Δευτέρα, Μαΐου 27, 2013

Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης «Σωτήρης Μιχαλόπουλος»

Ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 26-05-2013, ο ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Σωτήρης Μιχαλόπουλος», αφιερωμένος στον ιδρυτή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών
Ο αγώνας, όπως κάθε χρόνο, είχε μία ιστιοδρομία, με διαδρομή Πάτρα–Οξειά–Πάτρα, περίπου 60 ν.μ. και αποτελεί μια από τις ιδιαίτερα μακροσκελείς ιστιοδρομίες σε πανελλαδικό επίπεδο, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα επίπονο και απαιτητικό.
 

Στην εκκίνηση βρέθηκαν 13 σκάφη του Ι.Ο.Πατρών, 1 του Ν.Ο.Αμφιθέας και 1 σκάφος του Ν.Ο.Πατρών, τα οποία με δυτικό άνεμο 3-4 Bf έβαλαν ρότα για τη νήσο Οξειά, όπου υπήρχε σημαδούρα στροφής και σκάφος επιτροπής. Η ένταση του ανέμου έφτασε μέχρι 5+ Bf με αποτέλεσμα τα σκάφη να κινούνται γρήγορα προς το σημείο αναστροφής και ακόμα πιο γρήγορα κατά την επιστροφή τους στην Πάτρα, έχοντας τον αέρα πρίμα με ένταση 4-5 Bf.

Πρώτο στον τερματισμό έφτασε το σκάφος ANALEMMA του Ν.Ο.Πατρών με κυβερνήτη τον Χάρη Λάμπρο, το οποίο έίναι και ο τελικός νικητής του φετεινού αγώνα. Την
δεύτερη και τρίτη θέση στην βαθμολογία
κατέλαβαν τα σκάφη ΩΚΥΡΡΟΗ και ΙΡΙΣ του Ι.Ο.Πατρών με κυβερνήτες τους Θεοδώρου Γεώργιο και Τσελίκα Δημήτριο αντίστοιχα. Ο αγώνας ολοληρώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί της Κυριακής αφού η νυχτερινή άπνοια υπό το φως της πανσέληνου, καθήλωσε τα σκάφη λίγο έξω από την Πάτρα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4 σχόλια:

  1. Ωραίος αγώνας. Συγχαρητήρια στην επιτροπή και ιδιαίτερα σε αυτούς που πήραν διελεύσεις στη Οξιά.
    Πολλά συγχαρητήρια επίσης στον προηγούμενο έφορο, που σχεδίασε τον αγώνα αυτήν την ημερομηνία με πανσέληνο, η οποία δεν έγινε τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο όσο μπορώ να θυμάμαι το έπαθλο αυτού του αγώνα είναι επαμοιβώμενο και το είχε αθλοθετήσει η σύζυγος του Μιχαλόπουλου. Αληθεύει πως τα τελευταία χρόνια αποτελεί μυστήριο το ποιος το έχει ?

    Που είναι το κύπελο Ο Ε Ο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι είναι. Και την απονομή τα πρώτα χρόνια την έκανε η ίδια η Μαρίνα Μιχαλοπούλου.
      Όταν σχεδιάστηκε αυτός ο αγώνας είχε ειπωθεί να βάζουμε μαύρες κορδέλες στον επίτονο. Ο φίλος μου ο Νίκος το ξέρει καλά.

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφος αγώνας αναμφίβολα παρά τη δυσκολία του σε όλο το φάσμα.
    Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους (αγωνιζόμενους, επιτροπές), αυτός ο αγώνας έτσι πρέπει να είναι κάθε χρόνο. Αυτό του αξίζει!!

    Από μικρός θυμάμαι τη γυναίκα του κ. Μιχαλόπουλου, χαρακτηριστική φυσιογνωμία να έρχεται στην απονομή του αγώνα και να απονέμει το επαμοιβώμενο κύπελλο στον νέο νικητή αφού το παραλάμβανε εκείνη τη στιγμή από το προηγούμενο. Επίσης ο αθλοθέτης έχει και κάποιο κανονισμό που π.χ. ''λέει ότι στο σκάφος που θα νικήσει τρεις συνεχόμενες φορές το κύπελλο του ανήκει'', και γίνετε εκ νέου αθλοθέτηση. Θα πρέπει να ανατρέξουμε στους νικητές του αγώνα και να βρεθεί καθώς κατά την άποψη μου αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ομίλου.

    Φέτος θα ήταν πολύ όμορφο να προστεθεί στον αγώνα, και να ολοκληρωθεί με το καλύτερο τρόπο αυτός ο αγώνας.

    Και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή