Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2014

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝ. ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014 ΤΟΥ Ι.Ο. ΠΑΤΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ

Ο αγώνας «ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/10, ένας αγώνας με ιδιαίτερη δυσκολία, κατά τον οποίο στο σκάφος επιβαίνει μόνο ο κυβερνήτης, σήμανε τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου Αν. Θάλασσας 2014 του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών.

Ακολούθησε ένα όμορφο μεσημεριανό γεύμα, μετά μουσικής, πλάι στο κύμα, στο Εντευκτήριο, μεταξύ κυβερνητών, αθλητών και φίλων του Ομίλου.

Η ιστιοπλοϊκή χρονιά ήταν πλούσια σε δραστηριότητες, αφού πέρα των προγραμματισμένων
αγώνων, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, στα νερά του Πατραϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας, τη διοργάνωση του οποίου η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εμπιστεύτηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, ενώ σημαντικές ήταν και οι επιτυχίες των σκαφών του Ομίλου στο Ράλι Ιονίου 2014.

Αξιόλογη και ελπιδοφόρα ήταν η δραστηριότητα των μικρών ιστιοπλόων (7-15 ετών) που συμμετείχαν σε διασυλλογικούς αγώνες, στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα αλλά και στο Πανελλήνιο με σημαντικές διακρίσεις. Ο τελευταίος αγώνας Ολυμπιακού Τριγώνου για το 2014, θα γίνει στις 25 & 26/10/14.

Πλούσια ήταν και η πολιτιστική, κοινωνική και εκπαιδευτική δράση του Ομίλου, που περιελάμβανε σεμινάρια, ομιλίες, με πιο πρόσφατη την ενημέρωση πάνω σε θέματα έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, τη φιλοξενία ιταλικών σκαφών από τις Συρακούσες τα οποία πραγματοποίησαν το ταξίδι «ΝΟΣΤΟΣ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ», του ερευνητικού σκάφους TARA, των κωπηλατών που πραγματοποίησαν τον κωπηλατικό μαραθώνιο «Ελλάδα 1000 μίλια», τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις φορέων τις πόλης, όπως στον διάπλου Αντίρριο-Ρίο από την ΘΚ ΓΕΦΥΡΑ του ΟΚΑΝΑ, στους αγώνες πόλης «Run Greece-ΠΑΤΡΑ», στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» «Pink the Port» κά.

Αξίζει να σημειωθεί και η βοήθεια κυβερνητών του Ομίλου στην πραγματοποίηση του βίντεο του εξαιρετικού τραγουδιού στη νοηματική και την ομιλούμενη γλώσσα «ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ», του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών-Βαρηκόων Πάτρας, https://www.youtube.com/watch?v=9UcpgtA7BpY.

Εξίσου φιλόδοξο και πολύπλευρο σχεδιάζεται το πρόγραμμα δράσεων για το 2015, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί το πρόγραμμα αγώνων Ανοικτής Θάλασσας που περιλαμβάνει και το Ράλι Ιονίου 2015 καθώς και το πρόγραμμα αγώνων Ολυμπιακού Τριγώνου, http://www.sailingclub.gr/ .

Το Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη, κυβερνήτες και αθλητές του Ομίλου που στηρίζουν εθελοντικά όλες τις δραστηριότητες.


Από το Δ.Σ. του Ι.Ο.Πατρών

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στον Ιστιοπλοικό Όμιλο Πατρών για τη διαρκή και σταθερή ιστιοπλοϊκή παρουσία σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της περιοχής, καθώς και για τη προσπάθεια διοργάνωσης αγώνων υψηλών προδιαγραφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή