Σάββατο, Μαρτίου 30, 2013

Θέμα ελλιμενισμού

Απευθύνομαι στο Site σας και θα ήθελα να το δημοσιεύσετε  επειδή βλέπω ότι συγκεντρώνει κόσμο με γνώσεις γύρω από τα ιστιοπλοϊκά θέματα .
Προέρχομαι από νησί του Ιονίου με Αθλητικό Όμιλο  που τα τελευταία χρόνια σαρώνει στη κολύμβηση αλλά είναι  αδύναμος στην ιστιοπλοΐα .
Ο λόγος εκτός των άλλων είναι και ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένο χώρο
ελλιμενισμού των λίγων σκαφών του  , που εκεί να δημιουργηθεί  μια κυψέλη  αίσθησης ασφάλειας  των κατόχων ναυταθλητικών σκαφών . Άγχος το καλοκαίρι μήπως μας σηκώσουν την Άγκυρα και  έννοια να βγουν τα σκάφη έξω με το τέλος του καλοκαιριού για να προφυλαχτούν από τις κακοκαιρίες  ,  μιας και δεν μπορούμε να οργανώσουμε ρεμέτζα.
Αυτό περιορίζει πάρα πολύ την ήδη περιορισμένη λόγω  απασχόλησης των μελών με κυρίως καλοκαιρινές δουλειές (τουρισμός)  , εκπαιδευτική και αγωνιστική χρονιά .
Το θέμα του ελλιμενισμού των σκαφών του Ομίλου είναι για μας όνειρο εδώ στο λιμάνι της Ζακύνθου  . Μετά  από   προσπάθειες του ομίλου μας υπέδειξαν ένα χώρο που δεν οριοθετείται και που εκεί είναι ο χώρος των ιστιοπλοϊκών  γενικά .
Το ερώτημά μου είναι υπάρχει νομικό πλαίσιο για αυτό και αν ναι , τι λέει ;
Ευχαριστώ

5 σχόλια:

  1. Θεωρώ απαράδεκτο να μην μπορεί να δωθεί λύση στο θέμα από τους ανάλογους φορείς. Σκάφη τα οποία πληρούν τις προυποθέσεις και χαρακτηρίζονται "ναυταθλητικά" θα πρέπει να προηγούνται καθώς και να έχουν οικονομικές ελαφρύνσεις όσων αφορά τον ελλιμενισμό τους και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΕ,
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΛΠ
    Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ?
    ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΙ ΛΕΝΕ? ΕΝΟΩΝΤΑΣ ΦΛΟΤΙΛΕΣ, ΑΛΙΕΙΣ, "ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ" ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ...! ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρετε ? Δεν θα έπρεπε να το συζητάμε γιατί το λιμάνι είναι μεγάλο και στην ουσία δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου . Εμείς ζητήσαμε ένα χώρο για 8 σκάφη τον οποίον να τον σηματοδοτήσουμε με τα λάβαρα μας ούτος ώστε να καταλαβαίνουν και ξένοι επισκέπτες ότι εκεί κάτι γίνεται . Οι αλιείς δεν εμπλέκονται και πιστεύω ούτε ο "κουμανταδόρος" Το πρόβλημα είναι ότι δεν μας οριοθετούν το χώρο με κάποια έγγραφο με την δικαιολογία ότι δεν μπορούν να το κάνουν επειδή σαν ναυταθλητικά σκάφη δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση και πρέπει εμείς μονοί μας να προασπίσουμε το χώρο δηλ να έρθουμε στα χέρια .Και τώρα καταλαβαίνετε τα ναυταθλητικά δεν έχουν και τις βαριές άγκυρες kai καδένες για να σταθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Κάποιοι με την λογική ότι ήταν εκεί πριν από μας δεν μετακινούνται πάρα δίπλα και το λιμενικό δεν κάνει τίποτα για να μας βοηθήσει .
    Αν ξέρει κανείς κάνα ΦΕΚ σχετικό θα μας βοηθούσε
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε όλα τα λιμάνια της περιφέρειας τα ίδια χάλια. Αρμόδιοι να κάνουν τους κινέζους να μην ανοίξουν πόλεμο με κανένα απο τους "παλιούς" ψαράδες που δεν θέλουν κανένα δίπλα τους και έχουν κάνει κατάληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή