Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

OFFSHORE SPECIAL SURVIVAL TRAINING COURSE

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών (ΝΟΠ) το Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Απριλίου θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του περισσότερους από 40 ιστιοπλόους ανοικτής θαλάσσης από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, κατά την διεξαγωγή του πολύ σημαντικού σεμιναρίου "OFFSHORE SPECIAL SURVIVAL TRAINING COURSE" κατά τις απαιτήσεις της  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ISAF. Το σεμινάριο διεξάγεται σε συνεργασία με τον Νορβηγικό νηογνώμονα και τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοιας Ανοικτης Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και επιλέχθηκε από τους ανθρώπους του ιστιοπλοϊκού τμήματος του ΝΟΠ προκειμένου
να δώσει το μήνυμα πως αυτό που προέχει στην θάλασσα αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα είναι η ασφάλεια.

Το σεμινάριο ασχολείται με θέματα ασφάλειας στην θάλασσα, καταστάσεις κινδύνου, Epirb, liferafts, ναυαγοσωστική κλπ. και θα έχει θεωρητική και πρακτική επιμόρφωση των συμμετεχόντων. Στο τέλος θα διεξαχθούν εξετάσεις προκειμένου να δοθούν πιστοποιήσεις επιτυχούς παρακολούθησης.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι πολύ σημαντικό για τους κυβερνήτες ναυταθλητικών σκαφών αφού, από όσο γνωρίζουμε, υπάρχει σχετική οδηγία της παγκόσμιας ομοσπονδίας που λέει ότι για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες σε κάθε σκάφος 2 άτομα του πληρώματος θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό γνώσης σωστικών και βεβαίωση παρακολούθησης. σχετικού σεμιναρίου. Αυτό πιθανώς να επεκταθεί σε όλους τους αγώνες, όπως συνέβη και με τον υπεύθυνο πρώτων βοηθειών σε κάθε σκάφος.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 60 γεγονός που δείχνει την δίψα του ιστιοπλοϊκού κόσμου για τέτοιου είδους επιμόρφωση και εξέλιξη. Ο περιορισμένος όμως αριθμός συμμετεχόντων άφησε πολλούς εκτός συμμετοχής.

Η ώρα προσέλευσης για την έναρξη του σεμιναρίου είναι το Σάββατο στις 15.00 

Συγχαρητήρια στον Ναυτικό Όμιλο Πατρών για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει το συγκεκριμένο σεμινάριο. Οι άνθρωποι του ιστιοπλοϊκού τμήματος που πρόσφατα επαναδραστηριοποιήθηκε δείχνουν αν μη τι άλλο πως έχουν κέφι και όρεξη να δώσουν νέα πνοή και κατεύθυνση στην ιστιοπλοΐα στην Πάτρα, ανάλογη της βαρύτητας του ΝΟΠ. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.....




2 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία. Ας είναι η έναρξη ενός υγιούς ανταγωνισμού για το καλό της ιστιοπλοΐας.
    Να σταματήσει η μονοκρατορία ενός ομίλου ήδη κουρασμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον θα αφυπνίσει !!! Να δεις που και οι άλλοι όμιλοι θα αρχίσουν να κάνουν σοβαρά σεμινάρια και θα σοβαρευτούν και με τους αγώνες.

      Διαγραφή