Τρίτη, Αυγούστου 19, 2014

26η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, με τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Αστακό, η 26η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου, γνωστή και ως Ράλλυ Ιονίου 2014

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 58 σκάφη, στις κατηγορίες IRC (6 σκάφη), ORC Club (26 σκάφη), ORC Club NS (5 σκάφη), ORC International (20 σκάφη), ORC International Sport Boats (6 σκάφη)
. Πραγματοποίησαν τις ακόλουθες 4 διαδρομές:
1.Δευτέρα 4 Αυγούστου: Λευκίμμη Κέρκυρας – Πρέβεζα (40ν.μ.)
2.Τετάρτη 6 Αυγούστου: Πρέβεζα – Αργοστόλι (60ν.μ.)
3.Παρασκευή 8 Αυγούστου: Αργοστόλι – Ζάκυνθος (34ν.μ.)
4.Κυριακή 10 Αυγούστου:Ζάκυνθος – Αστακός (40ν.μ.)
Οι πόλεις από όπου πέρασαν τα σκάφη και τα πληρώματα τους που αριθμούσαν πάνω από 300 άτομα προσπάθησαν να είναι ιδιαίτερα φιλόξενες και αγκάλιασαν την 26η Δ.Ι.Ε.Ι., η οποία εκτός από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός αποτελεί και ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή του Ιονίου. Από αγωνιστικής δε πλευράς, χαρακτηριστικό του φετινού Ράλλυ Ιονίου ήταν οι σχετικά ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν για την εποχή στην περιοχή του Ιονίου, με αποτέλεσμα κυβερνήτες και πληρώματα να προσφέρουν υψηλό ανταγωνισμό.

Η φετεινή διοργάνωση σημαδεύτηκε από διάφορα ατυχή περιστατικά, κυρίως οργανωτικά, τα οποία φέρνουν τον θεσμό μπρος σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι σωστές επιλογές από τους διοργανωτές ομίλους θα καθορίσουν την βιωσιμότητα και την εξέλιξη αυτού του τόσο σημαντικού αγώνα. Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες άρθρο με συγκεκριμένες προτάσεις όπου όλοι οι αναγνώστες του blog θα έχουν την ευκαιρία να προτείνουν και να σχολιάσουν.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

IRC

ORC international

ORC club

SPORT BOATS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου