Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2015

Ματαίωση 27ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου 2015

Ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, κύριος διοργανωτής όμιλος, φέτος, της 27ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου 2015 (Ράλι Ιονίου), ανακοινώνει ότι η φετινή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η παρούσα οικονομική και κυρίως ψυχολογική κατάσταση μάς οδήγησε να
μην ρισκάρουμε την επιτυχία μίας διοργάνωσης, η οποία αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα. Το Ράλι Ιονίου  εκτός από έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, αποτελεί μία περιήγηση πολιτιστική, τουριστική και κυρίως ένα εργαλείο προώθησης ενός από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης για την περιοχή μας (του γιότινγκ). Επιπλέον, το Ράλι Ιονίου αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός για τα λιμάνια σταθμούς και για τα πληρώματα, μία γιορτή, ένα αγαπημένο ιστιοπλοϊκό ραντεβού.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, με την πολύχρονη εμπειρία σε διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου, αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια να προσδώσει στο Ράλι Ιονίου τα στοιχεία εκείνα (που προαναφέραμε), τα οποία αφενός οδήγησαν τον αγώνα στην κορυφή των εβδομαδιαίων ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων Πανελλαδικά και αφετέρου καταξίωσαν το Ράλι Ιονίου στις καρδιές των Ελλήνων ιστιοπλόων.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών θα μπορούσε, παρά την τρέχουσα αντίξοη οικονομική συγκυρία και τις δύσκολες στιγμές της χώρας, να προσαρμόσει στο ελάχιστο τις οικονομικές απαιτήσεις διεξαγωγής μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης, ώστε αδιαμφισβήτητα να φέρει εις πέρας τη διοργάνωση από πλευράς προϋπολογισμού, υλικών και μέσων αλλά,  από τη στιγμή που οι συμμετοχές έθεταν σε κίνδυνο το κύρος της διοργάνωσης, ήταν σημαντικό να προασπίσουμε την ουσία και το επίπεδο της διοργάνωσης για τα οποία έχουμε παλέψει.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους φορείς και τους ομίλους με τους οποίους όλο αυτό το διάστημα έχουμε από κοινού συνεργαστεί κάτω από αντίξοες συνθήκες και μέχρι τελευταία στιγμή δώσαμε τη μάχη για να στηθεί η διοργάνωση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΟΛΠΑ Α.Ε. και προσωπικά τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πλατυκώστα, το Πολεμικό Ναυτικό, τον Δήμο Πατρέων, την Α.Ε.ΔΙ.Κ. Α.Ε.-Διώρυγα  Κορίνθου, τον ΝΑ.Ο. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, τον Δήμο Κεφαλονιάς, το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμαρχο Ιθάκης και τον Α.Ο. Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», τον Δήμο Ξηρομερίου (Αστακός Αιτωλοακαρνανίας) και τον ΝΑΟ. Αστακού, τον Ι.Ο. Κέρκυρας, τον Α.Ν.Ο. Ζακύνθου και τον Ν.Ο. Λευκάδας. Επίσης, τους φίλους ιστιοπλόους, από διάφορα μέρη, που μαζί τους μοιραστήκαμε την αγωνία για τη διοργάνωση.

17 σχόλια:

  1. Ακριβώς επειδή η συγκεκριμένη διοργάνωση αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Αυτό άλλωστε κάνει διαχρονική μία διοργάνωση. Η ικανότητα της να προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω απλα θα τους χαρακτηριζα ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάθηκε μια ευκαιρία Για μια εβδομάδα να ξεφύγουμε Απο την ζοφερή πραγματικότητα και να ταξιδέψουμε στα μαγικά νερά της ιστιοπλοΐας και του Ιονίου! Λόγο της δύσκολης εποχής και της άσχημης ψυχολογίας φέτος ήταν παραπάνω Απο αναγκαίο να πραγματοποιηθεί ο αγώνας αυτός! Προφανώς η επιτυχία αυτού του αγώνα Για τον ΙΟΠ ορίζεται μόνο απο τον αριθμό των συμμετοχών! Πέρισυ που υπήρχαν συμμετοχέΣ οι δύο όμιλοι θεωρούν ότι ήταν ένας πετυχημένος αγώνας ??? Ότι το κύρος Η ουσία και το επίπεδο της διοργάνωσης διασφαλίστε?? Καλύτερα ένας αγώνας με δέκα σκάφη ευχαριστημένΑ και ικανοποιημένΑ παρά ένας αγώνας με 40 σκάφη που ακόμα μιλάνε άσχημα Για το κύρος το επίπεδο και την ουσία του περσινού αγωνα!
    Με σεβασμό και λύπη
    Δημητρης Μπαρκουλας


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και αφού το οικονομικό θα μπορούσε να είταν προσαρμόσιμο "κύριοι", τότε γιατί το ματαιώσατε?
    Μήπως γιατί η "κακή ψυχολογία"... δεν θα σας επέτρεπε να περιφέρεστε στους χώρους της διοργάνωσης σαν τα παγόνια, αδιαφορώντας για τον κόσμο που σχεδίασε τη διαχείριση του χρόνου του βασιζόμενος στην δική σας ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ?
    ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι φανερό ότι η ακύρωση έγινε γιατί θα έλειπαν οι μεγάλες συμμετοχές . Η μη συμμετοχή (δήθεν λόγω της περσινής ανωμαλίας ) ήταν γνωστή από το χειμώνα και ακόμη ο ΠΟΙΑΘ ανακοινωσε 1st SAILING TRAINING CUP (STC) 01-09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 . Αρα το ραλλυ δεν είναι για τους κοινούς θνητούς ? Δεν ξέρω τον πραγματικό λόγω που τα Αθηναϊκά εστρειψαν από το ραλλυ , ο χρόνος θα δείξει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα Αθηναϊκά σκάφη που συμμετείχαν στο ράλι Ιονίου το έκαναν καθαρά για εισπρακτικούς λόγους. είναι ιδανικός αγώνας για μαθητές και όσων αφορά της συνθήκες, αλλά και τα νησιά σταθμούς που μπορούσαν να το πασάρουν στους ''πελάτες'' τους σαν συνδυασμό αγώνα και διακοπών. έτσι μπορούσαν να εισπράξουν 700 ευρώ από τον κάθε μαθητή. εγώ γελούσα με αυτούς που νόμιζαν ότι τρέχουν την υπερδιοργάνωση λόγο των ονομάτων που συμμετείχαν αλλά και από τον αριθμό των συμμετοχών. στην ουσία η διοργάνωση εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους και το ανταποδοτικό όφελος για τους διοργανωτές ήταν να κοκορεύονται για τη διοργανωσάρα που έκαναν! το 1st SAILING TRAINING CUP είναι η λύση των Αθηναίων για να μειωθεί το κόστος συμμετοχής και να εξακολουθήσουν να έχουν πελατάκια. αν τους ξαναδείτε στο Ιόνιο γράφτε μου... Θα ήταν μαγκιά για τη διοργάνωση να γίνει κανονικά ακόμα και για 20 Πατρινά σκάφη! το κόστος μπορεί να προσαρμοσθεί στης συνθήκες!

      Διαγραφή
    2. Τώρα που υπήρχε η ευκαιρία να αναδιοργανωθεί το ράλλυ (κακώς το λέμε έτσι) επειδή θα έλειπε ο ΠΟΙΑΘ και οι άλλες σχολές, εμείς την πετάξαμε. Θα μπορούσε να γίνει ένας ωραίος τεχνικός αγώνας χωρίς χαζοσόου και φτηνιάρικους μπουφέδες στο κάθε λιμάνι. Μία απλή εκδήλωση με την συγκέντρωση κυβερνητών στην αρχή, και μία απονομή για το σύνολο των ιστιοδρομιών στο τέλος. Να ξεφύγουμε απ' τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό του "οικογενειακού" ή του "κρουαζεράδικου" αγώνα. Μέχρι και φουσκωτά κουβάλαγαν μερικοί (ενοώ κρεμασμένα απ' έξω), και συρτές απλωμένες.
      Δεν πειράζει, ίσως οι Κερκυραίοι του χρόνου?

      Διαγραφή
    3. Οι Κερκυραίοι αγαπητέ, έχουν αποδείξει εμπράκτως τόσα χρόνια την αντίληψη που τους διακατέχει για την ιστιοπλοΐα. Η οποία είναι μακράν διαφορετική, διαμετρικά αντίθετη θα τολμούσα να πω από αυτήν της Πάτρας. Γνήσια ιστιοπλοϊκά γεγονότα, με δύσκολους και πολύωρους αγώνες,χωρίς να επικεντρώνονται, στα πολλά πυροτεχνήματα και σε δημοσιοσχεσίτικες φανφάρες.
      Το περυσινό μελανό σημείο δε, παρότι το χρεώθηκαν οι Κερκυραίοι ως διοργανωτές, δεν παύει να είναι προϊόν αποκλειστικά, τρανής ανευθυνότητας και αδιαφορίας τοπικού παράγοντα.

      Διαγραφή
    4. Θες να μου πεις αγαπητέ φίλε πως τα τελευταία χρόνια η Κέρκυρα κάνει αξιόλογους αγώνες ? Εγώ ξέρω πως έχει πέσει πολύ το επίπεδο των αγώνων. Δεν γίνονται πια οι αγώνες που έκανε η Κέρκυρα παλιότερα. Όσο για το περσινό μελανό σημείο ασφαλώς και έπρεπε να το χρεωθούν οι Κερκυραίοι. Για ότι λάθος γίνεται πάντα ο διοργανωτής φταίει. Όσο για τους Πατρινούς ιστιοπλόους έχω να πω το εξής. Τα πατρινά σκάφη στηρίζουν με την συμμετοχή τους όσο μπορούν. Είτε διοργανωτής είναι η Κέρκυρα, είτε είναι η Πάτρα. Πάντα οι πατρινές συμμετοχές ξεπερνούν τις 25.

      Διαγραφή
    5. Ναι.είμουν σαφής.
      Αυτό ακριβώς που είπα, αυτό ακριβώς εννοούσα

      Διαγραφή
    6. Οι αγώνες στη Κέρκυρα είναι κάτω του μετρίου πλέον

      Διαγραφή
  6. Αν όντως η διοργάνωση ματαιώθηκε λόγω μη συμμετοχής ικανοποιητικού αριθμού αθηναϊκών σκαφών, τότε πραγματικά θα έπρεπε να μας προβληματίσει όλους τους ιστιοπλόους του Ιονίου η αντίληψη της οργανωτικής επιτροπής να θεωρεί ουσιαστικά τα σκάφη του Ιονίου ως συμμετοχές που «…έθεταν σε κίνδυνο το κύρος της διοργάνωσης ...&...να μην ρισκάρουμε την επιτυχία μίας διοργάνωσης...». Το Ράλλυ Ιονίου κύριοι διοργανωτές όπως εσείς επισημάνετε αποτελεί «…εκτός από έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, αποτελεί μία περιήγηση πολιτιστική, τουριστική και κυρίως ένα εργαλείο προώθησης ενός από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης για την περιοχή μας (του γιότινγκ)…» και κατά την ταπεινή μου άποψη, ανήκει πρωτίστως στο Ιόνιο με τους κατοίκους του και τους ιστιοπλόους του και έπειτα σε οποιοδήποτε άλλον. Πραγματικά η αντίληψή σας σχετικά με το βέλτιστο για την περιοχή μας και το νόημα μιας regatta θα πρέπει να μας ανησυχήσει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντί για rally Ιονίου ο ΙΟΠ διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Ιόνιο
    Δεν γνωρίζω ποιες μέρες είναι αλλά μοιάζει με το SAILING TRAINING CUP
    του ΠΟΙΑΘ

    http://www.sailingclub.gr/announcements/131


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λέμε όχι στα μεταλλαγμένα , θέλουμε το Ραλλυ μας , που το κάματε μη πώ πως

    ΑπάντησηΔιαγραφή