Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2011

Αγώνας με σκάφη OPTIMIST στην Ιθάκη

Ενδιαφέρον αγώνας οργανώθηκε στην Ιθάκη, 8-10 Ιουλίου με σκάφη OPTIMIST από τον τοπικό όμιλο, Α. Ο. Ιθάκης “ΠΡΟΟΔΟΣ” σε συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης. Για τον νεοσύστατο σχετικά τμήμα του ομίλου και την Ιθάκη, ήταν ο πρώτος αγώνας που διοργανώθηκε σε αυτή την κατηγορία. Χορηγός του αγώνα η εταιρεία ΛΑΛΙΖΑΣ και MARINA STORES, η οποία προσέφερε τα υλικά που χρειάζονται για το στήσιμο του στίβου.
Παρ΄ όλο τις δυσκολίες των καιρών, οι συμμετοχές έφθασαν τις 45 από 9 ομίλους. Ο αγώνας διεξήχθη μέσα στο φυσικό λιμάνι στο Βαθύ, προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα στους επισκέπτες και όχι μόνο.
Οι συμμετέχοντες αφίχθησαν την Παρασκευή και φιλοξενήθηκαν μαζί με τους προπονητές σε ωραιότατο ξενώνα που διαθέτει ο Δήμος για ανάλογες περιπτώσεις. Έτσι το Σάββατο και η Κυριακή αφιερώθηκαν εξ ολοκλήρου στις ιστιοδρομίες. Αν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν
στην ευρύτερη περιοχή ήταν καύσωνας με άπνοια, το τοπικό φαινόμενο, έδωσε ΒΔ ανέμους έντασης 5-8 knots από τις 13:30 και μετά και τις 2 μέρες, δίνοντας την δυνατότητα να ολοκληρωθούν οι ιστιοδρομίες κανονικά.
Οι συμμετέχοντες εγκλιματίστηκαν γρήγορα, και χάρηκαν τις κούρσες οι οποίες διεξήχθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα με σύμμαχο τον αέρα. Για μερικά παιδιά ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε αγώνες.
Τα σκάφη φιλοξενήθηκαν στην Μαρίνα της Ιθάκης, διευκολύνοντας την πρόσβαση των σκαφών στην θάλασσα.
Την πρώτη μέρα, ο αγώνας ξεκίνησε στις 13:45 και ολοκληρώθηκε στις 16:30, λίγο πριν το ferry κάνει την είσοδό του στο λιμάνι. Ο άνεμος ήταν σταθερά αυξανόμενος από 5 – 10 knots και ολοκληρώθηκαν 3 ιστιοδρομίες.
Την επόμενη μέρα, παρόλα την αρχική παντελή άπνοια, ο άνεμος ήταν σταθερός στο ραντεβού και άρχισε ελαφρά να φυσάει την 1μμ. αλλά σταθερά αυξανόμενος. Οι ιστιοδρομίες ξεκίνησαν την 13:45, έγιναν 3 ιστιοδρομίες και ολοκληρώθηκαν στις 17:00 με τον ίδιο άνεμο όπως την προηγούμενη μέρα.
Ωραιότατο το φινάλε όπου στο τελευταίο καβατζάρισμα με 6 σκάφη πάνω στην σημαδούρα, ο Κανακάρης Θεοφάνη του Ον Αιγίου, ερχόμενος από την εσωτερική, πέρασε όλα τα προπορευόμενα σκάφη και τερμάτισε 1ος την κούρσα.
Σημαντική η συμβολή του Λιμεναρχείου να απομακρύνει διερχόμενα σκάφη από το χώρο του στίβου και να κρατήσει το λιμάνι ελεύθερο για τους αγώνες.
Ακολούθησε η απονομή παρουσία του Δημάρχου και εκπροσώπων του Λιμενικού Ταμείου, της Αστυνομίας και του  Λιμεναρχείου, στο θαυμάσιο χώρο του εντευκτηρίου του ιστιοπλοϊκού τμήματος του ομίλου “ΘΑΛΑΣΣΕΣ”, με θέα όλο το Βαθύ. Οι γονείς των παιδιών του ομίλου της Ιθάκης επιμελήθηκαν πλούσιου μπουφέ και ακολούθησε γλέντι μέχρι αργά, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κατηγορία ΑΓΟΡΙΑ
1ος Τσατσάκης Κων/νος ΝΟΕ
2ος Κανακάρης Θεοφάνης ΝΟ ΑΙΓΙΟΥ
3ος Βαλαούρας παναγιώτης ΝΟ ΑΙΓΙΟΥ
Κατηγορία ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η Δανιά Κων/να ΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
2η Μπρέχα Αναστασία ΝΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
3η Βλάχου Μυρσίνη ΑΟ ΡΙΟΥ “ΙΑΣΩΝ”
Κατηγορία ΑΓΟΡΙΑ 11ΧΡ
1ος  Δρόσος Γεώργιος ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (1ος στην Γενική)
2ος  Διγενής Νικόλαος ΝΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
3ος  Αραβανής Τηλέμαχος ΝΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Κατηγορία ΚΟΡΙΤΣΙΑ 11ΧΡ
1η Κανέλλου Αλίκη ΝΟ ΚΙΑΤΟΥ
2η Καλογερή Νικολίνα ΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
3η Πέτα Διονυσία ΝΟ ΚΙΑΤΟΥ
Μικρότερος Αθλητής
Λοράνδος Ανδρέας ΑΟ ΙΘΑΚΗΣ “ΠΡΟΟΔΟΣ”
Επιτροπή Αγώνων
Γιαννίρης Χριστόνικος (Πρόεδρος), Φραγκόπουλος Παναγιώτης, Λιβάνης Μιχάλης
Επιτροπή Ενστάσεων
Βεργινάδης Ηλίας (Πρόεδρος), Καλογερόπουλος Κων/νος, Δευτεραίος Γεράσιμος
Γραμματεία
Βασιλόπουλος Γεώργιος, Σκλαβενίτης Λευτέρης, Ρίζου Χριστίνα-Νίκη.

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική διοργάνωση από τον όμιλο της Ιθάκης. Πολύ όμορφα έπαθλα. Είναι φανερό πως οι άνθρωποι έχουν μεράκι σε αυτό που κάνουν και θα πάνε μπροστά. Μπράβο τους. Είναι παράδειγμα προς μίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή