Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2015

Κύπελλο Φθινοπώρου 2015

Η αντίστροφη μέτρηση για το Κύπελλο Φθινοπώρου 2015 έχει ξεκινήσει. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών διοργανώνει για δεύτερη φορά, ύστερα από την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Για μια ακόμη φορά θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο αγωνιστικό κομμάτι το οποίο αναμένεται να είναι
ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αφού έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες ώστε να είναι άψογο ως προς την διοργάνωση του. Οι ιστιοδρομίες του αγώνα θα διεξαχθούν στον Πατραϊκό κόλπο τα 2 τελευταία Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου (19,20  & 26,27) με τον αγώνα να αποτελείται από 4 αγωνιστικές ημέρες με ιδιαίτερα τεχνικές ιστιοδρομίες μικρών αποστάσεων.

Οι διοργανωτές πέραν των περσινών συμμετοχών ευελπιστούν να προσελκύσουν και άλλα σκάφη και πληρώματα σε αυτόν τον πραγματικά πολύ όμορφο αγώνα, του οποίου η φήμη ξεπέρασε τα όρια της περιφέρειας μας αφού πρόθεση συμμετοχής έχουν δηλώσει σκάφη από τις περιφέρειες Ιονίου και Σαρωνικού. Για τον λόγο αυτό ο όμιλος θα φιλοξενήσει τα συμμετέχοντα σκάφη από άλλες περιοχές.
Το Kύπελλο Φθινοπώρου 2015 είναι αφιερωμένο στην μνήμη του ιδρυτού του ΝΟΠ, Επαμεινώντα Πετραλιά και σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο, έχουν αναλάβει στελέχη του ομίλου που για 10ετίες προσφέρουν μοναδικό έργο και στήριξη στον ΝΟΠ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο, την σημασία που δίνουν στο ιστιοπλοϊκό τμήμα αλλά και το πόσο ιδιαίτερη τιμή αρμόζει στον Επαμεινώντα Πετραλιά, ίσως τον  σημαντικότερο  μέχρι σήμερα πατρινό στο χώρου του αθλητισμού και του διεθνούς Ολυμπιακού κινήματος.


Οι επί μέρους σχέσεις του Νώντα Πετραλιά με τον αθλητισμό και την αθλητική ιδέα συνοψίζονται στα εξής:

1) ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: 
Πρωταθλητής χιονοδρομίας (ΕΟΣ Πατρών), κολύμβησης και υδατοσφαίρισης (NO Πατρών).

2) ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 
Ορειβασία ( ΕΟΣ Πατρών και ΕΟΣ Αθηνών),
κωπηλασία (NO Πατρών),
στίβος και πετοσφαίριση (βόλεϊ) Πανελλήνιος ΓΣ.

3) ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ:
• 1928-πρωτεργάτης στην ίδρυση του ΕΟΣ Πατρών.
• 1929-πρωτεργάτης στην ίδρυση του NO Πατρών, γεν. γραμματέας Παναχαϊκής ΓΕ
• 1938 έως 1968-μέλος ΔΣ και αντιπρόεδρος Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων (ΕΚΟΦ) σήμερα ΚΟΕ.
• 1938 έως 1970-μέλος ΔΣ και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου (ΕΟΣ) σήμερα ΕΟΟΑ και ΕΟΧ.
• Μέλος του Γνωμοδοτικού και του Επταμελούς Συμβουλίου Αθλητισμού, της Επιτροπής Εξωσχολικής Σωματικής Αγωγής, της Ελληνικής Θαλάσσιας Ένωσης, αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ,
• γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ).
• 1961-1963 γενικός γραμματέας Αθλητισμού του υπουργείου Προεδρίας.
• 1969-1974 Α! Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.
• 1970-1974 Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Το 1973 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κατά τη διάρκεια της 76ης Συνόδου της του απένειμε το Ολυμπιακό Δίπλωμα Αξίας (μέγιστη τιμή) και τον ενέταξε στις τάξεις των «Αθανάτων». Η πόλη της Πάτρας καθώς και ο αθλητικός κόσμος της, δεν έχουν τιμήσει μέχρι σήμερα όπως οφείλουν τη μνήμη αυτού του μεγάλου τέκνου της. Η μνήμη και η απόδοση τιμών σε προσωπικότητες τέτοιου βεληνεκούς προσδίδουν αίγλη και κύρος, και περιποιούν τιμή σε μία πόλη που γεννά τόσο σπουδαίους ανθρώπους.



OFFICIAL PAGE


1 σχόλιο: