Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013

Η πρόταση ΟΛΠΑ - Αγγελάκα για το θαλάσσιο μέτωπο

Στην μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών βασίστηκε η πρόταση για την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Καταρχάς θεωρείται δεδομένο ότι στον Δήμο παραχωρείται μόνο η έκταση από την οδό Γούναρη μέχρι τον μώλο της Αγίου Νικολάου. Και ο κ. Αγγελάκας λαμβάνοντας το λόγο είπε το εξής: Πως για την αξιοποίηση της συνολικής έκτασης απαιτούνται 100 εκατομμύρια ευρώ. Ρώτησε λοιπόν
τον Δήμο που θα βρει αυτά τα χρήματα….

Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Κώστας Πλατυκώστας στην Ακτή Δυμαίων εξελίσσεται η δεύτερη φάση εργασιών του λιμανιού. Έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με ομάδες όπως ποδηλατικοί σύλλογοι, ορειβατικοί, σκέιτμπορντ και άλλες προκειμένου να γίνουν εκεί συγκεκριμένες δράσεις. Στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα πάρκινγκ τα οποία θα φυλάσσονται, ενώ θα γίνουν δραστηριότητες σε συνεργασίες με ναυταθλητικούς συλλόγους. Ποδηλατόδρομος θα σχηματιστεί από την οδό Γλαύκου μέχρι το πάρκινγκ Καλεντζώτη και όλοι οι χώροι στο νότιο λιμένα θα είναι προσβάσιμοι για το κοινό. Στο βόρειο λιμένα και στη μαρίνα θα γίνουν παρεμβάσεις και θα είναι ανοιχτοί χώροι για το κοινό. Με χώρους πρασίνου, χώρους για άθληση και αναψυχή. Μετά την Αγίου Νικολάου και προς την Νόρμαν θα δημιουργηθεί μαρίνα Mega γιοτ προσβάσιμη για το κοινό, όπως στην περιοχή του Φλοίσβου. 

2 σχόλια:

  1. Όλοι ξέρουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με την διοίκηση του δήμου. Όλοι είχαμε τουλάχιστον ένα πολύ γνωστό αντιδήμαρχο.
    Αναρωτηθείτε λοιπόν αν αυτοί οι άνθρωποι (εκλεγμένοι βέβαια) είναι ικανοί να σχεδιάσουν κάποιο έργο και πολύ περισσότερο να το υλοποιήσουν.
    Άσε που υπάρχει το ενδεχόμενο στα πλαίσια ενός άκρατου λαϊκισμού να πουν ότι οι "σκαφάτοι" την γλυτώνουν φτηνά και θα πρέπει να βάλουν το χέρι περισσότερο στην τσέπη να πληρώσουν για τους άλλους (οι φουκαράδες δεν έχουν βενζίνη για τα τζιπ τους).
    Το πιθανότερο έργο που θα κάνει ο δήμος για την πόλη θα είναι ένα τεράστιο πάρκινγκ για αυτοκίνητα.
    Ας αφήσουμε λοιπόν τον ΟΛΠΑ μήπως κάνει τίποτα.
    Πάρτε παράδειγμα την μαρίνα της Λευκάδας. Ένας σκουπιδότοπος ήταν και δείτε πως είναι τώρα και πόσες δουλειές έχει ανοίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είναι άραγε το θαλάσσιο μέτωπο? Μία ακτογραμμή που απο την μία πλευρά έχει θάλασσα και από την άλλη στεριά. Αν τα παντρέψουμε αυτά τα δύο μπορούν να κάνουν 7 παιδιά, εμπόριο, τουρισμό, διαμετακόμιση, πολιτισμό, αθλητισμό, εκπαίδευση, ψυχαγωγία.
    Τώρα απαντήστε μου, αν πιστεύετε οτι ο Δήμαρχος ειναι ο κατάλληλος κουμπάρος γι αυτόν το γάμο. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή