Παρασκευή, Ιουνίου 06, 2014

1ο Corfu Classic Yacht Race 2014


Ο Αγώνας Κλασσικών Σκαφών της Κέρκυρας διοργανώνεται από την ίδια επιτυχημένη ομάδα που πραγματοποίησε το Spetses Classic Yacht Race, το οποίο ξεκίνησε το 2011 και πέρυσι κατάφερε να συγκεντρώσει 65 συμμετέχοντα σκάφη. Διοργανωτής Αγώνα είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας (Ι.Ο.Κ.), ο οποίος έχει και τη στήριξη από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.).

Με τη ναυτική παράδοση, την πλούσια ιστορία και την ξεχωριστή κουλτούρα της, η Κέρκυρα
αποτελεί το ιδανικό τοπίο για έναν αγώνα Κλασσικών Σκαφών. Ταυτόχρονα, η Κέρκυρα αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό, με όμορφα σημεία για τις παράλληλες κοινωνικές δραστηριότητες και μια συναρπαστική νυχτερινή ζωή. Τον Ιούνιο, οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για Ιστιοπλοΐα σε μερικά από τα ομορφότερα νερά του κόσμου. Το πρόγραμμα ιστιοδρομιών θα περιλαμβάνει διαδρομές με εκπληκτική θέα που σε συνδυασμό με τα όμορφα σκάφη τα οποία θα πλέουν στη θάλασσα με φόντο το Παλαιό Φρούριο, θα ανταμείψουν συμμετέχοντες και θεατές.

Το Corfu Classic Yacht Race (CCYR) 2014 θα λειτουργήσει ως “προπομπός” του Spetses Classic Yacht Race. Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τον αγώνα των Σπετσών. Η διαδρομή προς τις Σπέτσες περιλαμβάνει το πέρασμα από μικρά νησάκια και γραφικά λιμάνια, τα οποία θα υποδεχθούν τα σκάφη για το Spetses Classic Yacht Race 2014 που θα ακολουθήσει, προσφέροντας έτσι μια μοναδική εικόνα για την έναρξη του φετινού καλοκαιριού.

Το CCYR 2014 θα περιλαμβάνει Κλασσικά Σκάφη με έγκυρο πιστοποιητικό CIM, καθώς και IRC. Επίσης, θα υπάρχει κατηγορία Παραδοσιακών Σκαφών (Καϊκιών) και Παραδοσιακών Ανοιχτών Λέμβων (Λατίνια). Για τη φετινή διοργάνωση, αναμένονται συμμετοχές από το εξωτερικό, ενώ θα ταξιδέψουν σκάφη και καΐκια από όλη την Ελλάδα για να βρεθούν στα νερά της κοσμοπολίτικης Κέρκυρας.

«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας στην προσπάθειά του για την αναβάθμιση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Κέρκυρα διοργανώνει το 1ο Corfu Classic Yacht Race με την πολύτιμη υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Ευελπιστούμε και στοχεύουμε η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός. Είμαστε πανέτοιμοι για το Corfu Classic Yacht Race 2014!», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, κ. Ιωάννης Μαρουλάκης.

Ο Στρατής Ανδρεάδης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, είπε: «Ως μέλος της ομάδας ιδρυτών του Spetses Classic Yacht Race χαίρομαι που συμμετέχω σε μία ακόμη διοργάνωση υψηλού επιπέδου, η οποία θα λειτουργήσει και ως feeder race για τον αγώνα Κλασσικών Σκαφών των Σπετσών. Είμαι διπλά χαρούμενος που ο αγώνας θα γίνει στην πανέμορφη Κέρκυρα».

Το CHIVAS REGAL είναι ο Χρυσός Χορηγός του CCYR 2014. Ο Christophe Lemarie, CEO της Pernod Ricard Hellas, δήλωσε: «Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία μας στο Spetses Classic Yacht Race, είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε και την παρθενική χρονιά του Corfu Classic Yacht Race. Ο ενθουσιασμός μας προκύπτει από τις αξίες που καλλιεργούνται σε αυτούς τους αγώνες. Την αυθεντικότητα, το ομαδικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα που υπάρχει ανάμεσα στα πληρώματα τα οποία και αποτελούν διαχρονικές πεποιθήσεις του Chivas Regal».

Ο Βασίλης Δρακόπουλος, CEO του Marbella Corfu Hotel, Χορηγού Φιλοξενίας του CCYR 2014 τόνισε: «Η πολυετής εμπειρία του προσωπικού μας στην οργάνωση εκδηλώσεων μαζί με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της διοργάνωσης! Είμαστε πεπεισμένοι πως η διαμονή στο Marbella Beach θα αφήσει στους επισκέπτες τις καλύτερες εντυπώσεις και αξέχαστες αναμνήσεις, όπως ακριβώς και το Corfu Classic Yacht Race».

Υποστηρικτές του CCYR 2014 είναι η επιχείρηση δημιουργίας τσαντών από ανακυκλωμένα ιστιοπλοϊκά πανιά Salty Bag, η οποία θα προσφέρει τσάντες υψηλής ποιότητας και αντοχής στους συμμετέχοντες/αγωνιζόμενους, η Μέλισσα, τα Νο1 Ελληνικά ζυμαρικά, που θα εφοδιάσει όλα τα πληρώματα με το ειδικό on board cooking kit, ο παραδοσιακός χώρος δραστηριοτήτων & εκδηλώσεων Αμπελώνας και η «Στέλιος Αθηνιωτάκης – κατάστημα Σπετσών».

OFFICIAL PAGE 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου