Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2014

ΑΓΩΝΑΣ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ” - ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

Με τον ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοικτής θάλασσας “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ” που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή έκλεισε το 1ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών.  Μία απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση εστιασμένη απόλυτα στο αγωνιστικό μέρος, γεγονός που προσέλκυσε τα πλέον αγωνιστικά σκάφη και
πληρώματα της περιοχής μας.

Για την εκκίνηση της ιστιοδρομίας είχε προσκληθεί ο κ. Πέτρος Συναδινός, αρχιτέκτονας και ανιψιός
του τιμώμενου ιδρυτικού μέλους του ΝΟΠ, οποίος ήρθε αυθημερόν από την Αθήνα με την σύζυγό του και τον οποίο υποδέχθηκε ο Μάκης Γεωργαράς, έφορος ιστιοπλοΐας του ΝΟΠ. Ο κ. Π.Συναδινός επιβιβάστηκε σε ταχύπλοο και μαζί με την επιτροπή του αγώνα κατευθύνθηκε προς τον τόπο έναρξης της ιστιοδρομίας, που οριζόταν από ειδική σημαδούρα που είχε τοποθετηθεί στη θάλασσα, ανοικτά από το Θεατράκι.

Δυστυχώς όμως, ενώ όλοι ήταν συνεπής στο ραντεβού τους, καθυστέρησε ο βασικότερος συντελεστής για έναν αγώνα ιστιοπλοΐας, ο άνεμος. Από την επιτροπή δόθηκε αναβολή, ενώ άπαντες οι διαγωνιζόμενοι περίμεναν υπομονετικά γύρω από την γραμμή εκκίνησης. Τελικά με καθυστέρηση μίας ώρας ένα ελαφρύ αεράκι άρχισε να πνέει από τα δυτικά, αρκετό ώστε να δοθεί η εκκίνηση. Οι ιστιοπλόοι άρχισαν έναν αγώνα τακτικής, δεξιοτεχνίας αλλά και υπομονής μιας που ο άνεμος ήταν ιδιαίτερα ασθενής. Σωστά δόθηκε επιβράχυνση από την επιτροπή και ο αγώνας έληξε με τα τελευταία σκάφη να τερματίζουν με σχεδόν πλήρη άπνοια αλλά και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα να δυσχεραίνουν την πλεύση τους.

Το ίδιο βράδυ στην αίθουσα REGATTA του Ναυτικού Ομίλου Πατρών έγιναν οι απονομές του αγώνα αλλά και της γενικής βαθμολογίας του 1ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ. Μεταξύ άλλων παραυρέθηκαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών κος Κος Τρύφωνας Κοροντζής η κυρία Λιολιώ Κολυπέρα πρόεδρος στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ οι πρώην πρόεδροι του ΝΟΠ Νανά Μαντζαβίνου και Πέτρος Καθρέπτας.

Η κυρία Κολυπέρα αναφέρθηκε στην δράση και το έργο του συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και έκανε μία ενημέρωση στους παρευρισκόμενους για την εκδήλωση PINK THE PORT που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου την οποία έμπρακτα στηρίζει και ο ΝΟΠ. Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ομίλου Τάκης Γουρδούπης παρέδωσε στην Κα Κολυπέρα 3 μαθήματα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας αξίας 1000 ευρώ προκειμένου να τα διαθέσει ύστερα από κλήρωση στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση της Κυριακής.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος είπε “Το φετινό 1ο Κύπελλο Φθινοπώρου ήταν αφιερωμένο σε 3 εμβληματικές προσωπικότητες της ιστορίας του Ναυτικού Ομίλου Πατρών. Στον Σοφοκλή Κόλλα, τον Χρήστο Σβολόπουλο και τον Δημήτρη Συναδινό.  Ο όμιλος μας δεν ξεχνάει την ιστορία του και τιμά τους ιδρυτές του. Είναι υποχρέωση κάθε ιστορικού ομίλου, όπως είναι και υποχρεωμένος, να τιμά τους αγωνιζόμενους και να βραβεύει τους νικητές, ανεξαρτήτως ομίλου και σημαίας. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στις εγκαταστάσεις μας, σε αυτή τη γιορτή της ιστιοπλοΐας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Πατρών”.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κος Πέτρος Καθρέπτας ο οποίος είπε πως η ιστιοπλοΐα αποτελούσε πάντα ένα όνειρο του ΝΟΠ το οποίο δεν μπορούσε να εκπληρώσει μιας που οι εποχές και οι συγκυρίες δεν το ευνοούσαν. Αναφέρθηκε σε προηγούμενες προσπάθειες ανάπτυξης του τμήματος και ύστερα από μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν επέστρεψε στο “σήμερα”, όπου θεωρεί πως οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες μιας που η διοίκηση του ΝΟΠ είναι μία από τις καλύτερες, αλλά και στο ότι έφορος του ιστιοπλοϊκού τμήματος είναι ο Μάκης Γεωργαράς, ένας από τους σημαντικότερους αθλητές του ΝΟΠ όλων των εποχών.
Ο έφορος Μάκης Γεωργαράς αναφέρθηκε στην επιτυχία του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ και είπε πως οι κύριοι συντελεστές αυτής της επιτυχίας ήταν οι συμμετέχοντες και ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά ευχαρίστησε

Τους Κυβερνήτες του ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ  (ΙΟΠΑΤΡΩΝ) ΝΙΚΟ ΚΑΚΑΒΟΥΛΑ και ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΥΛΙΑΤΟ
τους  Κυβερνήτες  του ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ (ΙΟΠΑΤΡΩΝ) ΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ και ΜΠΑΡΚΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗ
τον Κυβερνήτη του ΑΡΓΩ (ΙΟΠΑΤΡΩΝ) ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ
τον Κυβερνήτη του ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ (ΝΟΠΑΤΡΩΝ) ΣΠΥΡΟ ΚΡΟΤΣΗ
τον Κυβερνήτη του ΒΕΡΕΝΙΚΗ (ΝΟΠΑΤΡΩΝ) ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΝΗ
τον Κυβερνήτη του ΔΕΛΣΠΥΑΝΑ (ΙΝΟΑΙΓΙΟΥ) ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
τον Κυβερνήτη του ΙΡΙΝΤΙΝΗ (ΙΟΠΑΤΡΩΝ) ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑΤΟ
τον Κυβερνήτη του ΙΡΙΣ (ΙΟΠΑΤΡΩΝ) ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΕΛΙΚΑ
τον Κυβερνήτη του ΚΙΡΚΗ 2  (ΙΟΠΑΤΡΩΝ) ΘΕΟΔΩΡΟ ΛΙΝΑΡΔΟ
τον Κυβερνήτη του ΜΥΡΣΙΝΗ (ΝΟΠΑΤΡΩΝ) ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
τον Κυβερνήτη του ΟΝΑΡ (ΙΟΠΑΤΡΩΝ) ΓΙΩΡΓΟ – ΜΑΡΙΟ ΑΝΤΥΠΑ
τον Κυβερνήτη του ΦΙΛΙΝΤΑ (ΙΟΠΑΤΡΩΝ) ΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
τον Κυβερνήτη του ΦΟΙΒΗ (ΙΟΠΑΤΡΩΝ) ΧΑΡΗ ΚΑΝΔΡΗ

Τέλος κατά την διάρκεια των απονομών ο Κεντρικός Λιμενάρχης Κος Τρύφωνας Κοροντζής  συνεχάρη όλους τους αγωνιζόμενους, δήλωσε ενθουσιασμένος με τις δράσεις του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, τις παρακολουθεί και τις συνδράμει και πως το λιμεναρχείο θα είναι, με τον τρόπο του, αρωγός σε ότι προωθεί τον αθλητισμό. Επίσης αναγνωρίζοντας την ικανότητα του ΝΟΠ στο να αναπτύσσει τον αθλητισμό, πρότεινε ο όμιλος να αναπτύξει και το άθλημα της κωπηλασίας που είναι και το αγαπημένο του σπορ.

Οι νικητές του αγώνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ και της Γενικής Βαθμολογίας του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ είναι οι εξής:




























ΠΗΓΗ: http://sailingnop.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα που οργανώθηκαν ποτέ στην περιοχή μας. Μπράβο στον ΝΟΠ και στους συμμετέχοντες. Σίγουρα το επόμενο Κύπελλο Φθινοπώρου θα είναι ακόμα καλύτερο γιατί ο ΝΟΠ απέδειξε φέτος και ότι μπορεί να διοργανώσει αγώνες και κυρίως πως σέβεται κυβερνήτες, πληρώματα κλπ. Τελικά είναι πολύ σημαντικό για έναν όμιλο να έχει αθλητική φιλοσοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η παρουσια κι αλλου ομιλου στην Πατρα αλλάζει τον χαρτη της περιοχης και θα φερει αναβαθμιση σε αγωνιστικο επιπεδο και οχι μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή