Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2013

Ένας Πατρινός, πρωταθλητής ιστιοπλοΐας στη Εσθονία!

Υπάρχει μια πόλη, Πιρίτα λέγεται, κάπου κοντά στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Η Πιρίτα με περίπου 20.000 πληθυσμό, είναι λιμάνι της Εσθονίας και βρίσκεται απέναντι σχεδόν από το Ελσίνκι της Φιλανδίας.
Την Κυριακή στην Πιρίτα ολοκληρώθηκε το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας. Ε και; Προς τι όλα αυτά; Μα επειδή το χάλκινο μετάλλιο στο
Εσθονικό πρωτάθλημα κατέκτησε ένας δικός μας, ο Μάριος Ζησιμάτος.
Ο παλιός τερματοφύλακας του ΝΟΠ βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στη Φιλανδία και δεν ήταν η πρώτη φορά που παίρνει μέρος (και διακρίνεται) σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες της περιοχής. Ο Ζησιμάτος, εδώ και περίπου δύο χρόνια, βρίσκεται στο Ελσίνκι έχει γίνει μόνιμος κάτοικος. Ο λόγος είναι καθαρά επαγγελματικός αφού με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού εργάζεται σε ένα σημαντικό πρότζεκτ (εργοστάσιο ενέργειας).
Ο Ζησιμάτος που γνώρισε από κοντά το πολικό ψύχος του Βορρά, καθώς οι θερμοκρασίες στην περιοχή ξεπέρασαν τους -21 β. C (!) δεν παρέλειψε και το αγαπημένο του άθλημα πόλο! Πρόλαβε φυσικά και βρήκε ομάδα και παίζει! Πρόκειται για την Σέτους, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.
Με αυτό τον τρόπο ο Ζησιμάτος έγινε κάτοχος ενός σπάνιου ρεκόρ καθώς είναι ο μοναδικός πατρινός πολίστας με παρουσία σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα του εξωτερικού, καθώς παλαιότερα, όντας φοιτητής στο Λονδίνο, είχε αγωνιστεί στους London Penguins!
Ομως εκτός από πολίστας, είναι και διακεκριμένος ιστιοπλόος, μέλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Κι ότι δεν κατάφερε με τον ΙΟΠ, ένα μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, το κατάφερε στο Εσθονικό πρωτάθλημα.
Ο Ζησιμάτος από μικρό παιδί έπαιξε πόλο στον ΝΟΠ, όμως προτίμησε την επαγγελματική του καριέρα από την αθλητική. Παρόλα αυτά, μέχρι πριν 3-4 χρόνια, όποτε του εζητείτο, έσπευδε να βοηθήσει, πότε τον ΝΟΠ και πότε την ΝΕΠ.

O Μάριος σύμφωνα με την τελευταία λίστα της παγκόσμιας κατάταξης για  αγώνες Match Race της  ISAF βρίσκεται στην 81η θέση !!!



 ΠΗΓΗ: happyweek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου