Τρίτη, Ιουνίου 24, 2014

«ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 2014» "UPDATE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ"

Έναν κλασσικό αγώνα σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών το Σάββατο 28/06/2014 με την διαφορά πως το τεχνικό team του ομίλου αποφάσισε φέτος να τον ανανεώσει.. Ο αγώνας ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ αφιερωμένος στο ιδρυτή του ομίλου διοργανώνεται ανελλιπώς τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια με συγκεκριμένη διαδρομή και για συγκεκριμένους λόγους (Πάτρα - Οξειά - Πάτρα). Φέτος ο όμιλος αποφάσισε να αλλάξει την διαδρομή και
να την κάνει ΡΙΟ-ΠΑΤΡΑ-ΦΙΔΑΡΗΣ-ΠΑΤΡΑ-ΦΙΔΑΡΗΣ-ΠΑΤΡΑ, ΓΙΑ αδιευκρίνιστους λόγους. Εκτός από την διαδρομή, όπως διαπιστώνουμε από την προκήρυξη, αλλάζει και η ώρα εκκίνησης, η οποία μένει απροσδιόριστη. Τα σκάφη θα εκκινήσουν αφού τελειώσει η εκδήλωση για τον κολυμβητικό διάπλου Ρίου - Αντιρρίου που διοργανώνει ο ΟΚΑΝΑ. Θα θέλαμε να επισημάνουμε μέσα από το site τι λέει ο σοφός λαός... Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε... Ελπίζουμε να διαψευσθούμε.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

30 σχόλια:

  1. Δεν γράψατε πως ο αγώνας είναι ο τελευταίος αγώνας του τοπικού πρωταθλήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρώτος αγώνας ποιος ήταν; Ποιο εσωτερικό πρωταθλημα; Ας σοβαρευτουμε λίγο.

      Διαγραφή
  2. Σε αγώνα 50 μιλίων δεν είναι δυνατόν η ώρα εκκίνησης να αφήνεται στο φλου. Ραντεβού στο περίπου δίνεται μόνο όταν πηγαίνεις για μπύρες και σουβλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΚΗ 50 ΜΙΛΙΑ? ΟΛΟ ΠΡΩΤΥΠΙΕΣ,,,!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΞΕΙΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟ ΣΤΕΡΙΑ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος βάζει στοίχημα ότι ο αγώνας θα διακοπεί το αργότερο στην πρώτη επιστροφή μετά τον φίδαρη. Και θα γίνει χωρίς επιτροπή. Θα κάθεται ένας στην ταβέρνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον συγκεκριμένο αγώνα δινόταν επαμειβόμενο κύπελλο το οποίο εδώ και μια 8ετία έχει εξαφανιστεί. Κάποιος το έχει σπίτι του και κάνει το κορόιδο ; Το έψαξε κανείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλες οδηγίες πλου σήμερα. Εύχομαι μέχρι την εκκίνηση η διαδρομή τελικά να έχει αποφασιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω θα συμπηρωνα πως καποιοι θελουν και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο. Το ασχημο ειναι, να δεις, που θα τα φορτωσουν ολα στον εφορο που δεν φταιει και σε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ "ΜΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ" ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΞΑΝΑΑΛΛΑΖΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ .....ΧΑΟΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ? ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Duo xronies etrexa ton agwna stolidi tou topikou programmatos!! Tetoiou eidous agwnes prosdidoun kurws se ena programma!! Einai krima tetoiou eidous se ena tetoio gegonos pou tima ton euergeth tou omilou mas!! Oso gia to epamoinomeno 8ewrw oti apotelei kommati ths istorias tou omilou kai anhkei se olous tous istioploous pou timous me th summetoxh tous ton agwna!!

    Kata8esh proswpikwn apopsewn!!
    Analhmma Team

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Analhmma Team. Είναι κρίμα τέτοιου είδους τι ? Δεν διευκρινίζεις και επειδή η κάθε άποψη είναι σεβαστή θα είχε ενδιαφέρον να συμπληρώσεις την πρόταση σου ώστε να καταλάβουμε κι εμείς τι θες να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με συγχωρείτε. Τέτοιου είδους χειρισμοί από πλευράς οργωτικής επιτροπής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στις οδηγιες πλου λενε οτι ξεκιναμε απο ριο περναμε απο φιδαρι που τον αφηνουμε δεξια μας (αν καταλαβα σωστα δεν εχει κανενα περιορισμο αρα εγω μπορω να περασω 3 μιλια μακρια) μετα παμε τουρλιδα (αφηνουμε αριστερα) μετα αλικες (αφηνουμε σκαφος δεξια ) μετα ξανα τουρλιδα που αφηνουμε δεξια ( κανενα νοημα ) και μετα τερματισμος
    επισης η εικονα στης οδηγιες ειναι για αλλη διαδρομη και δεν μπορω να καταλαβω πως και γιατι τα εχουν μπλεξει ετσι ενας τοσο ωραιος αγωνας τον κατεστρεψαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον εχεις μπερδεξει τα σημεια

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να τα έχεις μπερδέψει λίγο τα σημεία αλλά στην ουσία δεν έχεις άδικο. Πράγματι η διαδρομή είναι ή πρόχειρα σχεδιασμένη ή φτιαγμένη από άσχετους. Αλήθεια, πηγαίνοντας αφήνουμε τον φίδαρη δεξιά μας, προφανώς για να μην ευνοηθούν σκάφη με μικρό βύθισμα και επωφεληθούν από τα αβαθή. Στην επιστροφή όμως δεν έχει αυτόν τον περιορισμό. Ξέχασαν να το γράψουν ; Προβλέπουν πως ο φίδαρης στον γυρισμό θα έχει πάει για ύπνο; Θα έχει πέσει μαύρη νύχτα κι άραχνη και θα δουλέψουν τα μηχανόπανα, οπότε..... τι σημασία έχει ο φίδαρης; Κατα τα άλλα στην προκήρυξη παραμένει το άρθρο το οποίο είναι ντροπή για τον αθλητισμό και τους διοργανωτές το οποίο έχει ως εξής "6.2 Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται σε 10 ευρώ για όλα τα σκάφη εκτός αυτών που ανήκουν σε ομίλους που δεν διοργανώνουν αγώνες Αν. Θάλασσας. Για τα σκάφη αυτά το παράβολο ορίζεται στα 50 ευρώ. Αθλητικότατο !!!! Χίλια μπράβο σε αυτόν που το σκέφτηκε. Κύριοι είστε ντροπή και τροχοπέδη για τον αθλητισμό. Απορώ πως σας ανέχονται ακόμα. Θα τα πούμε σύντομα. The Show Must Go On.

      Διαγραφή
  14. ωχ ναι συγνωμη βλακια
    δεν τρεχω βεβαια αλλα το ειδα και παραξενευτηκα
    επισης θελω να συνγχαρω την σελιδα γιατι ειναι απο τις καλητερες που εχω δει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και έγινε ο αγώνας ... Και η εκκίνηση απο τις χειρότερες που εχω δει . Το χρονόμετρο της επιτροπής μάλλον ήταν μεθυσμένο . Και ενώ τα πρώτα σκάφη ήταν τουρλιδα 9 το βραδυ ο αγώνας κόπηκε . Τωρα πλησιάζουμε Πάτρα και έχουμε ακόμα αέρα . Δεν αλλάζουμε άθλημα λέω εγω καλύτερα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι περιμένες ρε φίλε ; Επειδή εχει 20 κόμβους αέρα στην πατρα και θα τους εχει όλη νύχτα εσυ περιμένες οτι η επιτροπή θα καθόταν να περιμένει τερματισμός με το ουζερί κλειστό ; Καλα σε ποια πόλη ζεις ; Χαχαχαχαχα να σαι καλα με έκανες και γέλασα αποψε .

      Διαγραφή
  16. Τα πρώτα σκάφη τερμάτισαν στην τουρλίδα γύρω στις 7μιση,εμείς συνεχίσαμε με μπαλόνι μέχρι φίδαρη και μετα απο μισή ώρα περίπου κόψιμο του αέρα συνεχίσαμε με ανατολικό ως την Πάτρα.Προσωπικά θεωρώ πως δεν κινδύνευε ο αγώνας να μήν τελειώσει δεδομένου των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και τα χρονικά όρια τερματισμού που έχουμε.Φαντάζομαι καποιος που δηλώνει συμμετοχή σε εναν αγώνα 56 μιλίων θέλει να τα τρέξει αν ειναι εφικτό.(αδικούνται αυτοι που επέλεξαν να μήν τον τρέξουν λόγω απόστασης).Με στεναχωρεί το γεγονός που στη συγκέντρωση κυβερνητών μια μέρα πριν,λιγο πολύ είχε πορκαθοριστεί οτι θα γίνει επιβράχυνση..και ακούγοντας κουβέντες τύπου "ε μη μας πιάσει και νύχτα"δε θυμάμαι ποιος το είπε αλλά ακούστηκε.(56 μίλια δηλώσατε να τρέξετε)άποψή μου καλό θα ήταν μετά απο κάθε αγώνα να γίνετια μια συγκέντρωση-συζήτηση ίσως και η απονομή του αγώνα ώστε να βελτιονώμαστε σε όλα τα επίπεδα,καθώς δε ξέρω κατα πόσο επιτυγχάνεται κατι μέσα απο ενα blog ωστε να βελτιωθούμε.Φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους.καλό καλοκαίρι.Χρήστος Σπανόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο πράγματι, το blog δεν είναι συγκέντρωση κυβερνητών σε καμία περίπτωση. Επιβάλεται από τα αρμόδια όργανα του ομίλου να θέσει θέματα στους κυβερνήτες προς συζήτηση. Οι κυβερνήτες ξέρω πολύ καλά πως έχουν στείλει και επιστολές αλλά και προφορικά έχουν θέσει απόψεις για να γίνουν οι αγώνες αλλά και γενικότερα ο όμιλος καλύτερος. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν βρει το blog προκειμένου να εκφράσουν την άποψη τους ....

      Διαγραφή
  17. Εκείνο το στοίχημα που λέγαμε το θυμάται κανείς?
    Περιμέναμε ότι η διοργάνωση του πανελληνίου θα βοηθούσε λίγο. Ήρθαμε πολύ γρήγορα στην Πατρινή πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. …και το Πανελλήνιο ήταν αγώνας πολύ καλύτερος από τοπικό, αλλά για Πανελλήνιο δεν ήταν αρκετό.

      Διαγραφή
  18. Πριν καν τελειώσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ενθουσιασμένοι όλοι έγραφαν για νέες εποχές και άλλαγές σελίδων κλπ..!! Ο αγώνας αυτός ήταν η προσωπικότητα και η πραγματικότητα του ομίλου!! Θα πρέπει να είναι στη Πάτρα κάποιο αθηναικό πλήρωμα (τύπου Ανδρεάδη κλπ), ώστε να προσκηνήσει και να υποκληθεί όλος ο όμιλος και να γίνει σωστά ο αγώνας!! Και όλα αυτά γιατί??? Γιατί δε θα έχει αέρα!?!? 1ον έχεις μπάρμπα συντελεστή 2,5, φτάσει στο μισό της διαδρομής σε λιγότερο από το 1/3 του timelimit σου, και είχε και αέρα!! Γιατί να τον κόψεις?!? Για να σου πούνε bravo πρόεδρε επιτροπής που άλλαξες 50 φορές τις οδηγίες πλου!! Για τα κυπελλάκι!! Για τη ταλαιπωρία της βραδινής ιστιοπλοίας!! Για να μη ξεβρακοθείτε και χρειαστείτε σιδερένιο πανάκο!! Ντροπή σας!! Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια!! Αλλάξτε άθλημα όσοι δε μπορείτε!! Δε το κάνετε σωστά κύριοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με αυτόν τον αγώνα ολοκληρώθηκε και το εσωτερικό πρωτάθλημα το οποίο ήταν ο ορισμός της αποτυχίας για έναν και απλό λόγο. Δεν φτιάχτηκε για να τον χαρούν οι ιστιοπλόοι αλλά φτιάχτηκε για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στους αγώνες και να φανούν επιτυχημένοι οι αγώνες που κάνει ο όμιλος. Μια ματιά όμως αν ρίξουμε στα αποτελέσματα θα δούμε πόσα δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σκάφος που να συμμετείχε σε όλους τους αγώνες αυτού του εσωτερικού πρωταθλήματος. Κανείς δεν ήξερε πότε αρχίζει και πότε τελειώνει. Κανείς δεν ήξερε ποιοι συμμετέχουν. Κανείς δεν ήξερε τους κανόνες, το σύστημα βαθμολογίας, αν μετράνε όλες οι ιστιοδρομίες κλπ κλπ ......... Καμία οργάνωση, κανένα ενδιαφέρον. Αρκεί που αναλάβαμε το πανελλήνιο και βγάλαμε την γλώσσα έξω και γλύφαμε τους διάφορους (ας μην πούμε ονόματα) λες και ήταν παγωτά από το Εντελβάις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο, έχεις τρέξει παγκόσμιο με το blue line από την Καλαμάτα και πολλούς άλλους αγώνες και ξέρεις. το Πανελλήνιο ήταν κάτι καλύτερο από τοπικούς αγώνες στην Πάτρα, αλλά ένιωσες ποτέ οτί τρέχεις κάτι αντίστοιχο με άλλους μεγάλους αγώνες?

      Διαγραφή
  20. Εγώ πάλι έτρεχα χωρίς να το ξέρω πως γίνεται mini πρωτάθλημα. Η φάση είναι πως είμαι και στο βάθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωραία τα λέμε στα λόγια αλλά στη πράξη τι γίνεται; Ποιός διαμαρτυρήθηκε στην οργανωτική αρχή για την επιτροπή αγώνα; Ποιός έκανε γραπτή αναφορά για την εκκίνηση; Ποιός ζήτησε το λόγο που έγινε επιβράχυνση; φοβόσαστε μήπως σας πάρουνε τα μίλια πίσω ή μήπως δε βρίσκετε τραπέζι στα "μέλη"; Οι μέρες τους είναι μετρημένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή