Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST 2012


Τις τελευταίες μέρες στην Ιτέα, όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία χρόνια, το μέλλον της Ελληνικής ιστιοπλοΐας, οι μικροί αθλητές των optimist, έδιναν τον σημαντικότερο Ελληνικό αγώνα της χρονιάς, καθώς έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας, αλλά και το Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρόνων μια βδομάδα πιο πριν. 



Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε από
τον τοπικό όμιλο σε συνεργασία με την ΕΙΟ, συμμετείχαν 278 αγόρια και κορίτσια από όλους τους ομίλους της Ελλάδας.

Σημαντικός αριθμός σε μια δύσκολη περίοδο που δείχνει την διάθεση των ομίλων, αλλά κυρίως των γονιών και των αθλητών να στηρίξουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας παρά τις οικονομικές δυσκολίες.  

Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών οδήγησε την διοργάνωση να χωρίσει τους μικρούς αθλητές σε τρεις στόλους στην προκριματική φάση όπου και έγιναν συναρπαστικές ιστιοδρομίες. 

Τρεις στόλοι, αυτή τη φορά χρυσός, αργυρός και χάλκινος, παρέμειναν και στην τελική φάση. Συνολικά ολοκληρώθηκαν 8 ιστιοδρομίες και πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο Τάσος Παναγιωτίδης του ΝΟΘ με 39 βαθμούς στο σύνολο. Στη δεύτερη θέση της γενικής και πρώτο κορίτσι βρέθηκε μια αθλήτρια από την Αίγινα, η Βαρβάρα Καλαντζή του Ν.Ο.Αίγινας με 59 βαθμούς. Και τέλος στην τρίτη θέση της γενικής πήρε ο Γιώργος Καραδήματος του ΝΟΤΚ με 66 βαθμούς. 
Την εξάδα έκλεισαν οι Βασίλης Γουργιώτης του ΙΟΠ με 68 βαθμούς, η Νίκη Ευστρατίου του ΟΣΦΠ με 71 βαθμούς και ο Νίκος Καραγιαννίδης του ΝΟΚΒ με 81 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2012

 

 Πηγή Istioselida.com                                                                                               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου