Παρασκευή, Αυγούστου 19, 2011

Την 1η Αυγούστου ξεκινά η 23η διοργάνωση της «Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου»

Απομένουν λιγότερο από δύο βδομάδες για την 23η διοργάνωση της «Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου» (1-8 Αυγούστου 2011), πιο γνωστή στους ιστιοπλόους ως Ράλι Ιονίου. Ένας αγώνας που διοργανώνεται εκ περιτροπής από τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Πάτρας και της Κέρκυρας. Συνδιοργανωτές έχει τους ομίλους ΝΑ.Ο.Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Α.Ο. Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και Α.Ν.Ο. Ζακύνθου.
Η Οργανωτική Επιτροπή και εκπρόσωποι φορέων που στηρίζουν το έργο της παραχώρησαν συνέντευξη τύπου χθες, Πέμπτη, για να αναφερθούν στη διοργάνωση, στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότερα από 80 σκάφη με τα πληρώματά του να αριθμούν περίπου 450-500 άτομα.
Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας με τη μεγαλύτερη ίσως συμμετοχή σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεκινήσει φέτος από την Πάτρα και θα επισκεφτεί διαδοχικά την Κυλλήνη, την Ιθάκη και το Μεγανήσι.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
της «23ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου», Θύμιος Μπούντας, αναφέρθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο ναυταθλητικό πρόγραμμα της διοργάνωσης και τόνισε ότι έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα πολιτιστικό γεγονός στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται έκθεση του συμπολίτη Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλόπουλου με τίτλο «Πέτρινα Καράβια» στο εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, λίγα 24ωρα πριν δοθεί η εκκίνηση για την πρώτη ιστιοδρομία. Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες που απευθύνθηκαν εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και του ΙΟΠ στον ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι ο Μέγας Χορηγός του 23ου Ράλι Ιονίου.
Ο έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Ι.Ο.Πατρών, Δημήτρης Αντύπας, αναφέρθηκε στο πολιτιστικό κομμάτι της «23ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου» και έδωσε έμφαση στο κοινωνικό μήνυμα που θέλει να περάσει στη φετινή διοργάνωση, την οποία αφιέρωσε στο παιδαγωγικό κέντρο «Μέριμνα».
Ο πρόεδρος του Ι.Ο.Πατρών, Κώστας Καλογερόπουλος, επεσήμανε ότι η θάλασσα αποτελεί κεφάλαιο για την ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Μίλησε για τη διοργάνωση που αποτελεί καταξιωμένο ιστιοπλοϊκό θεσμό πανελλαδικά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στήριξη που δέχτηκαν οι διοργανωτές από τον Δήμο Πατρέων (ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Αντώνη Σκιαθά). Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη «Μέριμνα», λέγοντας ότι έχει ανάγκη της συνεχούς υποστήριξης όλων των πολιτών.
Ο Αντώνης Σκιαθάς, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, μίλησε για την απόφαση του φορέα να εντάξει την 23η «Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου» στις παράλληλες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας. Χαρακτήρισε σημαντική τη διοργάνωση σε μια περίοδο που περιέχει την κρίση και την χαρακτήρισε μέσο επικοινωνίας με τους επισκέπτες της πόλης.
Ο Γιάννης Φρέρης, υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ιδρυτής της «Κυανής Κοινωνίας» εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του φορέα στη διοργάνωση. Μιλώντας για την «Κυανή Κοινωνία» εξήγησε ότι πρόκειται για μια  πλατφόρμα δράσης για τη διάσωση των δελφινιών Κορινθιακού και Πατραϊκού που συνέστησαν μεταξύ τους οι ναυτικοί-ιστιοπλοϊκοί όμιλοι Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Πατρών και Ρίου.
Τη συνέντευξη τύπου έκλεισε ο πρόεδρος της «Μέριμνας», Θόδωρος Ξυλιάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ι.Ο.Πατρών και όλους όσους στηρίζουν την διοργάνωση. Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες του επειδή οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στο παιδαγωγικό κέντρο, που περνά δύσκολες μέρες και έχει ανάγκη κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου