Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2013

Το Ευνίκη τιμά τα Ελληνικά χρώματα στο Monaco


 Tο Yacht Club de Monaco για δεύτερη φορά φιλοξένησε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα J24 από τις 5 έως της 12 Οκτωβρίου 2013, 20 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση.

Ένας αγώνας με ρεκόρ συμμετοχών (67 σκάφη) από 11 χώρες, με τα
μεγαλύτερα ονόματα του χώρου να ανταγωνίζονται σε ένα καταπληκτικό στίβο ήταν αρκετά ώστε η διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Οι δύσκολες και ευμετάβλητες συνθήκες, συνυπολογίζοντας και το ρεύμα Ligurian, δυσκόλεψαν αρκετά τους 335 ιστιοπλόους.

Το θέαμα ανεκτίμητο με στίβους περί των 5 μιλίων, άνεμο από 5 έως 30 κόμβους και διαφορές μικρότερες των 10 λεπτών από το πρώτο μέχρι τον τελευταίο σκάφος σε κάθε ιστιοδρομία. Στόχος η νίκη και όπλα η φυσική κατάσταση αλλά και το καθαρό μυαλό προκειμένουν να γίνουν οι σωστές κινήσεις στην υγρή σκακιέρα του Μόντε Κάρλο.

Τεράστια επιτυχία για τα Ελληνικά χρώματα με το σκάφος ΕΥΝΙΚΗ του Δημήτρη Αλτσιάδη και πλήρωμα τους Θανάση Παχούμα, Σωτήρη Κάρταλη, Άνθιμο Νικολαϊδη, και Βαγγέλη Μιτάκη, το οποίο μας αντιπροσωπεύει σταθερά και με επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Κατακτώντας 2 από τις 8 ιστιοδρομίες το σκάφος κατέκτησε τη διόλου ευκαταφρόνητη 5η θέση αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα της κλάσης. Να θυμίσουμε πως το ίδιο σκάφος πρόσφατα ήταν ο νικητής του Primo Cup.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συναθλητές μας.




Αναλυτικά τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου