Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015

ΝΟΟΤΡΟΠΙΏΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Το προηγούμενο άρθρο μας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοοτροπίας που επικρατεί σε πολλούς ομίλους ιστιοπλοΐας. Δείχνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο που σκέφτονται οι αθλητές, τα μέλη των Δ.Σ. και γενικότερα τα μέλη
ορισμένων ομίλων. Με λύπη μας και στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε πάλι με νοοτροπίες.

Σας παραθέτουμε μία επιστολή την οποία ο διαχειριστής του blog έστειλε σε κάποιον όμιλο για το θέμα το οποίο θα διαβάσετε και σας παραθέτουμε και την απάντηση την οποία λάβαμε. Έχουμε αποκρύψει τα στοιχεία του ομίλου διότι θεωρούμε πως το ύφος της επιστολής την οποία λάβαμε δεν εκφράζει ούτε την ιστορία ούτε και τα μέλη του συγκεκριμένου ομίλου.






































Θα θέλαμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις και διευκρινήσεις. Το ότι ισχυρίζεται η διοίκηση του ομίλου πως τα παραπάνω είναι κοινή διαπίστωση "όλων" των μελών του ομίλου δεν μπορεί να είναι αληθές. ΌΛΩΝ ; Μα πως είναι δυνατόν ; 

Το istioploikos.blogspot.gr κατά μέσο όρο δέχεται 250-300 επισκέψεις την ημέρα. Σίγουρα πάνω από το 80% των αναγνωστών είναι από τον χώρο της ιστιοπλοΐας και λόγω της θεματολογίας του, δεν θα μπορούσε να είναι ούτε από τον χώρο του αλπικού σκι, ούτε από τον χώρο της αντισφαίρισης. Επομένως οι αναγνώστες αυτοί έχουν και κρίση και άποψη πάνω στα θέματα τα οποία αναρτώνται. Άρα και τα σχόλια επώνυμα ή ανώνυμα δεν είναι σε καμία περίπτωση ανυπόστατα. Άλλωστε τα περισσότερα σχόλια που γίνονται σε θέματα που αφορούν τον συγκεκριμένο όμιλο γίνονται από μέλη του ομίλου. 

Επίσης, τα σχόλια δεν είναι κακόβουλα. Τις περισσότερες φορές που έχουν υπάρξει αρνητικά σχόλια ο όμιλος πήρε τα μέτρα του και έκανε "τακ" στην λάθος πορεία που ακολουθούσε. Επομένως καλοπροαίρετες είναι οι προθέσεις των σχολιαστών. 

Τώρα το αν κάποια σχόλια είναι επικριτικά και ειρωνικά αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την διοίκηση του ομίλου η οποία  θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική της. 

Τέλος, επειδή έχω επικοινωνήσει με πολλούς φίλους και τους έχω ρωτήσει, γιατί γράφουν ανώνυμα, η απάντηση ήταν πως φοβούνται να γράψουν επώνυμα για να μην μπουν στο στόχαστρο. Εδώ που τα λέμε, έχουν ένα δίκιο αν λάβουμε υπ΄ όψιν περιπτώσεις διαγραφών και καταγγελιών μελών στον συγκεκριμένο όμιλο κατά το πρόσφατο παρελθόν. ........








13 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ! ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ" ΤΑ Δ.Σ. ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΝΤΡΟΠΗ !!!

    Υ.Γ. αν δεν το έχετε καταλάβει ο ΟΜΙΛΟΣ μας, ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ !!! και δυστηχώς αργά και σταθερά ώστε να μην καταλαβαίνει κανένας τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο όμιλος στην παραπάνω επιστολή του οταν λέει πως είναι διαπίστωση όλων των μελών ξέρει πολύ καλά τι λέει αφου ως μέλη αναγνωρίζει μόνο το παρεάκι. Ξεβολεύουν κόσμο για να βολευτούν μεταξύ τους. Το blog διαβαζεται από πολύ κόσμο σε όλη την Ελλάδα. Εχω μιλησει με ιστιοπλοους απο Κερκυρα, Πάτρα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα και το ξερουν και ξερουν και θεματα που ανεβάζει. Πολύ καλά δουλειά. Θα βαλω και μια ερωτηση προς τον ομιλο. Γιατι άραγε ψηφίζουμε κρυφά ; Εκεί δεν μας πειράζει η ανωνυμία ; ............................................................ je suis anonymous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ εύκολο ακόμα και για έναν ιστιοπλόο που δεν είναι Πατρινός, να καταλάβει τον Όμιλο που αναφέρεται. Να γνωρίζετε ότι πολλά από τα άρθρα σας ναι μεν μπορεί να βγάζουν την αλήθεια για τα προβλήματά σας και έξω από την Πάτρα, αλλά νομίζω ότι περισσότερο κακό στον τόπο σας κάνουν παρά βοηθούν να βρεθεί η λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... επίσης θλίβομαι με τους φίλους ιστιοπλόους αναγνώστες που όποτε προβάλετε επιτυχίες συναθλητών μας (που κατά την άποψή μου έπρεπε να ασχολείστε περισσότερο από τα παραπάνω θέματα) δεν το επικροτούν καθόλου βλέποντας ότι δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο, αντιθέτως σε όσα άρθρα υπάρχει γκρίνια γίνετε χαμός! κρίνα για ένα υποτιθέμενο ''ευγενές'' άθλημα!

      Διαγραφή
    2. Σε ποιες επιτυχίες αναφέρεσαι ? Γιατί δεν νομίζω πως υπάρχουν κάποιες επιτυχίες πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Καλά που υπάρχει και το blog και προβάλει κάποιες από αυτές γιατί δεν τις προβάλει ούτε ο ίδιος ο όμιλος τους.

      Διαγραφή
    3. υπάρχουν πολλές επιτυχίες στην περιφέρεια. και στην ανοιχτή θάλασσα και στο τρίγωνο. πρέπει να είναι της Πάτρας τα σκάφη για να αναφερθούν;

      Διαγραφή
  4. Το blog είναι ανοικτό σε όλους (ομίλους, αθλητές, φίλους της ιστιοπλοΐας κλπ). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ούτε βγάζουμε χρήματα από το blog. Ότι πέφτει στην αντίληψη μας το ανεβάζουμε. Ότι μας στέλνουν επώνυμα οι όμιλοι ή κάποιοι ιστιοπλόοι το ανεβάζουμε. Θα θέλαμε πολύ να είχαμε την δυνατότητα να προλαβαίναμε να παρακολουθήσουμε όλα τα δρώμενα και να τα προβάλουμε. Δυστυχώς όμως, από την στιγμή που ούτε οι ίδιοι οι όμιλοι δεν ενδιαφέρονται να προβάλουν το έργο και τους αθλητές τους εμείς τι να κάνουμε ; Πριν ένα χρόνο στείλαμε πρόσκληση σε όλους τους ομίλους της Δυτικής, Νοτιοδυτικής Ελλάδας μέσω mail και ζητούσαμε να μας στείλουν μία ιστορική αναδρομή που να αφορά τον όμιλο τους ώστε να προβάλουμε τον κάθε όμιλο ξεχωριστά. Ξέρετε πόσοι ενδιαφέρθηκαν ; Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ! ! ! Αυτό εμένα μου λέει πολλά. Εδώ δεν θέλουν να προβάλουν τον όμιλο τους, θα προβάλουν τους αθλητές τους ; Είμαστε ανοικτοί να προβάλλουμε όλους τους ομίλους, όλες τις προσπάθειες, όλους τους αθλητές. Έχουμε όλη την διάθεση, γιατί έτσι προβάλλεται το άθλημα της ιστιοπλοΐας και αυτός είναι ο σκοπός μας. Το θέμα όμως είναι και οι όμιλοι να έχουν την ίδια διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προβληματίστηκα και άρχισα να ψάχνω τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων.
    Δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα. Ούτε στην ανοιχτή, ούτε στην κλειστή θάλασσα. Στις διοργανώσεις ακόμα χειρότερα. Μόνον στους βαρύγδουπους λόγους και στις δημοσιεύσεις στις εφημερίδες, εκεί όντως νοιώθω ότι πάμε καλύτερα.
    Είμαι μέλος του Ι.Ο.Πατρών και δεν με ενοχλούν τα ανώνυμα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα ψάχνεις διακρίσεις στην Πάτρα και δεν βρίσκεις, δεν σημαίνει ότι ένα blog το οποίο το διαβάζει όλη η νοτιοδυτική Ελλάδα αλλά και το κέντρο, ότι πρέπει να αναδεικνύει μόνο ότι δε δουλεύει καλά στην Πάτρα! Υπάρχουν σημαντικές δραστηριότητες και διακρίσεις στη νοτιοδυτική Ελλάδα! αλλά και στην Πάτρα υπάρχουν διακρίσεις σχετικά με το επίπεδο... πρέπει να πάρει κάποιος Παγκόσμιο πρωτάθλημα για να ακούσει ένα μπράβο από συναθλητές του μέσα απο ένα blog;

      Διαγραφή
    2. ...και για όνομα του θεού, επειδή υπάρχει ''ανοιχτή θάλασσα'', δε σημαίνει ότι υπάρχει και ''κλειστή''. ΤΡΙΓΩΝΟ το λένε!!!

      Διαγραφή
    3. Το ξαναγράφουμε γιατί μάλλον δεν έγινε κατανοητό................................................................................................................ Το blog είναι ανοικτό σε όλους (ομίλους, αθλητές, φίλους της ιστιοπλοΐας κλπ). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ούτε βγάζουμε χρήματα από το blog. Ότι πέφτει στην αντίληψη μας το ανεβάζουμε. Ότι μας στέλνουν επώνυμα οι όμιλοι ή κάποιοι ιστιοπλόοι το ανεβάζουμε. Θα θέλαμε πολύ να είχαμε την δυνατότητα να προλαβαίναμε να παρακολουθήσουμε όλα τα δρώμενα και να τα προβάλουμε. Δυστυχώς όμως, από την στιγμή που ούτε οι ίδιοι οι όμιλοι δεν ενδιαφέρονται να προβάλουν το έργο και τους αθλητές τους εμείς τι να κάνουμε ; Πριν ένα χρόνο στείλαμε πρόσκληση σε όλους τους ομίλους της Δυτικής, Νοτιοδυτικής Ελλάδας μέσω mail και ζητούσαμε να μας στείλουν μία ιστορική αναδρομή που να αφορά τον όμιλο τους ώστε να προβάλουμε τον κάθε όμιλο ξεχωριστά. Ξέρετε πόσοι ενδιαφέρθηκαν ; Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ! ! ! Αυτό εμένα μου λέει πολλά. Εδώ δεν θέλουν να προβάλουν τον όμιλο τους, θα προβάλουν τους αθλητές τους ; Είμαστε ανοικτοί να προβάλλουμε όλους τους ομίλους, όλες τις προσπάθειες, όλους τους αθλητές. Έχουμε όλη την διάθεση, γιατί έτσι προβάλλεται το άθλημα της ιστιοπλοΐας και αυτός είναι ο σκοπός μας. Το θέμα όμως είναι και οι όμιλοι να έχουν την ίδια διάθεση.

      Διαγραφή
  6. Ευτυχώς που υπάρχει το blog "ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ" και μας δίνει τη δυνατότητα να εκφραζόμαστε, να ανταλλάσουμε απόψεις, γκρίνιες, να τσακωνόμαστε, να κάνουμε "ενστάσεις" και άλλα πολλά τα οποία δυστυχώς δεν κάνουμε ποτέ και πουθενά. Ούτε στον αγώνα, ούτε στο "ΝΤΟΚΟ", ούτε στη ταβέρνα ... κλπ Συμφωνώ να αυξηθούν τα αρθρα περι αγωνιστικής δραστηριότητας κλπ αν και δεν βλέπω τα δελτία τύπου των ομίλων να προβάλουν κάτι περισσότερο.... αν παρατηρήσετε ανανεώνεται η θεματολογία τους μια φορά το 2μηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή