Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2012

ΑΓΩΝΑΣ MATCH RACE "ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ"


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 6, 7 @ 8 Ιανουαρίου 2012 αγώνας  MATCH RACE με σκάφη Beneteau 25 Platu με την ονομασία « ΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΑΙΤΑΣ».
Στον αγώνα  έλαβαν μέρος  ως κυβερνήτες οι, Πρίφτης Κωνσταντίνος, Γιούργας Ευγένιος,  Τσατσόπουλος Μιχαήλ και Σαιτάς Ιωάννης, με πληρώματα  ιστιοπλόους και από τους τρείς  ομίλους  του νησιού (ΝΑΟΚ, ΙΟΚ ,ΙΟΜΑΓ) καθώς και έναν τον Πολιουδάκη Γεώργιο από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου.
Να σημειωθεί ότι από τον ΝΑΟΚ έλαβαν μέρος στον αγώνα και παιδία ηλικίας 13-16 ετών του τμήματος Ιστιοπλοΐας τριγώνου.
Οι αγώνες Match  Race  είναι
 
αγώνες υψηλής τεχνικής όπου σκάφη όμοιου τύπου μονομαχούν ανά 2 σε αγώνα μικρής διάρκειας 15-20 λεπτά, με ιδιαίτερους κανόνες, και στους οποίους 
το επίπεδο ικανότητος του κυβερνήτη και του πληρώματος παίζουν τον κύριο ρόλο. 
Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, (άνεμοι  εντάσεως 10-20 μιλίων και μέτριος σχετικά κυματισμός) που επικρατούσαν και τις τρεις ημέρες του αγώνα στον όρμο της Γαρίτσας, το υψηλό επίπεδο των 4 κυβερνητών και των πληρωμάτων σε συνδυασμό με την πολύ καλή  Διαιτησία του διεθνή Διαιτητή-Κριτή αγώνων κ. Σταύρου Σμυρλή από τον Ιστιοπλοϊκό  Όμιλο Ηρακλείου που ήρθε ειδικά  για τον σκοπό αυτό από την Κρήτη, είχαν ως αποτέλεσμα την διεξαγωγή ενός άψογου και υψηλής τεχνικής αγώνα.
Συνολικά  στην 1η φάση πραγματοποιήθηκαν τρείς γύροι , ένας κάθε ημέρα όπου όλοι αγωνίστηκαν με όλους,  συνολικά   από 3 φορές. (Σύνολο 18 μονομαχίες).
Τα αποτελέσματα  ήταν:
Γιούργας Ευγένιος           8 Νίκες
Πρίφτης Κων/νος             5 Νίκες
Τσατσόπουλος  Μιχαήλ   3  Νίκες
Σαιτάς Ιωάννης                2  Νίκες
Ακολούθησε το απόγευμα της τρίτης ημέρας των αγώνων τελικός μεταξύ των δύο πρώτων στην κατάταξη του 1ου γύρου, (Γιούργα Ευγένιου @ Πρίφτη Κων/νου) όπου ο νικητής  αναδεικνύετε με δυο νίκες επί του αντιπάλου του.
Την πρώτη μονομαχία κέρδισε ο Πρίφτης Κων/νος, ενώ την δεύτερη ο Ευγένιος Γιούργας κανοντας το σκορ 1-1.
Στην  τρίτη και πλέον συγκλονιστική μονομαχία , μετά από συναρπαστικό αγώνα  επικράτησε τελικά ο Πρίφτης Κων/νος (!!!!!!!!!!!!! ο Δάσκαλος  κέρδισε τον μαθητή του) ο οποίος και κέρδισε το  Επαμειβόμενο Κύπελλο  «ΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΑΙΤΑΣ» που εδώ και 16 χρόνια αθλοθετεί το τμήμα ιστιοπλοΐας του ΝΑΟΚ.
Ήταν ένας παρά πολύ καλός αγώνας που ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες , αλλά και  αυτούς που  τον παρακολούθησαν κάνοντας την βόλτα τους στην Γαρίτσα.
Με τον καλύτερο τρόπο "ΤΙΜΗΘΗΚΕ"  ο "ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣ" που τόσο νωρίς έφυγε από κοντά μας.
Συγχαρητήρια σε όλους  όσους αγωνίστηκαν, στις επιτροπές αγώνα και ιδιαίτερες  ευχαριστίες και συγχαρητήρια στον Διαιτητή-Κριτή κ. Σμυρλή Σταύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου