Δευτέρα, Μαΐου 13, 2013

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013

Από τις 7 έως τις 11 Μαϊου διεξήχθει στην Κατερίνη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013 για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7. Ήταν μία καταπληκτική διοργάνωση, πραγματική διαφήμιση για την ιστιοπλοϊα με έντονο συναγωνισμό και πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.


Το απόγευμα της Τρίτης, έγινε και η παρέλαση των αποστολών και η επίσημη τελετή έναρξης στην Κεντρική Πλατεία της Παραλίας Κατερίνης. Η συγκινητική πραγματικά πομπή των Αθλητών ξεκίνησε από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, συνοδευόμενη από την φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης, χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της Πιερίας, την Εθελοντική Ομάδα των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πλήθος κόσμου.

Η πομπή κατέληξε στην πλατεία της Παραλίας, όπου μετά από την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας από Αξιωματικό του Υπολιμεναρχείου Κατερίνης, χαιρέτισαν την εκδήλωση η

Αντιπεριφερειάρχης Κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κος Σάββας Χιονίδης, η βουλευτής Πιερίας Κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Κος Αριστείδης Αδαμόπουλος και ο πρόεδρος του Ν.Ο.Κατερίνης Κος Γιώργος Μελετλίδης.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ο Όρκος Αθλητών που εκφώνησε η μικρή αθλήτρια του Ν.Ο.Κατερίνης Λουκία Σιδηροπούλου, συνοδευόμενη από τον Ιατρό Ορθοπεδικό Κο Ιωάννη Τερζίδη, πρώτο προπονητή Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Ακόμη όμορφη στιγμή αποτέλεσε η έπαρση των σημαιών των συνδιοργανωτών από τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή και βραβευμένο με βραβείο Ήθους από την Ε.Ι.Ο. τον Κο Δημήτρη Καρπούζα, την Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια του Ν.Ο.ΚΑΤ. Ζωή Μανιώτη και τους αθλητές Δήμητρα Μητσοκάπα και Ευάγγελο Βαρμπένη.


Αποδεικνύοντας την κοινή προσπάθεια που έγινε από όλους τους κατοίκους της Πιερίας, την τελετή Έναρξης έκλεισαν μαζί η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Κα Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κο Σάββα Χιονίδη, που κήρυξαν μαζί και την επίσημη έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013. 



Την Τετάρτη ο Αίολος ικανοποίησε τους Αθλητές και  πραγματοποιήθηκαν από 3 Ιστιοδρομίες σε όλους τους Στόλους, ενώ την Πέμπτη 09 Μαΐου μετά την πρωινή βροχή, τα σκάφη πραγματοποίησαν από δύο Ιστιοδρομίες.

Την πρώτη ημέρα στα αποτελέσματα OptimistΓενικής προηγήθηκαν οι Αθλητές Βαρβάρα Μπαξεβάνη του Ν.Ο.Ελ. Θαλασσών, Δίκαιος Κέρκουλας από Ν.Ο. Καλαμακίου και Τέλης Αθανασόπουλος από Ν.Ο. Βούλας. Μετά τις Ιστιοδρομίες της δεύτερης μέρας, στην Γενική κατάταξη Optimist στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Βασίλης Γουργιώτης του Ι.Ο. Πειραιά, στην δεύτερη θέση πέρασε η Βαρβάρα Μπαξεβάνη του Ν.Ο. Ελ. Θαλασσών και στην Τρίτη θέση ο Δικαίος Κέρκουλας του Ν.Ο. Καλαμακίου

Στα σκάφη τύπου Laser4.7, τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας έφερναν τον Ορέστη Παπαδόπουλο του Ι.Ο. Πειραιώς στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθούσαν η Νέλλη Ξενέλλη του Ν.Ο.Κ. Βουλιαγμένης και στην Τρίτη θέση η Κατερινιώτισα Πρωταθλήτρια Ζωή Μανιώτη του Ν.Ο. Κατερίνης. Μετά τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας, προηγείται στην Γενική κατάταξη ο Ορέστης Παπαδόπουλος του Ι.Ο. Πειραιώς, στη δεύτερη θέση ο Μιχάλης Λεφαντζής του Ι.Ο. Πειραιώς και στην Τρίτη θέση και πρώτη στα κορίτσια η Ζωή Μανιώτη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.

 Τα αποτελέσματα των αθλητών των ομίλων μας έχουν ως εξής:

LASER 4.7

ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ (Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ)  17η θέση
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ) 29η θέση
ΔΟΥΡΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΙΟΛΟΣ) 35η θέση
ΖΑΜΙΤ ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ (ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ) 36η θέση
ΔΑΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΑΟ ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ) 41η θέση
ΜΟΥΓΑΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (Ν.Ο. ΛΑΚΩΝΙΑΣ) 49η θέση
ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (Ν.Ο. ΚΙΑΤΟΥ) 55η θέση
ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ) 69η θέση
ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Ν.Ο. ΚΙΑΤΟΥ) 70η θέση
ΒΛΑΧΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ (ΑΟ ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ) 76η θέση
ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΟΦΙΑ (Ν.Ο. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ) 78η θέση
ΘΕΡΜΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Ν.Ο. ΛΕΥΚΑΔΑΣ) 79η θέση

ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΟΛΟΣ OPTIMIST (θέσεις 1-85)

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΑΟ ΡΙΟΥ ΙΑΣΩΝ) 54η θέση

ΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΟΛΟΣ OPTIMIST (θέσεις 86-163)

ΣΙΩΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ) 15η θέση
ΒΟΡΡΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ) 18η θέση
ΧΑΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ) 19η θέση
ΖΑΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Ν.Ο. ΚΙΑΤΟΥ) 21η θέση 
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ) 32η θέση
ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ  (Ν.Ο. ΛΕΥΚΑΔΑΣ) 43η θέση
ΚΑΝΕΛΟΥ ΑΛΙΚΗ (Ν.Ο. ΚΙΑΤΟΥ) 44η θέση
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (Ν.Ο. ΚΙΑΤΟΥ) 47η θέση
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ) 48η θέση
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΦΝΗ (Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ) 54η θέση
ΛΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ) 55η θέση
ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Ν.Ο. ΛΑΚΩΝΙΑΣ) 62η θέση
ΣΩΤΗΡΑΚΟΥ ΖΩΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ (Ν.Ο. ΛΑΚΩΝΙΑΣ) 63η θέση
ΤΣΑΜΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ) 66η θέση
ΜΠΡΕΧΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Ν.Ο.ΛΕΥΚΑΔΑΣ) 71η θέση
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (Ν.Ο. ΑΙΓΙΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝ) 73η θέση  
  

Αναλυτικότερα τα συνολικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αποτελέσματα

Τελική Φάση Optimist Αποτελέσματα Χρυσός Στόλος (PDF)  
Αποτελέσματα Αργυρός Στόλος (PDF)
 

Αποτελέσματα Laser 4.7 Αποτελέσματα Laser 4.7 (PDF) 
 

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Πιστεύουμε πως ανέβηκε ψηλά ο πήχης ύστερα από αυτή την διοργάνωση. Χίλια μπράβο και στους αθλητές που βρέθηκαν στην διοργάνωση. Η πρόκριση στο Πανελλήνιο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συγχαρητήρια στον αθλητή Βασίλη Πέτρο Καρπούζα που τις δύο πρώτες μέρες φλέρταρε με την είσοδο του στην Εθνική Ομάδα. Βασίλη συνέχισε την καλή προσπάθεια. Ο αθλητισμός δεν έχει τυχερές και άτυχες στιγμές. Έχει καλές και κακές. Πάρε τον άνεμο στα χέρια σου και να είσαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή