Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014

1ος Αγώνας για τον Ναυτικο Όμιλο Πατρών - Αναμφισβήτητη επιτυχία

Filinta vs Vereniki
Με τον καλύτερο τρόπο τίμησε τον ιστορικά πρώτο πρόεδρο του ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών.
Ο αγώνας ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης "ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΟΛΛΑΣ" που διοργάνωσε ο όμιλος την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου ήταν από κάθε πλευρά άρτιος και χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες ως ένας από τους καλύτερους αγώνες που έχουν
διοργανωθεί τα τελευταία
χρόνια στην περιοχή μας. Από το Skippers Meeting (συγκέντρωση κυβερνητών) του Σαββάτου, την διεξαγωγή του αγώνος, έως και την απονομή την Κυριακή το βράδυ, φάνηκε πως φρέσκος αέρας πνέει στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της περιοχής από το  νεοσύστατο τμήμα ιστιοπλοϊας του ΝΟΠ του οποίου ηγείται ως έφορος ο Μάκης Γεωργαράς.

Στον αγώνα συμμετείχαν 10 σκάφη, τα πλέον ανταγωνσιτικά της περιοχής μας, από 3 ομίλους (ΙΟΠατρών, ΝΟΠατρών και ΙΝΟΑιγίου). Ο στίβος στήθηκε έτσι ώστε να είναι παράκτιος στην Πάτρα,  με τα σκάφη να κινούνται σε όλες τις πλεύσεις, στο παραλιακό μέτωπο από την μαρίνα έως το Ρίον.  Ο άνεμος που έπνεε στην περιοχή Δυτικής και Νοτιοδυτικής διεύθυνσης εντάσεως 3Bf ήταν ιδανικός και οι ιστιοπλόοι απόλαυσαν τον αγώνα, τον οποίο συντόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Χριστόνικος Γιαννίρης που με το κύρος και την εμπειρία του βοήθησε τα μέγιστα ώστε να στεφθεί με επιτυχία.

Την πρώτη θέση κατέκτησε το σκάφος Filinta με σημαία ΙΟΠατρών  και κυβερνήτη τον Τόλη Αποστολόπουλο, δεύτερο το σκάφος Βερενίκη με σημαία ΝΟΠατρών και κυβερνήτη τον Ανδρέα Σάνη και στην τρίτη θέση το σκάφος Άγιος Ραφαήλ με σημαία ΙΟΠατρών και κυβερνήτη τον Νίκο Κακαβούλα. Τις απονομές έκανε ο σημερινός πρόεδρος του ΝΟΠ Γουρδούπης Παναγιώτης.

Ρωτήσαμε τον έφορο Μάκη Γεωργαρά που οφείλεται η επιτυχία της διοργάνωσης και μας απάντησε. "Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι συμμετέχοντες. Μιλάμε για την αφρόκρεμα των ιστιοπλόων στην περιοχή μας. Δέχτηκαν το κάλεσμα μας, μας τίμησαν με την παρουσία τους κι εμείς σήμερα είμαστε χαρούμενοι που τους βγάλαμε ασπροπρόσωπους. Κάναμε ότι ήταν δυνατόν ώστε να στήσουμε έναν αγώνα αντάξιο του επιπέδου τους και πιστεύω πως τα καταφέραμε. Εμείς δεν κάναμε τίποτα περισσότερο εκτός από ιστιοπλοϊα".

Να θυμίσουμε πως αυτός ο πρώτος αγώνας αποτελεί μέρος του "1ου Κυπέλλου Φθινοπώρου" το οποίο συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή με τον αγώνα "Χρήστος Σβολόπουλος" και τελειώνει την Κυριακή 12 Οκτωβρίου με τον αγώνα "Δημήτρης Συναδινός" και την απονομή των επάθλων της γενικής βαθμολογίας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΟΛΛΑΣ


























Απονομή στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα του 1ου Νικητή σκάφους FILINTA



Πηγή: http://www.nop.org.gr/

4 σχόλια:

  1. Ηταν δυσκολος αγωνας ειχε αρκετα τακ στα αρτσα και εμπειρο κοσμο στα πριμα. Ηθελε χερια και καλα πληρωματα. Αψογη διοργανωση σε ολα τα σημεια του. Μπραβο στο ΝΟΠ και στους ανθρωπους του. Ισως ειναι η αρχη για κατι φρεσκο στην περιοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενας ομορφος , τεχνικος αγωνας,χωρις κανενα παραπονο , μια επιτροπη αψογη κατα την εκκινηση αλλα και κατα τον τερματισμο και μια απονομη που μας υποδεχθηκαν γεματοι χαμογελα , φιλοξενια και σεβασμο!! καλη αρχη και ευχομαι να εχει συνεχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια. Πολύ ωραίος αγώνας. Δεν το περιμέναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Είχε ενδιαφέρον από την προκήρυξη μέχρι και τις απονομές. Παντού υπήρχε μία ευχάριστη έκπληξη. Πληρώματα που έχουν τρέξει σε αρκετούς αγώνες στον Σαρωνικό έλεγαν πως τίποτα δεν είχε να ζηλέψει ο αγώνας του ΝΟΠ από αυτούς τους αγώνες. Επίσης είδαμε με ένα μόνο φουσκωτό να στήνεται μία τριγωνική διαδρομή περίπου 12 μιλίων και το φουσκωτό να είναι παρών σε όλες τις διελεύσεις να δίνει εκκίνηση και να παίρνει και τερματισμούς. Απίστευτο ; Συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στους συμμετέχοντες οι οποίοι απέδειξαν πως πάνω από όλα τους αρέσει η ιστιοπλοΐα ως άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή