Τρίτη, Μαΐου 22, 2012

ΑΓΩΝΑΣ "ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ"



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ιστιοπλοϊκός αγώνας "ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ" για σκάφη ανοικτής θάλασσας. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ιστιοπόϊκός Όμιλος Πατρών και περιλαμβάνεται στο επίσημο "καλεντάρι" της Ε.Α.Θ. (Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας). Τα 19 συμμετέχοντα σκάφη και τα 2 σκάφη επιτροπής παρουσίασαν ένα όμορφο θέαμα μπροστά στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Ηρώων Πολυτεχνείου και ήταν πραγματικά
τυχεροί αυτοί που το παρακολούθησαν.
Η εκκίνηση από Πάτρα δεν δώθηκε στις 11 όπως ήταν προγραμματισμένο λόγω της επικρατούσας άπνοιας και η υπομονή ιστιοπλόων και επιτροπής δοκιμάστηκε για 1 ώρα περίπου όταν ο μαίστρος εντάσεως 2bf άρχισε να πνέει στον χώρο της εκκίνησης. Τα σκάφη κινήθηκαν με προορισμό το σημείο στροφής, το φανάρι του Φίδαρι και από εκεί προς το σημείο τερματισμού το Κρυονέρι. Ο στόλος διανυκτέρευσε στο Κρυονέρι και το επόμενο πρωί εκκίνησε για το δεύτερο σκέλος του αγώνα με διαδρομή Κρυονέρι - Φίδαρη - Πάτρα.


Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής: 

αποτελέσματα ORC club






































1 σχόλιο:

  1. Καλυδώνα

    Αρχαία πόλη της Αιτωλίας στους πρόποδες του Αρακύνθου, Δυτικά του Ευήνου. Οφείλει το όνομά της στο γιο του Αιτωλού, Καλυδώνα. Συνδέθηκε με πολλούς μυθικούς ήρωες: Οινέα, Μελέαγρο, Ηρακλή. Είναι χτισμένη πάνω σε δύο λόφους. Περικλείεται με τείχος, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 3ου π.Χ. αι., που έχει πύργους και δύο πύλες. Η μία ,η βορεινή, οδηγούσε στο Θέρμο κι η άλλη, η νότια, μέσω της ιεράς οδού, στο ναό της Αρτέμιδας. Κατά τη διάρκεια των πολέμων των Μακεδόνων διαδόχων του Μ. Αλεξάνδρου εναντίον των Αιτωλικών πόλεων έπαθε μεγάλες καταστροφές. Το 48 π.Χ. υποτάχτηκε στο Ρωμαίο αυτοκράτορα Καίσαρα και το 30 π.Χ. οι καλυδώνιοι αναγκάστηκαν να μετοικήσουν στη Νικόπολη της Πρέβεζας. Σώζονται τα ερείπια του ναού της Αρτέμιδας, του Απόλλωνα, του Διόνυσου, το Ηρώο(τάφος ήρωα), το βουλευτήριο. Στις βάσεις του ναού του Διόνυσου, αργότερα χτίστηκε βυζαντινό εξωκκλήσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή