Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015

ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΤΡΙΝΕΛΑ" ΑΠΟ TON ΙΟΠΑΤΡΩΝ

Δικαιωματικά θα ξεκινήσουμε από εκεί που αξίζουν συγχαρητήρια, την επιτροπή αγώνα. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που επιτροπή σε αγώνα που διοργάνωσε ο Ι.Ο.Πατρών,  επέδειξε τέτοιο ζήλο και θέληση
προκειμένου να οργανωθεί ο αγώνας όσο το δυνατόν καλύτερα. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν το αναμενόμενο, αλλά σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια μετράει και σίγουρα εκτιμήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, με πολλές συμμετοχές ο αγώνας (26), με 9 σκάφη στην international 11 σκάφη στην club και 6 σκάφη club N/S. Σίγουρα το πλήθος των συμμετοχών είναι ελπιδοφόρο και ελπίζουμε να παραμείνουν όλοι έτσι ζεστοί μέχρι και το τέλος της σαιζόν. Η πρώτη ιστιοδρομία του Σαββάτου ξεκίνησε με άνεμο ΒΑ διεύθυνσης και διακυμάνσεις εντάσεως 4-5 Bf. Ο στίβος στήθηκε όρτσα πρίμα με τα σκάφη να εκκινούν από την Πάτρα και σημείο αναστροφής προς την γέφυρα Ρίου -Αντιρίου. Αυτή η παλινδρομική διαδρομή πραγματοποιήθηκε δύο φορές και στην συνέχεια τα σκάφη άρχισαν να ετοιμάζονται για την εκκίνηση της 2ης ιστιοδρομίας της ημέρας, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ, λόγω της χαμηλής εντάσεως του ανέμου.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτών. Οι καιρικές συνθήκες παρόμοιες της προηγούμενης, με τον αέρα να μην ξεψυχάει αυτή την φορά, να φτάνει εως και 6Bf  με αποτέλεσμα να γίνονται και οι δύο ιστιοδρομίες. Ορθώς η επιτροπή μετέφερε τον στίβο νοτιότερα, μπροστά στον Άγιο Ανδρέα, κατά την δεύτερη ημέρα, έτσι ώστε οι συνθήκες να είναι οι καλύτερες δυνατές (καλός αέρας, λιγότερο κύμα, αποφυγή σπιλιάδων κλπ). Αν και η πίστα είχε στηθεί με σωστότερη γωνία θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μία επιτυχημένη αγωνιστική ημέρα. Γενική ανάκληση δόθηκε κατά την έναρξη της 2ης ιστιοδρομίας όταν φουσκωτό "φάντασμα" αναστάτωσε την γραμμή εκκίνησης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ORCi
ORCclub
ORCclub N/S




10 σχόλια:

  1. Σημαδούρες αγωνιστικές, το φουσκωτό εν δράσει, επιτροπή υπ΄ ατμόν. Τι έγινε βρε παιδιά; Μύγα σας τσίμπησε; Πάντως μπράβο, δείχνει πως πάει κάτι να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εαν σκεφτεις οτι η πρωτη ιστιοδρομια της πρωτης μερας ΔΕΝ ηταν ορτσα πρυμα αλλα δευτεροπρυμα προς πλαγιοδρομια....(αυτοματα επρεπε να διακοπει ο αγωνας και να στηθει ξανα ο στίβος) και οτι ενα φουσκωτο προεξιχε αντικανονικα απο το σκαφος επιτροπης με αποτελεσμα να ακυρωθει η εκκινηση ......για τον ιδιο αγωνα μιλαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βαλε και ενα tme on time στα αποτελεσματα και εδεσε το γλυκο!!!
    Το βασικο ειναι οτι εγινε ενα καλο βημα για τους αγωνες του ομιλου. Ειδαμε φουσκωτο στο στιβο, ειδαμε προσπαθεια να στηθει ορτσα-πρυμα, ειδαμε αποφασιστικοτητα και τολμη απο την πλευρα των επιτροπων, ειδαμε ο συντελεστης 2,5 να γινεται 2 !!! Τυχαίο ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα συγχαρητηρια μου στο σκαφος okiroi τον κυριο Θεοδωρου και το πληρωμα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Του χρόνου να γίνει και ένας αγώνας με ονομασία ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΚΟΥΛΟΥΡΟΥ. Έλεος. Πατρινέλλα ;; Μα ποιος το σκέφτηκε να γινει αγώνας για το στοιχειό της Πάτρας; Τι σχέση έχει με την ιστιοπλοϊα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήταν καλή προσπάθεια και αυτό μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν καλή προσπάθεια, αλλά μετά από 25 χρόνια.
      Για καλό αποτέλεσμα μετά από πόσα χρόνια?

      Διαγραφή