Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2014

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΠ

Πραγματοποιήθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών ο αγώνας "ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ" το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες ήταν οι αιτία ώστε από τις αρχικές 10 συμμετοχές, τελικά την πρώτη μέρα να εκκινήσουν 6 σκάφη και την δεύτερη 4. Ο αγωνιστικός στίβος στήθηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ριου και Δρεπάνου, ενώ το τελευταίο σκέλος της
διαδρομής ήταν από το Δρέπανο με τερματισμό στην Ναύπακτο.
Οι ισχυροί ανατολικοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή εντάσεως 6-7 μποφόρ δυσκόλεψαν τους ιστιοπλόους αλλά ανταμείφθηκαν τερματίζοντας στο όμορφο λιμάνι της Ναυπάκτου. Την δεύτερη μέρα εκκίνησαν 4 σκάφη, αφού οι κυβερνήτες των ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ και ΜΕΛΕΝΗ αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ   

15 σχόλια:

  1. Άσπρο μπιτόνι για σημαδούρα στην αφρισμένη θάλασσα.
    Θα μου πεις, και τι έγινε ρε γκρινιάρη, μεταξύ μας είμαστε, σιγά μην κολλήσουμε στις λεπτομέρειες.
    Αυτό ακριβώς είναι που με ενοχλεί. Ότι όλα γίνονται για μεταξύ μας. Αποτρέποντας έτσι οποιονδήποτε που δεν είναι μεταξύ μας. Αγνοώντας ότι οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.
    Και το κακό ξεκινάει από την αρχή. Όλα γίνονται με απίστευτη προχειρότητα και έλλειψη σεβασμού προς τους αγωνιζόμενους. Από τον σχεδιασμό του αγώνα, την συγκέντρωση κυβερνητών και την πραγματοποίησή του. Και αυτό ακολουθεί και τις απονομές. Γιατί όλα γίνονται από αγγαρεία......
    Φτάνεις σε σημείο να αισθάνεσαι μαλάκας εσύ που συμμετέχεις και μάγκας αυτός που παρακολουθεί απ' έξω.
    Και το τρελό είναι ότι μπαίνει και η δημοκρατικότητα στη μέση. Να ψηφίσουμε λέει. Γιατί έτσι μπορεί και να την γλυτώσουμε και να μην γίνει ο αγώνας. Γιατί ακόμα και την ευθύνη της διακοπής δεν μπορούν να την αναλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υγχαρητήρια στην Επιτροπή Αγώνα, τους διοικούντες τον Ομιλο και όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτού του αγώνα. Η ιδέα για τα λευκά μπιτονάκια που τοποθετήθηκαν αντι για σημαδούρες ήταν πραγματικά μεγαλοφυής και τόσο εμπνευσμένη που ξεπερνά τη φαντασία ενός κοινού νού. Ως αγωνιζόμενος πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!!! έμεινα άφωνος!!!!! ρε τους μπαγάσες που το σκέφτηκαν αυτό!!!!! μα η ιδέα είναι δίπλα μας!! τόσοι και τόσοι ψαράδες οριοθετούν τα παραγάδια τους με αυτό τον απλό τρόπο γιατί όχι κι εμείς???????? κι έδωσε πραγματικά στον αγώνα ένα άλλο τόνο μυστηρίου.... μα που να είναι η σημαδούρα της εκκίνησης????? είχες πέντε ολόκληρα λεπτά να την ανακαλύψεις.... εμάς ευτυχώς μας το σφύριξαν οι συναθλητές μας που ήταν κρυμμένη και πήραμε κανονικά εκκίνηση. Ο κος Μαραγκουδάκης δυστηχώς ακόμα την ψάχνει μες τα κύματα και "δικαιολογημένα" η επιτροπή τον τιμώρησε. έτσι για να μάθουν και οι υπόλοιποι ότι εδώ οι αγώνες έχουν μια ποιότητα!!. αυτό φρόντισε να μας το επισημάνει και κάποιος απο την επιτροπή που όταν παραπονεθήκαμε για την ορατότητα της σημαδούρας μας απάντησε στο VHF ότι αν δεν τη βλέπουμε έχουμε πρόβλημα. Εμ βέβαια ο άνθρωπος με τόσα αγωνιστικά μίλια που έχει στις πλάτες του με τέτοιες συνθήκες κάτι παραπάνω ξέρει!!! Οσο για την υποδοχή??? σύσσωμη η επιτροπή ήταν στο ντόκο να μας υποδεχτεί και να φανερώσει στην τοπική κοινωνία ότι οι θαλασσοδαρμένοι ιστιοπλόοι που είχαν καταφθάσει στο λιμάνι συμμετείχαν σε ένα αγώνα αφιερωμένο στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου και ο διοργανωτής όμιλος ήταν ο ΙΟΠ ο μεγαλύτερος ιστιοπλοικός όμιλος της περιοχής!!!!! τέτοιο ΣΕΒΑΣΜΟ ομίλου προς αγωνιζόμενο δεν το συναντάς εύκολα σήμερα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σημαδούρες έχουν έντονα χρώματα (κίτρινο, πορτοκαλί κλπ) προκειμένου να είναι ευδιάκριτες κυρίως όταν ο καιρός είναι άσχημος. Ο σκοπός είναι να φαίνονται στην αφρισμένη θάλασσα. Η επιτροπή αποφάσισε για να προστατέψει τις σημαδούρες, να τις αντικαταστήσει με μπιτονάκια σαν κι αυτά τα πεντόλιτρα του απιονισμένου νερού. Δηλαδή στην ουσία αδιαφόρησε για την ασφάλεια των σκαφών και των πληρωμάτων τους για να μην χαθούν οι σημαδούρες. Στην συνέχεια τιμωρεί σκάφος ως μη εκκινήσαν και καλά έκανε. Το θέμα όμως είναι πως αυτό το σκάφος είχε χάσει την εκκίνηση και αυτός ήταν ο λόγος που καθυστέρησε. Η επιτροπή όμως δεν είδε άλλο σκάφος που πήγαινε σχεδόν ένα μίλι μετά την εκκίνηση κατάορτσα μόνο με μαϊστρα. Πως το κατάφερε αυτό ? Αποδίδεται σε θαύμα ? Σε μαγικές ικανότητες του κυβερνήτη ή στα νέας τεχνολογίας προπελόπανα ? Παλιά του τέχνη κόσκινο. Το έχει ξανακάνει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αγωνας ηταν μια χαρα. Αψογος. Ακριβως οπως θα επρεπε να ειναι ενας αγωνας που διοργανωνει ενας ομιλος με 35 χρονια εμπειρια στην ιστιοπλοια. Με σκαφη επιτροπης, σημαδουρες Ολυμπιακων προδιαγραφων, επιτροπη αριστα εκπαιδευμενη. Οι παραπανω ειστε γκρινιαρηδες και τζορες. Σας πληροφορω πως εχω παρακολουθησει μεγαλους αγωνες παγκοσμιως και τετοιο υψηλο επιπεδο δεν ματαξαναδα. Συγχαρητηρια στους διοργανωτες. Πραγματικα πρεπει να ειναι πολυ περηφανοι για το αποτελεσμα. Και παλι συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παρακάτω σχόλιο αναρτήθηκε στο facebook και το παραθέτω γιατί παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χρίζει ιδιαίτερης εξέτασης και μελέτης.................................................................Δημήτρης Δραμισιώτης Διαβαζοντας τα σχολια για τον αγωνα του ΙΟΠ στη Ναυπακτο , σε γνωστο block που εκαναν επωνυμοι αθλητες και πρωταθλητες της περιοχης μας, και οχι μονο ,θυμηθηκα μια παροιμια που λεει ___εκανε η μυγα κολο και εχεσε τον κοσμο ολο___ Προσπαθηστε να κανετε ενα αγωνα χωρις να πληρωσετε και επανελθετε ,δοκιμαστε δεν ειναι δυσκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντε κι εσείς ένα αγώνα σωστό κιας πληρώσετε κι εμείς θα είμαστε εκεί να σας πούμε μπράβο κι όχι "έκανε η μύγα κ... κι έχ..ε τον κόσμο όλο"
      Αντρέας Σάνης

      Διαγραφή
    2. ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ "ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ"

      Διαγραφή
  6. Ο Ι.Ο.Π. και τα μέλη του στηρίζουν οποιαδήποτε κίνηση γίνεται για το καλό της ιστιοπλοΐας. Φάνηκε και στην πράξη με τις συμμετοχές τους.
    Συγχαρητήρια στον Ν.Ο.Π. που παρ’ ότι άπειρος έφτιαξε τόσο ωραίους και καλοστημένους αγώνες. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια.
    Όλα τα άλλα είναι μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο Χάρης, "ο Ι.Ο.Π. και τα μέλη του στηρίζουν την Ιστιοπλοϊα". Είμαι μέλος του Ι.Ο.Π. και το ίδιο πιστέυω και εγώ. Τιμή μου να τρέχω σε αγώνες Ιστιοπλοϊας, Τιμή μου να είμαι αθλητής σε κάποιον όμιλο και ιδιαίτερα στον Ι.Ο.Π. Τιμή μου να τρέχω σε αγώνες του Ν.Ο.Π. και να τους πέρνω το κύπελλο....
      Όμως, Με θίγει που κάποιοι λίγοι επιπλέουν κρατώντας ως σανίδα την ευγένια και την αξιοπρέπεια των πολλών. Με θίγει που οι ίδιοι λίγοι "γαυγίζουν σαν τα μαντρόσκυλα που οδηγούν το κοπάδι" λες και έχουν να κάνουν με πρόβατα. Με θίγει το 50άρικο για την συμμετοχή "σκαφων άλλων Ομίλων που δεν διοργανώνουν αγώνες Ανοιχτής..." Με θίγει που το σκάφος από το Μεσολόγγι στον Αγωνα Θυσίας πλήρωσε και 50€ συμμετοχή και ελλιμενισμό στην Πάτρα για τον αγώναΘυσίας, ενω οι Μεσολογγιτες μας φιλοξενούν πάντα δωρεάν! Τέλος, με θίγει που πρέπει να εμφανιστεί άλλος όμιλος για να Ξυπνήσουμε....είτε αγωνιστικά είτε διοικητικά. Τουλάχιστον νομίζω πως κάτι γίνεται...
      Κλείνω με μια παροιμία, "όποιος έχει τη μύγα ...γαυγίζει"

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, το σχόλιο σου διαγράφηκε διότι αναφέρεται σε συγκεκριμένα άτομα με όνομα και επώνυμο ενώ εσύ γράφεις ανώνυμα. Αν θέλεις γράψε πάλι επώνυμα κι εμείς θα το αναρτήσουμε. Το ίδιο έχει γίνει και πάλι στο παρελθόν.

      Διαγραφή
  8. Kai alloi ws anwnumoi xrhsimopoioun onomata alla de svhnontai ta mhnumata tous!! Mallon uparxei merolipsia pros sugkekrimenh kateu8unsh!! krima giati etsi de voh8ate to dhmiourgiko dialogo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλεις διάβασε τους κανόνες του blog ...... Για ποιους άλλους μιλάς ? Αν κάτι ξέφυγε από την αντίληψη μας πες το μας να το διορθώσουμε. Τα περί μεροληψίας καλό είναι να τα αφήσεις στην άκρη εκτός και αν είσαι πεπεισμένος πως έτσι είναι....

      Διαγραφή
  9. "και άλλοι ως ανώνυμοι χρησιμοποιούν ονόματα αλλά δε σβήνονται τα μυνήματά τους". κλασική περίπτωση λασπολογίας. ΓΙΑΤΙ δεν εισαι συγκεκριμένος???????? Για ποιούς άλλους μιλάς??????? και μην κρύβεις την αμορφωσιά σου πίσω απο τα γκρικλις ή όπως αλλιώς τα λένε. μάθε πρώτα να γράφεις Ελληνικά, μάθε να μιλάς και μετά να μπλέκεσαι σε συζητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή