Τρίτη, Μαρτίου 26, 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ (OPTIMIST-LASER 4.7)


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ OPTIMIST-LASER 4.7

Παρά την κρίση, η οποία μείωσε τον όγκο των αποστολών και το απόμακρο της περιοχής διεξαγωγής των αγώνων (Γύθειο), φέτος, είχαμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή ομίλων (14) και από τις μεγαλύτερες των αθλητών, με 90 Optimist και 21 laser. Αυτό καταδεικνύει την άνοδο του αθλήματος στην περιοχή και τη σπουδαιότητα που έχει ο συγκεκριμένος
αγώνας για τους αθλητές Τριγώνου, αφού αποτελούσε και πρόκριση για το Πανελλήνιο. Προκρίνονται οι 12 καλύτεροι αθλητές optimist από τους 90 και οι 10 από τους 21 laser.
Ο διοργανωτής όμιλος (Ν.Ο. Λακωνίας) διοργάνωσε έναν πολύ καλό αγώνα και ο θαλάσσιος στίβος αποδείχτηκε αρκετά καλός, δίνοντας την ευκαιρία να διεξαχθούν συνολικά 7 ιστιοδρομίες. Την τελευταία μέρα, διεξήχθη μόνο μία ιστιοδρομία λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ενώ έδωσε την ευκαιρία να φανεί για μία ακόμα φορά το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει σε μία τόσο «θαλασσινή» χώρα, της έλλειψης των κατάλληλων υποδομών στεριάς-αιγιαλού. Πραγματικά άτυχη η αποστολή της Ιθάκης, η οποία λόγω απαγορευτικού απόπλου καθυστέρησε την άφιξή της στο Γύθειο, με αποτέλεσμα να χάσει την 1η ημέρα των αγώνων και οι αθλητές της να βρεθούν να αντιμάχονται τόσο την κόπωση του ταξιδιού όσο και τις ανάγκες του αγώνα.


Αγωνιστικά, οι δύο Όμιλοι της Πάτρας (Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών και Α.Ι.Ο.Ρίου «ΙΑΣΩΝ») πρωταγωνίστησαν, αφού και απέσπασαν τις πολυπόθητες προκρίσεις και μετά από πολλά χρόνια βρέθηκαν μαζί με έναν αθλητή της Λευκάδας και έναν της Καλαμάτας να καταλαμβάνουν τις 5 πρώτες θέσεις σε 90 optimist, με 1η θέση Γενικής τον Σταύρο Παπαπαναγιώτου του Ρίου, 2η Γενικής τον Τηλέμαχο Αραβανή της Λευκάδας, 3η Γενικής τον Βασίλη Χάχαλη του Ι.Ο.Πατρών, 4η Γενικής τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο του Ν.Ο.Καλαμάτας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», 5η Γενικής και 1η στα 11χρονα τον Γιάννη Σιώκο, επίσης του Ι.Ο.Πατρών. Στα laser, Κωνσταντίνα Δανιά και Μυρσίνη Βλάχου του Ρίου και Βασίλης Καρπούζας του Ι.Ο.Πατρών πήραν άνετα τις προκρίσεις.

Από την υπόλοιπη αποστολή του Ι.Ο.Πατρών, μεγάλος άτυχος ο έμπειρος Αχιλλέας Αργυρίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να διορθώσει δύο άσχημες κούρσες και βρέθηκε στη 15η θέση της Γενικής, ενώ στην 16η θέση βρέθηκε ένας νέος αθλητής του Ι.Ο.Πατρών, ο Βαγγέλης Κοτσάκος, ο οποίος με την πρώτη εμφάνισή του σε Περιφερειακό άφησε πολλές υποσχέσεις. Στην 33η θέση της Γενικής ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, ενώ μία ποινή για πρόωρη την τελευταία ημέρα του Αριστοτέλη Κουλουμπή-Καλογερόπουλου τον έριξε στην 34η θέση της Γενικής. Στην 60η θέση με επιμονή ο μικρός Νικόλας Γεωργόπουλος, στη πρώτη του εμφάνιση κι αυτός.

Από το Δ.Σ. του Ι.Ο.Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου