Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2012

Πανελλήνιο Κύπελλο Windsurfing Fun 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Ι.Ο.ΠΑΤΡΩΝ

35 αθλητές από όλη την Ελλάδα, με 3 ξένες συμμετοχές από Βουλγαρία, έφτασαν στο Δρέπανο να διεκδικήσουν το Πανελλήνιο κύπελλο σλάλομ στην ιστιοσανίδα. Ανάμεσά τους και 5 τοπικές συμμετοχές, από τον Ν.Ο.Πατρών οι Κ. Θωμόπουλος και Π. Κολλιόπουλος, από τον Α.Ι.Ο. Ρίου «Ιάσων» ο Φ. Πολυχρονόπουλος,
από τον Ν.Ο. Αιγίου «Ποσειδών» ο Μ. Ευσταθιάδης και από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών ο Κ. Καραβατάς.
Το Δρέπανο θεωρείται από τους καλύτερους στίβους για windsurf Πανελλαδικά, αφού διαθέτει συνθήκες κατάλληλες σε ένταση και διεύθυνση ανέμου. Αυτή τη φορά, όμως, ο άνεμος με την απουσία του αποφάσισε να ταλαιπωρήσει τους αγωνιζόμενους και την επιτροπή αγώνα, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία αγώνα έχει όριο πάνω από τους 12 κόμβους. Οι προσπάθειες της επιτροπής αγώνων ήταν μεγάλες και μόνο χάρις στη μεγάλη εμπειρία του προέδρου της επιτροπής αγώνων, Στέφανου Γράψα έγινε δυνατό να ολοκληρωθούν οι κούρσες μέσα από αυξομειώσεις του ανέμου σε ένταση και διεύθυνση. Ενδεικτικά, την πρώτη ημέρα, λόγω των συνεχών αλλαγών και της έντασης και της διεύθυνσης του ανέμου, οι αθλητές παρέμειναν 5 ώρες στο στίβο χωρίς να γίνει δυνατόν να ολοκληρωθεί ούτε μία κούρσα. Την δεύτερη μέρα των αγώνων, η επιτροπή εκμεταλλεύτηκε ένα ανέβασμα του ανέμου στα 12 – 13 μίλια και ολοκλήρωσε τις κούρσες οι οποίες έβγαλαν νικητή. Την Κυριακή, η απουσία του ανέμου δεν έδωσε τη δυνατότητα στους αθλητές να κάνουν κι άλλες κούρσες και να βελτιώσουν τις θέσεις τους και άφησε παραπονούμενους εκείνους που λόγω ατυχίας ή παράβασης κανονισμών είχαν κοπεί στα προκριματικά.
Τελικά, πρωταθλητής αναδείχτηκε ο  Νίκος Αθανασάκης, με 2ο τον Θεοχάρη Ζώη και 3ο τον Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού και του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και η χορηγός εταιρεία Globo έδωσε την ευκαιρία να προβληθεί η εικόνα των αγώνων αλλά και της τοποθεσίας σε όλη την επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου