Δευτέρα, Απριλίου 28, 2014

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ OFFSHORE SPECIAL SURVIVAL TRAINING COURSE ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΑΤΡΩΝ

Ένα σεμινάριο που έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει πραγματοποιηθεί στην Πάτρα διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ στις εγκαταστάσεις του στο κολυμβητήριο στην Ακτή Δυμαίων. Το OFFSHORE SPECIAL SURVIVAL TRAINING COURSE παρακολούθησαν περισσότεροι από
50 κυβερνήτες ιστιοπλόοι από διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Κέρκυρα, Καλαμάτα, Πάτρα, Αίγιο κ.α.) και
εκπαιδεύτηκαν πάνω σε
θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων δύσκολων και εξαιρετικά ακραίων καταστάσεων στην θάλασσα, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.
Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον των συμμετασχόντων η εξαιρετική οργάνωση των ανθρώπων του ΝΟΠ και το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτών ήταν τα συστατικά της επιτυχίας. 

Αξίζει να αναφέρουμε τους εισηγητές των οποίων ο ρόλος είναι πολύ σημαντικός στον χώρο της ιστιοπλοΐας σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
  • Μαραγκουδάκης  Ιωάννης (Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΟΙΑΘ) Βετεράνος ιστιοπλόος – ωκεανοπόρος με 120.000 μίλια στο ενεργητικό του.
  • Γιοβανίδης Νίκος Προπονητής Κολύμβησης / Διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας. Εκπαιδευτής Ναυαγοσωστών Πτυχιούχος ΕΚΠΑ Μεταπτυχιακές σπουδές Harvard University, Boston USA
  • Σκορδίλης  Θεόδωρος  Ηλεκτρονικός / Μηχανικός. Έχει εμπειρία στα ηλεκτρονικά όργανα σκάφους από το 1971. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Skordilis s.a.
  • Φωκάς Δημήτριος Πλοίαρχος ε.α. Λ.Σ. / Area Quality Manager of Germanicsher Lioyd. Τέως Διευθυντής της Ελληνικής Λιμενικής Αστυνομίας.
  • Τουλιάτος Πέτρος Πλοίαρχος Ε.Ν. , Safety Officer Kristen Navigation.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) σε συνεργασία με τον Νορβηγικό νηογνώμονα και στο τέλος οι εκπαιδευόμενοι έδωσαν γραπτές εξετάσεις ώστε να δοθούν αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις στους επιτυχόντες. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα του πόσο σημαντική είναι αυτή η πιστοποίηση, σας ενημερώνουμε πως το σεμινάριο παρακολούθησαν οι ωκεανοπλόοι Δημήτριος Λιαρούτσος (πατήστε εδώ) και Δημήτριος Τσάλλης οι οποίοι  παρακολούθησαν το σεμινάριο προκειμένου να ανανεώσουν την πιστοποίηση τους για να συμμετάσχουν σε αγώνα για τον διάπλου του Ατλαντικού. 

Στο τέλος του σεμιναρίου μιλώντας με τον έφορο ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Πατρών Μάκη Γεωργαρά, μας δήλωσε, πως η δράσεις δεν σταματούν εδώ. Μέσα στον Μάιο θα ξεκινήσει η πρώτη σειρά της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Πατρών ενώ γίνονται προπονήσεις για να συμμετάσχει ο όμιλος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ORCi που γίνεται στην Πάτρα στο τέλος Μαΐου. 


Όλα αυτά είναι πολύ θετικά για την εξέλιξη του αθλήματος στην περιοχή. Σίγουρα η εμπλοκή του ΝΟΠ στον χώρο της ιστιοπλοΐας θα φέρει νέα πνοή στον χώρο αφού αν μη τι άλλο είναι ένας όμιλος που με συνέπεια παράγει αθλητισμό τα τελευταία 85 χρόνια.





























10 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΤΡΩΝ. ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Ι.Ο.Π. ΑΦΟΥ ΕΙΔΑ ΦΙΛΟΥΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ο.Π. ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμενα με χαροποιεί που ειδα ιστιοπλοους απο τον ΙΟΠ και μαλιστα αυτους που τρεχουν σε αγωνες. Με δυσαρεστησε ομως που δεν ειδα κανενα απο την διοικηση του ΙΟΠ. Δεν ειμαι σιγουρος αν συνεργαζονται

      Διαγραφή
  2. Το καλυτερο σεμιναριο που εχω ποτε παρακολουθησει. Μπραβο στον ΝΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ενδιαφερον σεμηναριο , μπραβο στον ΝΟΠ για την διοργανωση και για την περιποιηση των παρευρισκοντων!! Ευχαριστουμε ολους τους εισηγητες για τον χρονο και τις θυσιες που εκαναν για να ειναι εκει να μας μαθουν 5 πραγματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στο ΝΟΠ που μπαινει πολυ δυναμικα στον χωρο. Αν ξεκινησει να διοργανωνει και αγωνες αναλογους του σεμιναριου τοτε η ιστιοπλοια στην πατρα θα παει πολυ μπροστα. Εχει αρχισει να μας παιρνει ο υπνος τα τελευταια δυο χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν το καλύτερο σεμινάριο, για θάλασσα, που έγινε στην Πάτρα τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Μπράβο στους ανθρώπους του ΝΟΠ, παρ' όλα τα χτυπήματα κάτω απ' την μέση που δέχθηκαν.
    Επόμενο βήμα πρέπει να είναι η διοργάνωση ιστιοπλοϊκών αγώνων. Μόνος του. Δεν χρειάζεται καμιά συνδιοργάνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρκεί οι αγώνες να γίνονται όπως πρέπει και στόχος να είναι ή ευχαρίστηση και η ιστιοπλοΐα και όχι να "γράψουμε" μίλια. Οι αγώνες πρέπει να ελκύουν αυτούς που τους αρέσει και όχι αυτούς που κάνουν αγγαρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ο ΝΟΠΑΤΡΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ. ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ; ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΤΙ; ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ.... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..... ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ !!! ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που κάνει ο ΙΟΠ (άν το κάνει τελικά γιατί πήρε ήδη την πρώτη παράταση) δεν έχει καμμιά σχέση με αυτό που έγινε στον ΝΟΠ. Αυτό θα είναι μια ώρα από ένα φίλο γιατρό για πρώτες βοήθειες, χωρίς πιστοποίηση. Καλή κίνηση βέβαια, αλλά αυτό είναι για να βρισκόμαστε.

      Διαγραφή
  8. Ότι γίνεται καλό είναι. Όλα τα καταστατικά ομίλων έχουν έναν κοινό παρανομαστή. ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Για την ανάπτυξη ενός αθλήματος χρειάζονται συνεργασίες μεταξύ των ομίλων και όχι φαγωμάρα. Ελπίζουμε τέτοιες συνεργασίες να δούμε στο μέλλον από τους ομίλους της περιοχής μας. Πάντως, ήταν καταπληκτικό σεμινάριο αυτό που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών. Ακούστηκε πως κατηγορήθηκαν κάποιοι επειδή πήγαν. Εμένα πάλι, μου έκανε εντύπωση που κάποιοι είχαν την ευκαιρία να πάνε και τελικά δεν πήγαν... Νοοτροπίες οπαδών ..... Κρίμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή