πατραϊκού κόλπου. Έναν αγώνα που θα
συνδυάζει το offshore αγωνιστικό κομμάτι με μία νότα βόλτας, και να δοθεί η ευκαιρία σε νέους απόφοιτους των σχολών ιστιοπλοΐας της περιοχής να κάνουν μία ασφαλή διέλευση, έναν ομαδικό πλου προς το Ιόνιο. Άλλωστε ο αγώνας του οποίου η προσέγγιση είναι καθαρά αγωνιστική είναι το Κύππελο Φθινοπώρου που θα γίνει τον Σεπτέμβριο, ο οποίος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και με πολλές αγωνιστικού τύπου εκπλήξεις.
Την παραπάνω πρόταση αγκάλιασαν και οι συνδιοργανωτές όμιλοι (Ν.Ο.Μεσολογγίου, Α.Ο.Ιθάκης "Πρόοδος" και Α.Ι.Ο.Ρίου "Ιάσων") οι οποίοι μαζί με τον ΝΟΠατρών θεώρησαν την συγκεκριμένη συνδιοργάνωση μία ευκαιρία για μία έναρξη σειράς συνεργασιών μεταξύ των ομίλων της περιοχής.

Ο αγώνας πέραν των άλλων έχει και έναν ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό, την διαφυγή των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» στα Ιόνια Νησιά μετά την «Έξοδο», γίνεται για πρώτη φορά και ήδη ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου τον εντάσσει στο Πολιτιστικό του πρόγραμμα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί για τις κατηγορίες πιστοποιητικών ORCi, IRC, ORC Club και Club N/S
Εκτός συναγωνισμού θα μπορούν να συμμετάσχουν και σκάφη τα οποία δεν διαθέτουν πιστοποιητικό αγώνων, οποιασδήποτε σημαίας (o N.O.Mεσολογγίου έχει ήδη ενεργοποιήσει τη Διεθνή Λέσχη Ιστιοπλόων που ίδρυσε το 2013).

Η εκκίνηση της ιστιοδρομίας θα δοθεί το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 έξω από τον δίαυλο του Μεσολογγίου με κατεύθυνση την Ιθάκη.

Η τελετή απονομής θα γίνει στην Ιθάκη την Κυριακή 31 Μαϊου.

Tην διοργάνωση συνδράμει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η οποία είναι πάντα αρωγός σε
διοργανώσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα, το "ευ αγωνίζεσθαι" και την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα (προκήρυξη, έντυπα κλπ) μπορείτε να βρείτε στο site του αγώνα http://ionianregatta.org/index.html καθώς και στην σελίδα του τμήματος ιστιοπλοΐας του ΝΟΠατρών http://sailingnop.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου