Παρασκευή, Απριλίου 05, 2013

SAIL FOR PINK

Συνήθως ασχολούμαστε με θέματα που απασχολούν την "Δυτική μας" περιφέρεια αλλά αυτή την φορά θα κάνουμε μία εξαίρεση για ένα σημαντικό γεγονός που θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στην Θεσσαλονίκη και που πολύ θα θέλαμε να δούμε ανάλογες πρωτοβουλίες και στην δική μας περιοχή.

Η εκστρατεία “Sail for pink” θα αποτελείται από πλήθος εκδηλώσεων σε θάλασσα και στεριά, που θα πραγματοποιηθούν στον Θερμαϊκό  Κόλπο και την παραλία της Θεσσαλονίκης  και αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, δεδομένου ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται για πρώτη φορά όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και πανελλαδικά.
Η σύμπραξη όλων των φορέων της πόλης θα δώσει την απαιτούμενη δυναμική στην εκδήλωση και θα κατοχυρώσει την ετήσια πραγματοποίηση
της στην Θεσσαλονίκη .

Στόχος Εκδήλωσης:

•  Η ενημέρωση στο ευρύ κοινό ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί και «η πρόληψη σώζει ζωές!»
•  Τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν σε προγράμματα ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης στους νέους.
•  Επαφή του κόσμου με την ιστιοπλοΐα και την θάλασσα και την διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και των αξιών που αυτή πρεσβεύει, αλλά και εμμέσως την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή του Β. Αιγαίου.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνεργάζονται όλοι οι  ιστιοπλοϊκοί  όμιλοι της Θεσσαλονίκης, η ένωση ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, οι  σχολές ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας,  με απώτερο σκοπό να διοργανωθεί  ένα μοναδικό ιστιοπλοϊκό event στο Θερμαϊκό κόλπο, με περισσότερα από 40 σκάφη, που θα προσφέρει θέαμα και διασκέδαση στο κοινό της Θεσσαλονίκης, αλλά ταυτόχρονα θα μεταδώσει σημαντικά μηνύματα για τη ζωή.

Κύρια εκδήλωση η διοργάνωση ενός συμβολικού ιστιοπλοϊκού αγώνα. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

12:00 Προσέλευση κόσμου στο σημείο συνάντησης (στο Λευκό Πύργο, Άγαλμα Βότση)
Εκκίνηση αγώνα, βόλτα στο Θερμαϊκό κόλπο/ Τερματισμός αγώνα μπροστά στην παραλία.
Παράλληλα στη στεριά πλήθος εκδηλώσεων όπως,
- Face painting
- Zumba
- Παραμυθοχώρα
- Θέατρο δρόμου
- Live Μουσική
θα δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα σε όσους συμμετέχουν.

18:00 Στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του Makedonia Palace θα πραγματοποιηθούν:
- Απονομή κυπέλων & αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής παρουσία των συμμετεχόντων φορέων.
- Επίσημη αδελφοποίηση του συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης με αντίστοιχο σύλλογο της Κωνσταντινούπολης «Memeder».
- Pink Cocktail Party στο Makedonia Palace.
- Συναυλία λήξης με τους «Velvet».

Μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε ενεργά στην εκδήλωση “Sail for pink”  επανδρώνοντας ένα από τα 40 οργανωμένα ιστιοπλοϊκά σκάφη που θα βρίσκονται στην προβλήτα του Λευκού Πύργου και θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες σε μια μοναδική βόλτα στον Θερμαϊκό Κόλπο.
Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Δήλωση Συμμετοχής:
www.almazoisthes.gr, 2310 285 181, 2310 250 655
και στο facebook www.facebook.com/groups/sailforpink/

Συνδιοργανωτές: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, BLUE AEGEAN ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ SAILING SCHOOL .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου