Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

IONIAN RΕGATTA 2015. ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο Ν.Ο.ΠΑΤΡΩΝ

Η πρώτη IONIAN RΕGATTA 2015 είναι πλέον παρελθόν. Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών τόλμησε και τα κατάφερε. Μπορεί από πλευράς συμμετοχών,για διάφορους λόγους,  να μην έπιασε τον στόχο του, αλλά οργανωτικά, για άλλη μία φορά τα πήγε περίφημα. Αυτό ήταν μία
διαπίστωση όλων όσων συμμετείχαν ή ενεπλάκησαν
σε αυτή την οργανωτικά άρτια διοργάνωση.
Η φιλοξενία για τα σκάφη που κατέπλευσαν στο Μεσολόγγι την Παρασκευή υπήρξε άψογη από τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου που διοργάνωσε δεξίωση στις εγκαταστάσεις του ομίλου, όπου πληρώματα και διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωριστούν

Στην γραμμή εκκίνησης έξω από τον δίαυλο του Μεσολογγίου βρέθηκαν 7 σκάφη και ξεκίνησαν με ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα και κατεύθυνση τον απόλυτο προορισμό, την Ιθάκη. Ο άνεμος βορειοδυτικός εντάσεως 3 Bf, τα πληρώματα με όρεξη και κέφι για ιστιοπλοΐα πραγματικά ευχαριστήθηκαν την διαδρομή η οποία όμως ύστερα από απόφαση της επιτροπής αγώνα επιβραχύνθηκε στην Οξιά, μία απόφαση που τελικά αποδείχτηκε ορθή αφού στην συνέχεια με την άπνοια που επικράτησε τα σκάφη πιθανότατα δεν θα τερμάτιζαν εντός των χρονικών ορίων τους. Οι 50 περίπου αγωνιζόμενοι, το βράδυ του Σαββάτου κατέπλευσαν στο Βαθύ και στο Κιόνι. Το επόμενο πρωί έγιναν οι απονομές στους νικητές σε μία πρωτότυπη τελετή και δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.
Τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο έφορος ιστιοπλοΐας το Ν.Ο.Πατρών Συμεών Γεωργαράς από τον Σύλλογο των εν Πάτραις Ιθακησίων "Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ", καθώς και εκ μέρους του Αθλητικού Ομίλου Ιθάκης "Η ΠΡΟΟΔΟΣ". 

Πιστεύουμε πως έγινε μία καλή αρχή για συνεργασίες μεταξύ των ομίλων και για αγώνες εκτός των ορίων του Πατραϊκού κόλπου. Μιλάμε πάντα για ολιγοήμερους αγώνες, 2-3 ημερών. Πιστεύουμε πως αυτή την "έξοδο" που τολμήσαμε φέτος θα την ακολουθήσουν και άλλοι όμιλοι στο μέλλον.

Ο αγώνας, σαν διαδρομή, συμβολίζει την διαφυγή των διασωθέντων "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Μεσολογγίου προς τα Ιόνια νησιά. Την ιδέα στηρίζουν οι συνδιοργανωτές όμιλοι, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. 

Ο αγώνας προγραμματίζεται ήδη για το 2016 και αναμένεται να έχει περισσότερες συμμετοχές αφού οι εντυπώσεις από την εφετινή διοργάνωση μόνο θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν.


Για την ιστορία τις 3 πρώτες θέσεις, ύστερα από συγχώνευση κλάσεων κατέλαβαν τα παρακάτω σκάφη:

1   ΒΕΡΕΝΙΚΗ με κυβερνήτη τον Ανδρέα Σάνη
2.  ΔΕΛΣΠΥΑΝΑ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Παπαναστασίου
3.  ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ με κυβερνήτη τον Γεώργιο Μάριο Αντύπα

Συμμετείχαν επίσης τα σκάφη Canenas και Planis με ελληνική σημαία, και τα σκάφη Pikalook (Jeanneau 54DS) και Vela (Jeanneau 40) με σημαία Ιταλίας.














6 σχόλια:

  1. Τόλμησε, αλλά ΔΕΝ τα κατάφερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τολμών Νικά. Τα κατάφερε καλέ μου φίλε και ξέρεις γιατί ; Γιατί κάποιοι μεγάλοι όμιλοι της περιοχής μας με στόλο 35 σκάφη και παραπάνω, κάνουν κάτι αγώνες το Σεπτέμβριο μέχρι την Ναύπακτο και μετά βίας μαζεύονται 5-6 σκάφη να τρέξουν. Ο μόνος τομέας που δεν τα κατάφερε είναι ο καλλιτεχνικός. Δεν έχει ακόμα αρκετούς μπαγλαμάδες για να φτιάξει την κατάλληλη ορχήστρα.

      Διαγραφή
  2. εγω, με καλή πρόθεση, που είμαι ιστιοπλόος εκτός Πάτρας και δεν έχω άποψη για τα παραπάνω, θέλω να ρωτήσω κάτι τους διαχειριστές του blog. Ποιος ο ρόλος του blog? Παρατηρώ ότι τα θέματα που ανεβαίνουν από εσάς έχουν να κάνουν με παράπονα για τους αγώνες που διοργανώνει ο ΙΟΠ, αλλά τους αγώνες του ΝΟΠ τους παρουσιάζετε μόνιμα με απόλυτη επιτυχία. ταυτόχρονα οι αγώνες του ΙΟΠ μαζεύουν 30 σκάφη και του ΝΟΠ 6 τουλάχιστον από τα τελευταία άρθρα που διάβασα. κάτι δεν είναι λογικό εδώ. μήπως το blog δεν είναι αντικειμενικό; αν δεν μας ενδιαφέρουν οι κόντρες των ομίλων στην Πάτρα αξίζει να το διαβάζουμε; Γιατί κάποτε πίστεψα ότι ασχολείστε με τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της περιφέρειας και είχα χαρεί γιατί δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. κάνετε μόνοι σας έρευνα και γράφετε για τα παραπάνω ενώ από άλλα λιγότερο πικάντικα ιστιοπλοϊκά θέματα πρέπει να σας τα στείλουν οι άλλοι όμιλοι έτοιμα για copy-paste?!!! παρακαλώ απαντήστε μου γιατί μπορεί να μην έχω καταλάβει κάτι καλά! το σίγουρο είναι ότι βγαίνει μια πολύ άσχημη εικόνα παρά έξω για την ιστιοπλοΐα στην Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το blog δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι αντικειμενικό εκ των πραγμάτων. Ανήκω σε συγκεκριμένο όμιλο, τον στηρίζω και θέλω να τον βλέπω να πηγαίνει μπροστά και όχι να οπισθοδρομεί. Επίσης το blog είναι ερασιτεχνικό και θα παραμείνει ερασιτεχνικό, παρ΄ όλο που λόγω των 300 επισκέψεων κατά μέσο όρο, που δέχεται ανά ημέρα, μας έχουν γίνει αξιόλογες προτάσεις για διαφημίσεις.Τα θέματα που ανεβάζουμε έχουν να κάνουν κυρίως με την ιστιοπλοΐα στην Πάτρα μιας που ο διαχειριστής είναι Πατρινός. Απευθυνθήκαμε στο παρελθόν σε όλους σχεδόν τους ομίλους της νοτιοδυτικής Ελλάδος, σίγουρα και στον δικό σου, και ελάχιστοι έως κανένας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να μας στέλνουν και να γνωστοποιούμε τα νέα τους. Σου λέει κάτι αυτό ; Εμένα μου λέει πολλά. Επίσης θεωρείς πως σιγοντάρουμε τον ΝΟΠ έναντι του ΙΟΠ. Εδώ κατά την γνώμη μου πέφτεις σε 2 λάθη. 1ον Φυσικά και θα σιγοντάρω έναν όμιλο πρωτόμπαρκο στον χώρο της ιστιοπλοΐας έναντι ενός ομίλου με 35 χρόνια εμπειρίας στον χώρο. Στον πρώτο ίσως να δικαιολογούνται κάποια λάθη στον δεύτερο όμως όχι. 2ον, το μέγεθος στην ιστιοπλοΐα δεν παίζει κανένα ρόλο. Αναρωτήθηκες γιατί ο ΙΟΠ είχε 30 (τόσα τα μέτρησες) σκάφη στον αγώνα; Επειδή καταλαβαίνω πως έχεις καλή πρόθεση είμαι σίγουρος πως θα το ψάξεις και θα το βρεις. Πραγματικά, εσύ θα προτιμούσες να τρέξεις σε έναν αγώνα με κριτήριο τις συμμετοχές; Όσο για την άσχημη εικόνα που βγαίνει παρα έξω για την ιστιοπλοΐα στην Πάτρα σίγουρα την ευθύνη δεν την έχουμε εμείς. Εσύ τι προτείνεις; Να κάνουμε τα στραβά μάτια; Να μην γράφουμε αυτό που θεωρούμε στραβό Να μην επαινούμε αυτό που είναι επιτυχημένο; Μήπως να κάνουμε φραγή στα σχόλια και να είμαστε όλοι καλά και ωραίοι; Πραγματικά θα μας ενδιέφερε η γνώμη σου. Όπως πολύ θα μου άρεσε όταν μετά από λίγο καιρό θα διαπιστώσεις πως είχα δίκιο να έρθεις και να μου πεις ....Είχες δίκιο ρε φίλε !!!!.... Λοιπόν, περιμένω νέα από το όμορφο νησί σου, από τον όμιλο σου και από ότι εσύ νομίζεις πως θα πάει την ιστιοπλοΐα μπροστά. Μέχρι τότε εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε ότι θεωρούμε άξιο γραφής, θα συνεχίσουμε να έχουμε ελεύθερα τα σχόλια και τον λόγο σε όλους, γνωστούς και άγνωστους και τέλος θα συνεχίσουν να μας διαβάζουν όσοι τους ευχαριστεί να μας διαβάζουν....

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα,

    τις τελευταίες μέρες μπαίνω καθημερινά στο blog και περιμένω να δω ένα άρθρο σχετικά με τον τελευταία αγώνα του ΙΟΠ "Καββαδίας". Με όσα συνέβησαν ήμουν σίγουρος ότι θα σχολιαστεί ο αγώνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σχολιάσουμε ρε φίλε? είναι τόσα πολλά που μπορείς να γράψεις βιβλίο.
      Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε πολλές συμμετοχές και φαίνεται ότι ο κόσμος ενεργοποιείται. Σίγουρα δεν είναι μόνον για τα μίλια.

      Διαγραφή