Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2015

Καλή αγωνιστική ιστιοπλοΐα για μια ακόμη φορά από τον ΝΟΠ

Το πρώτο μέρος του Κυπέλλου Φθινοπώρου ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με επιτυχία. Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών πραγματοποίησε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, αντάξιο των ιστιοπλόων που συμμετείχαν, αποτελούμενο από τέσσερις ιστιοδρομίες ελεγχόμενου στίβου (όρτσα - πρίμα) οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2ήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου. 
Ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα υψηλός, και η δίψα των συμμετεχόντων για καλή
αγωνιστική ιστιοπλοΐα ήταν εμφανής, αφού αψήφησαν τα τερτίπια του καιρού την πρώτη ημέρα, με τις βροχοπτώσεις να κοπάζουν λίγο πριν εκκινήσει η πρώτη ιστιοδρομία.
Οι εντάσεις του ανέμου έμειναν σε χαμηλά επίπεδα (5-6 Knots) δυσκολεύοντας κυβερνήτες και πληρώματα διαμορφώνοντας έναν αγώνα ιδιαίτερα τεχνικού προφίλ, αναδεικνύοντας το πολύ καλό επίπεδο των πατρινών ιστιοπλόων. Για αυτό άλλωστε επιμένουν οι άνθρωποι του ιστιοπλοϊκού τμήματος του ΝΟΠ σε τεχνικούς στίβους και κυρίως σε όρτσα-πρίμα που είναι η επιτομή της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.

Μεγάλος νικητής (ORC International) αυτού του πρώτου σκέλους του Κυπέλλου Φθινοπώρου 2015 αναδείχθηκε ο Χάρης Κανδρής με το σκάφος Φοίβη, επιτυγχάνοντας 4 πρωτιές και στις 4 ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν. Στην δεύτερη θέση ο Ανδρέας Σάνης με την Βερενίκη και στην 3η θέση το IRIDINI με κυβερνήτη τον Γαβριήλ Νικολάτο. Στην κατηγορία ORC Club 1ος νικητής ο Δημήτρης Τσελίκας με το σκάφος ΙΡΙΣ, στην δεύτερη θέση ο Θεόδωρος Λινάρδος με την ΚΙΡΚΗ ΙΙ και στην 3η θέση το ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ με κυβερνήτη τον Δάκη Ιωαννίδη. Τέλος στα Club N/S 1ος ο Τόλης Αποστολόπουλος με το σκάφος ΤΑΚΗΣ.

Το Κύπελλο Φθινοπώρου 2015 "ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΕΤΡΑΛΙΑΣ" θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου με έναν ακόμα ιδιαίτερο και απαιτητικό αγώνα, αφού οι συμμετέχοντες θα κληθούν να κυβερνήσουν τα σκάφη τους με πλήρωμα 2 ατόμων.

Τα Αποτελέσματα των 2 πρώτων ημερών ΕΔΩ

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον ΝΟΠ για τον πολύ ωραίο αγώνα και συγχαρητήρια στον ΙΟΠ γιατί νίκησε στον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έμαθα πως ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Πραγματικά λυπήθηκα που δεν έλαβα μέρος. Δεν το χάνω πάλι με τίποτα. Συγχαρητήρια στου νικητές και συγχαρητήρια στον ΝΟΠ για την πολύ καλή διοργάνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ντροπής πράγματα να λαμβάνουμε mails και να ενημερωνόμαστε για σουβλακοποσίες κάποιων γειτόνων συλλόγων και να μην στέλνει ο ΙΟΠΑΤΡΩΝ ενημέρωση για αγώνες ιστιοπλοΐας που γίνονται στην πόλη μας, μόνο και μόνο επειδή γίνονται από άλλον όμιλο. Απαράδεκτο κύριοι. Ο τρόπος με τον οποίο κινείστε αποδεικνύει πόσο αθλητικά άσχετοι και ανεπαρκείς είστε. Ο σκοπός που ιδρύθηκε ο όμιλος μας είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας. Τι πραγματικά από αυτά κάνετε; Τίποτα. Περιμένω να δω μέχρι που θα φτάσει το θράσος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στον ΝΟΠ που για μια ακόμα χρονιά κάνει σωστούς αγώνες.
    Μπράβο και σε όσους συμμετείχαν. Ξεχωρίζει σιγα σιγά η ήρα από το στάρι,
    Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του αγώνα ήταν πως δεν συμμετείχαν σκάφη που τρέχουν μόνο για τα μίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή