Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΠ

Πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά ο αγώνας ανοικτής θάλασσας με την ονομασία "ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ" από τον Ι.Ο.Πατρών. Θα παραθέσουμε μόνο τα αποτελέσματα και δεν θα αρθρογραφήσουμε εκτενέστερα γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε !!! Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά αφού εκκρεμούν ενστάσεις.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ORC international 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ORC Club

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ORC Club N/S

16 σχόλια:

  1. Πολύ καλός αγώνας.
    Γιατί; 1ον είχε κάμερες και δημοσιότητα. Στον ντόκο είδαμε πρόσωπα που είχαμε πολύ καιρό να δούμε σε εκδηλώσεις της ανοικτής θάλασσας. Όχι μόνο εθεάθησαν αλλά έδωσαν και συνέντευξη, κράταγαν και VHF φόραγαν και κοντό παντελονάκι.
    2ον. Φέτος είχε σημαδούρες όπως προβλέπεται και όχι μπιτονάκια 5lt από απιονισμένο νερό. Τώρα το ότι οι σημαδούρες δεν ήταν εκεί που έπρεπε σύμφωνα με τις οδηγίες πλου, αυτό είναι άλλο θέμα αλλά πλέον έχουμε συνηθίσει.
    3ον. Τι σχέση έχει ένα ναυταθλητικό σκάφος με το yachting ? Μήπως βγάζουμε τα ματάκια μας μόνοι μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το τσιρκολίκι (την αμήχανη, από την ελληναρίστικη δηθενιά, απονομή) δεν θα πει κανείς τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά πιστεύω πως αυτό ήταν το λιγότερο. Άλλωστε τέτοιες κινήσεις μπορούν να αναδείξουν την αγωνιστική ιστιοπλοΐα στην περιοχή αλλά και τον όμιλο. Το ερώτημα είναι το εξής. Αισθάνθηκα μόνο εγώ κομπάρσος ή είναι και άλλοι που ένιωσαν το ίδιο; Μόνο εγώ πιστεύω πως ότι έγινε, ούτε κατά διάνοια δεν έγινε για την αγωνιστική ιστιοπλοΐα και τον όμιλο;

      Διαγραφή
    2. Μα αυτό ακριβώς θέλω να πω. Η φαρσοκωμωδία ήταν μία από τις πολλές που βλέπουμε γύρω μας. Αλλά πρόβολε το προφανές: ότι έγινε ΔΕΝ είχε να κάνει με την ιστιοπλοία. "Και καλά" συμμετέχουμε σε πολιτιστικά δρώμενα, "και καλά" μας τιμά ο γείτονας, "και καλά" μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς.

      Τί να βοηθήσετε κύριοι? Τη Ναύπακτο? Πώς? Εδώ δεν έχετε κάνει τίποτα να βοηθήσετε την Πάτρα? Τί κάνατε όλα αυτά τα χρόνια να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί η μαρίνα?

      Διαγραφή
  3. απο εναν ομιλο φαρσοκωμωδία γιατι αγαπητοί ιστιοπλοοι περιμενετε κατι καλυτερο?
    και το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι λενε!

    1ον οσο αφορα την απομονη ! ΑΞΙΖΕ και με το παραπανω μονο και μονο για να ακουσουμε τον προεδρο να λεει την φραση ''εμεις οι ιστιοπλοοι'' απο εναν ανθρωπο που τα μονα μιλια που εκανε φετος ηταν ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΙΟ μεσω γεφυρας για τις καμερες!
    2ον εχουν γινει 10 αγωνες του ΙΟΠ 10 συγκεντρωσεις κυβερνητων 10 εκκινησεις 10 τερματισμοι ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ! ουτε ενα γεια...ουτε ενα ευχαριστω που συμμετέχετε . ΤΙΠΟΤΑ !! ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που χαρη στην υπαρξη καμερων ΕΙΔΑΜΕ μετα απο ενα χρονο το προσωπο του προεδρου μας φωνάζετε και απο πανω?
    3ον οσο αφορα τις ΣΗΜΑΔΟΥΡΕΣ ...ΑΝΤΙ να λετε ευχαριστω που ηταν στον κορινθιακό και δεν τις ειχαν φουνταρει στον πατραικο να τις ψαχνουμε φωναζετε και απο πανω?? τι ειναι 1 - 2 μιλια εκτος?? ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ? τακτικες βγαζουμε? σπαμε το κεφαλι μας πως θα παμε καλυτερα? καίμε τα χερια μας απο τις σκοτες?? ΟΧΙ ! εμεις παραταμε τα σπιτια μας και τις υποχρεωσεις μας ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΉΣΟΥΜΕ το YATING ..
    Εδω φτιαξανε την ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 για να προωθήσουν τον τουρισμο με τα αυτοκινητα ..το γκολφ για να προωθήσουν το γκαζον κτλ..

    ΛΟΓΙΚΟ να βλεπετε το yating κυριοι του ΙΟΠ γιατι για να κανεις αγωνες πρεπει.

    1) να τους πραγματοποιεις ανεξαρτητως συμμετοχών και καιρικων συνθηκων!
    2) να τους πραγματοποιεις και να μετρας σκαφη και οχι καμερες
    3) αυτα που λες στην συγκεντρωση να ισχυουν και ΜΕΤΑ απο 12 ωρες
    4) να μπορεις να βρεις το ακριβες σημειο που ΕΣΥ ο ιδιος λες οτι θα βαλεις τα σημεια στροφης
    5) να εισαι αξιος να βγαλεις αποτελεσματα απο 15 σκαφη ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ωστε να ξερει ο
    καθε ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ τι τακτικη να ακολουθησεθ
    6 ) να δεις στο λεξικο και να ξερεις οτι υπαρχει η λεξη ''τακτικη΄΄
    7) να παρουσιάζεστε και να τιμας 20 - 30 ατομα που σε στηρίζουν , βοηθουν , δαπανανε
    ΧΡΟΝΟ,,ΧΡΗΜΑ, ΣΚΑΦΗ ,ΚΟΠΟ και οχι μονο οταν βρισκεις ευκαιρια για προσωπικη προβολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,

      ο όμιλος που έτσι εύκολα αποκαλείς φαρσοκωμωδία έχει μια ιστορία 34 χρόνων και είναι ο όμιλος που έβαλε τις βάσεις ώστε να αναπτυχθεί η ιστιοπλοΐα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Καταλαβαίνω και συμφωνώ μαζί σου σε πολλά. Αντιλαμβάνομαι πως ένας αθλητικός όμιλος πρέπει πρώτα από όλα να ασχολείται με τον αθλητισμό και μετά με οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως ο ΙΟΠ ανήκει στην Γ.Γ.Αθλητισμού και όχι στην ΕΛΠΑ. Αντιλαμβάνομαι πως αυτοί που βλέπουν την ιστιοπλοΐα με αθλητικό μάτι στον ΙΟΠ είναι η μειοψηφία δυστυχώς, ενώ η πλειοψηφία το βλέπει ως βόλεμα, ως προσωπική ανάδειξη και προβολή, ως έναν τρόπο να παραστήσουμε τους σπουδαίους. Δεν πρέπει όμως να χαρακτηρίζουμε έτσι άκομψα και χωρίς σκέψη τον ΙΟΠ γιατί στις τάξεις του υπάρχουν πολλά αξιόλογα μέλη και ναυταθλητές, που έκαναν σπουδαίους αγώνες ώστε να υπάρχει σήμερα ιστιοπλοΐα στην περιοχή μας.

      Διαγραφή
  4. Ήταν ένας ωραίος αγώνας με πολύ ωραία διαδρομή. Οι φαρσοκωμωδίες χρειάζονται κι αυτές, αν και δεν έχουν βοηθήσει πουθενά. Στο αγωνιστικό μέρος τώρα υπήρχαν κάποια λάθη. Η εκκίνηση της πρώτης μέρας δικαιολογείτε λόγω κακού καιρού, αλλά η σημαδούρα στο πρώτο σημείο στροφής που δεν είχε σχέση ούτε με τον χάρτη, ούτε και με αυτά που ειπώθηκαν στην συγκέντρωση κυβερνητών δεν δικαιολογείτε. Αλλά αυτό πλέον το έχουμε συνηθίσει. Θα ήταν έκπληξη να είχε πέσει σωστά, ή να δινόταν μια διόπτευση στην εκκίνηση. Επίσης δεν δικαιολογείτε η οδηγία της επιτροπής προς το πρώτο σκάφος στην δεύτερη ιστιοδρομία. Αλλά πολύ περισσότερο δεν δικαιολογείτε η επιμονή της επιτροπής ότι έπραξε σωστά. Ας διαβάσει επιτέλους ένα βιβλίο κανονισμών. Ή ακόμα καλύτερα ας μην αναλαμβάνει ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Δεν του πάει ρε παιδιά, δεν το βλέπετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fair Play?

      http://www.defencenet.gr/defence/20151006/αθλητισμοσ/απίστευτο-fair-play-παίκτης-αστόχησε-επίτηδες-σε-πέναλτι-που-δεν-ήταν-βίντεο

      Διαγραφή
  5. Μόλις έμαθα ότι τα αποτελέσματα στην Club βγήκαν με διαφορετικό σύστημα υπολογισμού το Σάββατο και την Κυριακή. θα ήθελα πάρα πολύ η Επιτροπή του Αγώνα να κοινοποιήσει τους λόγους για την αλλαγή αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αποτελέσματα βγήκαν με διαδρομή 9,51 μίλια. Εγώ τα μέτρησα 12. Κοιτάξτε το λίγο.
      Ανυπομονώ για την απόφαση της ένστασης (θα αργήσει τόσο πολύ να βγει μέχρι να το ξεχάσουμε όλοι).

      Διαγραφή
    2. Παρασκευή σήμερα και ακόμα ένσταση δεν εξετάστηκε. Έχουμε καιρό, μέχρι τις απονομές τον Ιανουάριο (με το νέο συμβούλιο) θα έχουμε τελικά αποτελέσματα.

      Διαγραφή
  6. Πρέπει να καταλάβετε στην Πάτρα οτι έχετε Ιστιοπλοική Ισχύς που δεν την εκμεταλέυεστε. Ιδιαίτερα τώρα που είστε τρείς Όμιλοι (ΙΟΠ, ΝΟΠ, ΙΑΣΩΝ) μπορείτε να κάνετε θαύματα. Η Πάτρα με 300000 κατοίκους, με πρόσβαση σε εξαιρετική θάλασσα, με την προστασία του Πατραϊκού Κόλπου θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 6 ομίλους, 100 Ναυταθλητικά και 250 παιδάκια στην κλειστή θάλασσα. Ο ΙΟΠ και ο ΝΟΠ θα έπρεπε να έχουν αναπτύξει το ΑΘΛΗΜΑ εδώ και χρόνια.

    οι ΟΜΙΛΟΙ, είναι υποχρέωσή σας να στήνετε σώστούς αγώνες (τεχνικά άρτιους, όχι φρου-φρου και αρώματα, καλαμπούρια στο VHF και αγγαρεία)

    ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΊΤΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ όχι στο ντόκο και στα Δ.Σ.

    ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΜΑΖΙ

    Υ.Γ. η Κλειστή με την Ανοιχτή πρέπει να λειτουργούν ξεχωριστά, σαν ξεχωριστοί Όμιλοι. Αποφύγετε να γίνεται η μια απο τις δύο το βαρίδι της άλλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Υ.Γ. αναφέρεται το πραγματικό πρόβλημα. Κάποιοι αρνούνται να το καταλάβουν είτε γιατί έχουν συμφέρον, είτε γιατί δεν φτουράνε και καλύπτονται πίσω από την "κλειστή".

      Διαγραφή
  7. Δύο όμιλοι στην Πάτρα, ο ένας βγάζει τα μάτια του άλλου, μόνο από προσωπική ικανοποίηση και αντιπαλότητα για τις προεδρικές θέσεις (οφίτσια), ιδιωτικό όφελος από τους ελλημενισμούς των δήθεν ναυταθλητικών σκαφών και προσωπικές παλαιές κόντρες...Ο ένας κάνει καλύτερους αγώνες ανοικτής θάλασσας και σχολιάζει τον άλλον για αναποτελεσματικότητα... Λάθη πάντα θα γίνονται, αλλά όσοι σχολιάζετε, καθήστε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι να βρείτε μια κοινή λύση για την ιστιοπλοία ανοικτής θάλασσας της Πάτρας. Αν σας ενδιαφέρει το άθλημα σαν άθλημα και όχι σαν προσωπική προβολή ή βόλεμα. (για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναφέρομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βγάζει ο ένας τα μάτια του άλλου. Απλά κάποιοι (φελλοί που επιπλέουν) κοντράρουν σε οτιδήποτε μπορεί να φέρει την αναβάθμιση. Γιατί νομίζουν (λαθεμένα κατ' εμένα) ότι αν γίνει αναβάθμιση δεν θα φτουράνε. Νομίζω ότι αυτό γίνεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας.

      Διαγραφή