Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10, 2012

“Κύπελλο Ομίλων Θέμη Μαγουλά 2012”

Ο Ν.Α.Ο.Κέρκυρας με το σκάφος Ωκεανός και ο Ι.Ο.Πατρών με το σκάφος Νικόλας και πλήρωμα τους  Χάρη Λάμπρο, Σπανόπουλο Χρήστο, Δανιά Κωνσταντίνα και Αποστολόπουλο Παναγιώτη, θα συμμετάσχουν στο διασυλλογικό αγώνα “Κύπελλο Ομίλων Θέμη Μαγουλά 2012”, για σκάφη PLATU25 στις
11 και 12 Φεβρουαρίου 2012. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν
ομάδες που αποτελούνται από αθλητές με αθλητικό δελτίο στον ίδιο όμιλο. Κανένα μέλος ομάδας δεν θα πρέπει να έχει αγωνιστεί σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Platu 25 κατά τα τελευταία 3 έτη. Μαζί με κάθε ομάδα αγωνίζεται και ο ιδιοκτήτης του σκάφους ή εντεταλμένος εκπρόσωπος του. Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στο Φαληρικό Όρμο. Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου αγώνα δεν είναι τόσο ο ανταγωνισμός, αλλά περισσότερο η διασκέδαση και η εκπαίδευση των νέων σε μεγαλύτερα σκάφη. Παρόλα αυτά παραμένει πάντα ένας αγώνας και όλοι θα κάνουν ότι μπορούν για να κερδίσουν για τον όμιλο τους. Πέρυσι νικητής αναδείχτηκε ο Ν.Ο.Ελλάδος με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Καββά, με το σκάφος Ευρύαλος και την 3η θέση είχε καταλάβει η ομάδα του Α.Ι.Ο.Ρίου "Ιάσων" αποτελούμενη από τον προπονητή Γιώργο Δρακόπουλο (κυβερνήτη) και τους αθλητές της κατηγορίας Laser Θοδωρή Αβραμόπουλο, Στέφανο Κυρλιγκίτση, Νίκο Μπούσια και Άγγελο Παπανικολάου.
Χορηγός και αθλοθέτης του αγώνα φέτος είναι η SLAM



Ο Θέμης Μαγουλάς υπήρξε πολυνίκης πρωταθλητής Ελλάδος σε πολλές κατηγορίες σκαφών και εκπροσώπησε την Ελλάδα με σκάφη της κατηγορίας dragon στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964 μαζί με τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου και τον Γιώργο Ζαίμη. Επίσης ήταν το αναπληρωματικό μέλος της ομάδας που κέρδισε το 1960 στην Ρώμη το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Στην ίδια Ολυμπιάδα αντικατέστησε σε δυο ιστιοδρομίες τον συναθλητή του Κώστα Λυμπεράκη στην κατηγορία Flying Dutchman. 
Ο Θέμης αφιέρωσε τη ζωή του ως το τέλος στην ιστιοπλοΐα τόσο ως αθλητής όσο και ως δάσκαλος. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που η υγεία του ήταν σε δεινή κατάσταση συνέχιζε να ανεβαίνει στο "Μακεδονία" του ΙΟΠ και να εκπαιδεύει καινούριους ιστιοπλόους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου